1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580034 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2260698

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Sputnik: Angående Liljegren/Alvarez så ska man komma ihåg att Liljegren faktiskt matchades i förstalinan under försäsongen. Det är bara Nubben som begriper sig på den där värvningen, men den typen av värvning har vi sett förr. Jag tror inte man sajnar en 27-åring med spretiga meriter på ett tvåårskontrakt om tanken är att han ska in och spela 0-0 i en fjärdelina.

Nä, Nubben har nog lite förhoppningar runt Liljegren ändå. Sen stökade det väl till sig med lite skador och sånt under sommaren för honom, starten blev inte optimal. Jag tror tanken med Liljegren blir tydligare nästa säsong, vi får se.

Och Alvarez ja. Jag har försökt sluta att se honom som den där offensiva forwarden för en förstalina vi unisont byggde upp honom till. Den spelaren har han aldrig varit och kommer aldrig bli, inte minst med tanke på att han börjar bli till åren. Vi är snabba att fästa poängförhoppningar på nya spelare som aldrig egentligen varit den typen av spelare innan, då det där med att det ska ”lossna” värderas högt.

Och tvingar man sig själv att radera förhoppningarna på Alvarez inför säsongen och bara ser till nuet och det faktum att vi plockar poäng så börjar han nog bli ganska viktig. Kidsen (och Rattie) kommer få stå för målskyttet, sen har vi då en rutinerad pjäs som Alvarez som får tiden att gå och som gör oss mer driftsäkra när vi spelar på ledning. Det är trots allt extremt viktigt också, att ha de där spelarna som tillbringat en hel karriär i forecheck och är bra på att sätta stopp högt upp i banan. I Alvarez fall utan fysik, men han är ändå skicklig på att se spelet och att täcka av stora ytor.

Det är en välvillig tolkning av det jag tycker mig se just nu i alla fall. Vi verkar inte ha några planer på att skicka honom, snarare att använda honom på ett annat sätt. Och hoppas att någon annan spelare (typ Liljegren, men jag kan ingenting om killen) tar snabba kliv in i en producerande roll. Liljegren kan möjligen visa sig vara mer av en ”Alvarez” än Alvarez själv. Eller man får hoppas det i alla fall.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Knylan: Fast var det inte så att Alvarez spelade som minst igår när Timrå spelade som mest på att hålla ledningen?

Jag kan ha fel, men känslan är att hans istid minskade ju längre matchen led för att bli ganska begränsad de sista tio.

Jag har svårt att s
Låst ämne