1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2290835

Sv: Apropå nånting...
thorwald: Ja men asså, det har ju hänt.

LA Kings som ägde rättigheterna stängde av honom utan lön
www.nhl.com/kings/news/kings-suspend-goaltender-patrik-bartosak/c-788530

Han blev arresterad, misstänkt för TOLV (!!) åtalspunkter, han ålades med kontakt- och besöksförbud. Betalade borgen för att slippa sitta häktad.

Sen drog han till Tjeckien innan det kunde gå till rättegång, hur han fick tillåtelse att lämna landet i väntan på rättegång vet jag inte, men han har inte varit i USA sen dess.

”Because of Bartosak’s ongoing and yet-to-be completed legal proceedings, there is no resolution or imminent conclusion on his status as it relates to whether he will return to North America. Bartosak had asked the Kings to be able to return to Europe to be able to continue his playing career”
lakingsinsider.com/2016/02/01/suspended-bartosak-joins-hc-vitkovice/
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Det är en strulputte och haft psykiska problem och troligen lite missbruk tidigare. Det är den i bästa målvakt vi haft i MoDo sedan vi åkte ned i allsvenskan. Väldigt aggressiv mot skytt, bra spelsinne och bra reaktionsförmåga. Får man honom att trivas och sköta sig, så är det ett stort lyft. Samtidigt har han ett rejält bagage.

Däremot kommer inte Sverige åttala honom för saker som hänt i USA. Vi har ju en regissör som varit våldtäktsdömd i USA, men inte varit där sedan 1978 pga av att han då skulle riskera tvingas sitta några år till i Roman Polanski...

Hans 93.6% och 1.79 GAA på 7 matcher drogs ändå ner av en bedrövlig första match. De sex sista matcherna när utespelarna lärt sig att han vill se pucken och är så aggressiv mot skytten hade han mycket bättre än så. Dissa honom för hans karaktär, men ge er inte på hur han var i MoDo, för där var han Krizan-klass.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Vet vi något om hur grovt var brottet skulle påståtts vara? I Sverige är det högsta straffet för grov misshandel 6 år. Nu har det gått 7 år sedan detta påstods äga rum .. Ska man bli dömd baserat på hur många åtalspunkter man står åtalad för(du verkar föra fram det som någon slags förvårande omständighet).. Ja då skulle mördare komma väldigt billigt undan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: I det läge vi befinner oss i är det väl lite Do or die som gäller?
Tar hellre ett dåligt moraliskt samvete i efterhand om det är tungan på vågen som får oss att hålla oss kvar i SHL
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Även om det har hänt något så vet vi inte vad som har hänt exakt. Har man inte blivit dömd dessutom, vad ska man då basera allt på annat än antaganden?

Att han blev avstängd om han är misstänkt är ju ingen försvårande omsändighet och dessutom helt i linje med vad vilken annan klubb som helst skulle ha gjort vad det än rör för misstänkt brottslighet. En klubb är ingen dömande makt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Är väl samma som Ronaldo då, reser man in till USA kommer han dömas.
Kommentera