1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581127 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2256057

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Tom Topp: Man törs hoppas fram till lördag klockan 14.30.....:)
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Djurgårdens försvarsspel igår var bland det sämsta jag sett den här säsongen. Samtidigt som Timrå spelade finurligt i anfallszon och hade lite cojones i sina avslut.

Lööke: kan vi inte enas om att ditt fokus kommande matcher ska vara att dra iväg en handledare så fort du får ett halvhyfsat läge?

Men: Timrås spel i egen zon är det riktigt alarmerande. Nu har vi spelat snart halva säsongen, och vi håller fast vid detta passiva zonförsvar som gör att vi ser ut att tro att det är BP. Djurgården behövde inte mer än att få kontroll på pucken i anfallszon för att få ett minutlångt anfall där dom kunde spela runt och leta lägen.

Det syns att spelarna är hårt hållna av dessa direktiv och kämpar med att "hålla positionen". Man kväver sina impulser att förutse var en puck med största sannolikhet kommer att hamna efter en sargduell, vilket gör att man i princip alltid är två sekunder för sena i varje potentiell puckbrytarsituation.

Jag blir helt vansinnig av detta. Inget annat lag spelar på samma sätt. Kolla på lördag när vi möter Oskars. Dom må vara fladdrigt naiva, men jämför hur man agerar när Timrå får puckkontroll i deras zon jämfört med det omvända.
Detta håller inte. Timrå lägger allt för mycket tid och energi på att statiskt freda sig i egen zon och vänta på misstag. Vilket höll när man mötte ett Djurgården som strösslade med sådana, men inte mot puckskickligare och kyligare lag.

Tror också att detta till viss mån kväver spelarna lite. Som att man inte riktigt litar på dom. Och att man liksom vill övertyga dom om att "vi är så pass mycket sämre än andra, så det kommer att vara ungefär som att vi spelar BP även i 5-5 så fort vi inte har puckkontroll i egen zon".

Dock: en positiv konsekvens är att denna ständiga BP-träning gjort att det faktiskt ser bra ut när det ÄR BP på riktigt.
Och PP funkar också bra, vilket visar vilken offensiv potential som trots allt finns i det här laget. Men i PP är det tydligt och givet. Vi anfaller, dom andra backar hem och försvarar. I spel 5-5 hamnar vi ofta på passiva hälar i egen zon, och är djupt ner och med mjölksyra i benen när pucken erövras. Väldigt svårt att få till snabba kontringar då mot en icke-samlad motståndare.

Jag tror att den märkliga defensiva taktiken (som vi ju kört under hela Antes sejour) är nyckeln till Timrås problem. Och en högst bidragande faktor till varför spelare som Bohm och Erixon sett så vilsna ut.
Nu börjar den sistnämnda spotta upp sig iaf, hoppas det fortsätter så. Men görs det inte kraftiga omtag på den allmänna taktiken kommer det knappast hjälpa om man vill undvika kvalet.

Sen måste vi nämna Per Svensson. Alltså, det är fanimej en ren njutning att se honom spela hockey. Ge honom vilken situation som helst i egen zon, och han kommer att välja det absolut smartaste sättet att lösa den på.
Stark, smart, resolut och schysst. En drömback att ha i sitt lag. Vem faen hade trott att han skulle gå in i SHL och bara chefa?
R e s p e c t.

Och: jag är gnällig nu vad gäller defensiven, men jag är också jävligt stolt över hur laget tagit sig an de senaste två extrem-måste-matcherna. Trots baklås i spelet, trots käftsmällar hela jävvla oktober, trots kraftigt yttre tryck. Riktigt imponerande.

Hoppas att man iaf börjar återfå lite mer av den tro man hade när man gick in i säsongen. Flera av spelarna måste börja tro på sig själva, sluta grubbla och fega.
In och kör. Mål i arslet? Historia, nästa byte.
Låst ämne

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Woody: Tydligen hade Timashov show igår när Brynäs vann med 4-0 mot Leksand inför storpublik. Brynäs på gång. Vi skulle behöva en spetsspelare som Timashov.

För övrigt anser jag att Walli Walterholm gjorde en bra match och förtjänar att spela högre upp i hierarkin.
Låst ämne