1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581751 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2336358

Sv: Silly Season 2022-2023
The great one: nu försöker du vinna enkla poäng i hopp om att inte bli synad. Så här skrev jag tidigare om Rattie:

” Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
#2329540 · Olle 18x20-logogrm.jpg · 2022-04-11 23:10
Dr.Krykov: så klart man blir fäst vid Rattie med den säsong han gör hos oss men det är ju mycket för att han får fronta hela Timrås hopp gällande offensiv kraft. Visst vi hade Hanzl och hartmann spottade upp sig bra på slutet men idag står vi ju i ett annat läge också. Vi har fått in tre solida poängspelare av toppklass och förlängt med en till. Varav två centrar (!). Timrå har väl aldrig varit det laget som vinner budgivningar mot dom rikaste klubbarna och att köpa bort sig på Rattie i ett läge där vi definitivt behöver förstärka backsidan och kanske köpa en förstemålis, då är vi inne på linkan-spåret igen.”

Det är klart att Rattie blir saknad men han är inte oersättlig som vissa här inne vill göra gällande.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2022-2023
Olle: Äh, av de spelare jag ville ha kvar från föregående säsong låg Rattie längst ner på listan.
Det deppigaste egentligen är väl att han verkar vara en ganska skön lirare men inte tusan är han på något sätt oersättlig.

Tror Tjecken kommer äta upp en hel del av måltiden som Rattie lämnat med kedjekamrater som kompletterar honom bättre.
Hanzel fick ett ordentligt lyft offensivt när Lodin svalde diveriet och gick all-in som support. Vilket i förlängningen betydde att elHanz bara behövde kompensera för en spelare i linan och gjorde 9.5 poäng på 4 matcher varav 4.5 mål.

Nä framgångsreceptet Råttie stavas snarare kedjekamrater och oändligt förtroende än några överjävliga kvalitéer.
Och vi har onekligen förstärkt med spelare som gör andra bättre.

Nu lär man väl bli mordhotad men om LHC velat byta Rattie mot Törnqvist så hade jag gladeligen tackat ja.
Och det är fan ingen brist på Törnqvists.

Hade dock varit helt okej med Rattie om han varit kvar, är bara lite mer likgiltig inför det faktum att han inte är det. Och kan garantera att konkurrenssituationen inom laget 22/23 hade dragit ner Råttis produktion oavsett.

PS. har jävligt stora förhoppningar på Hartmann inför nästa och tror han lätt har 20 pinnar i sig och är en bra mycket mer komplett spelare än den där Kanadicken i LHC som alla verkar gilla/sakna.

PS.2 Använd Ratty kosingen och värva nån fräsig monsterback istället!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2022-2023
Olle: jaha, Rattie till LHC alltså? Han som var så klar.

Klart som fan att han kommer att saknas. Hur det än är, eller var, så levererar han. Må så vara att han sköt 18 biljoner skott och gjorde 23 kassar (eller hur många det nu var) - men han gjorde det. Han gjorde målen och framför allt i kvalet gjorde han viktiga mål.

Vi kan lura oss själva hur långt bort som helst med att han i 5 mot 5 minnsan försv... bla bla bla... Han var grym och kommer att saknas utifrån precis exakt dom premisserna som fick oss att älska honom.

Sedan kan väl bara framtiden utvisa om det var klokt av Timrå IK att inte buda ihjäl sig på honom. En legoknekt som vill tjäna pengar. En jävligt skicklig legoknekt. Men att han gick till LHC?! Av alla lag valde han dom?! Luleå, Rögle, FBK eller Frölunda hade ju varit mer rimliga. Han måste ha fått ett fördelaktigt bud. På tre år också.

Hade inte Lander, Wedin och Pettersson kommit hem hade jag gråtit blod just nu. Men med dom spelarna är jag tveksam att det ekonomiska utrymmet att signa Rattie var så stort. Och när andra lag la sig i på riktigt kanske det var lika bra att släppa honom?

Men jag vet inte. En del av mig är jävligt bitter just nu. En annan del av mig är mer cynisk - vill han lita för pengarna låt han göra det.
Låst ämne