1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581148 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2262934

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2021-12-04
sargad: Jag är helt ny här inne, även om jag följt hur diskussionerna har gått under ett par år. Men av frustration så vill jag skriva av mig några tankar. Blir trött av att det känns som att man är nöjd över 1-poäng ikväll. Som ni alla vet var det 13 sekunder från 3-poäng. Uppenbart att vi ej kan spela 6 mot 5-spel då exakt samma scenario utspelade sig mot Rögle. Sen finns det vissa tendenser som tyvärr känns unika för Timrå Ik, exempelvis, varför går vi på typ tre kedjor idag, när vi har två spelare utlånade? Jacob Blomqvist havande var väl såklart väntat? Ett topplag som Frölunda (exempelvis) hade aldrig satt sig i en sån här sits. Varför får Lundin lägga en avgörande straff? Vad ser tränarna i ett sånt läge, hur vågar man lägga 1-poäng på en iskall Lundins axlar, varför inte Lööke, eller Johansson, till och med Alvarez hade varit en mer given straffskytt. Det farliga i den här situationen är att det typ är Rattie som vinner matcherna åt oss i nuläget. Det är ej hållbart på sikt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2021-12-04
Tyrattie: hej!

Ooh vikken premiär av dig!

Jag är helt med på din idé här.

Jag ser inte varför man ska ösa på med beröm även om det såklart ger trevligare ”energi” i forumet.

Om vi jämför den här matchen med den där tokförlusten mot leksand i höstas så är det klart att vi kan må bättre över 1 pinne idag men det fanns brister.

Brister som man nu på slutet ändå visat att man kan överkomma.

Då kan man tjura ihop lite…

Den sena kvitteringen upplever jag är en mentalsvaghet hos laget. Behovet av någon som styr upp och sprider lugn och håller det grundläggande vid liv när det stormar.

Jag är kritisk till påslaget idag men jag ser inte att spelet genom matchen är en katastrof. Det ser acceptabelt ut och det är ju det som är min hang up.

Good enough-mentalalitet byte efter byte är jag allergisk mot. Det är inte elitidrott då.

Kanske är det just därför jag är så kritisk mot Alvarez.

Ska bli intressant att se vad laget visar nästa match.

Det har varit lite intensivt nu på slutet med hygglig rundgång på folk med så…
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2021-12-04
Tyrattie: vi spelade 4 mot 6 i Röglematchen dock
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2021-12-04
Tyrattie: Dom utlånade spelarna tillför absolut ingenting, bättre att gå kort på folk. Nu får dom vila och träna i 5 dar till nästa match, säkert att dom får tillbaka 2-3 spelare som saknas nu.
Låst ämne