1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

538080 inlägg · 6214 ämnen

Inlägg #2261992

Sv: Timrå IK - IF Malmö Redhawks 2021-12-02
Laget som för en (snart dryg) månad sen ständigt uppfann nya sätt att förlora på har plötsligt hittat ett sätt att vinna: jobba stenhårt och för varandra.
Det är inte snyggt alla gånger, särskilt inte i tredjeperioderna när det ska spelas på ledning. Idag var det stolpar och skridskor som räddade onödig dramatik i slutet.

Annars var ju känslan att det kunde bli en brun afton när Timrå missade nästan allt i 1a och MIF gjorde två mål på typ ett halvt läge. Lite övermod och slapphet framför kassen där.
Men så kom 2a och Lalles drypsäkra avslut efter typ 30 sekunder. Då började man vibba att det kanske kunde bli någon pinne till slut ändå.

Och det blev det ju, hela tre stycken. 17/21 pinnar. Fattar ni det oerhörda i den statistiken? Heeeelt gälet.

Som nämnts: Hanzl är en jävla härförare. Många liter svett i den matchtröjan. Han skulle behöva lite avlastning. Nu är han förstavalet i alla spelformer och moment; PP, BP, offensivt tek, defensivt. Men han får skylla sig själv kanske, när han är så jävla bra.

Dags att vila JJ mot Växjö, va? Grymt jobbat under dom här 7 matcherna, även om det idag höll på att sluta illa när han fick feeling och ville köra en Myllys.
Rajjan kan få stå på huvudet en match.

Så, laget som i princip var klart för kval i slutet på oktober är nu uppe och nafsar i slutspelshasorna. Hur fan gick det till egentligen?

Misstänker att Nubben tog till sig våra råd här på Hockeysnack. Tålamod! Tro på laget! Börja inte sparka och tokvärva! Ha förtroende för Freddanz!

Eller nåt.
Nu är vi bara - knappt - halvvägs in i serien, och det lär komma nya dippar och fosterställning-i-duschen-perioder. Men: nu tävlar vi på riktigt. Det dagens Timrå presterar på isen nu är eoner ifrån det stapplande fippel som presterades till och med oktober.

Jag är helt mållös (egentligen), och så där euforiskt tom på känslor som man bara kan bli när Timrå sparkar ens hockeyångest i fejjan. Städade vi precis av MIF i en måstematch? Är vi uppe på 25 poäng strax efter Brynäs och LHC med en match mindre spelad?
Hur. Fan. Gick. Det. Till?

Ingen jävla aning. Förmodligen bara El Presidente Nubbo och Demon-Freddanz som vet.
Men, en sak har jag dock jävligt klar för mig:

HOCKEY ÄR EN UNDERBAR SPORT!!!!1
+34
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Malmö Redhawks 2021-12-02
Bragd-Birger:

Grattis Timrå 😀
+16
Låst ämne