1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2337642

Sv: Silly Season 2022-2023
Apropå Rattie, ekonomi och ersättare: nog fan leker man lite med tanken på vad vår egen HA-Rattie, Johan Persson, skulle kunna göra i en renodlad sniper-roll med bra omgivning?
Långsammare än Rattie, mindre finurlighet och förmåga att själv skapa bra lägen, men: rightare, extremt skottvillig, tung. Har visserligen hunnit fylla 32 nu, men 29 mål och bäst i HA i ett tämligen mediokert Mora är rätt hyfsat.

Men, möjligen är det spåret redan testat och avfärdat. Har sett för lite av Mora i vinter för att ha någon tydlig bild av hans totala spel. Möjligen är det fortfarande så att tempot/utrymmet blir en avgörande, negativ faktor ungefär som för Albin Carlsson. Eller Lööke.
Å andra sidan - en sån som Persson skulle ha större möjlighet än exempelvis Lööke att just ta den mer endimensionella ligg-rätt-och-skjut-direkt-delen av Rattie-rollen. Åtminstone känns det som att han skulle grubbla mindre.

Med den kvalle vi nu har på centersidan (+ Stanley Cup-Wedda och EP d ä) borde vi hursom kunna komplettera med billigt-men-spirituellt på åtminstone någon av platserna i de två spetsformationerna. Vi har OJ, men där är väl frågan huruvida han är mogen att gå in och ta seriös istid redan i år.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2022-2023
Bragd-Birger: Jag skulle definitivt inte vilja påstå att Persson är avfärdad som duglig SHL-spelare, även om det möjligen kan framstå som det om man bara utgår från hans produktion 18/19. Den säsongen kom han in väldigt sent efter att (som vanligt, under åren här…) ha missat stora delar av grundserien pga av någon skada (avdragen hälsena, tror jag?) på försäsongen.

Sen åkte vi ur och det kändes väl inte så hett att förlänga med honom där och då. Efter det har han då blivit en målskytt av rang i Mora, dessutom har han hållit sig mer eller mindre helt skadefri. Det faktum att han fortfarande går kontraktslös tänker jag skvallrar lite om att något kan vara på gång för honom och det vore intressant att få se honom en sväng till, i en lite mer offensiv roll då.

Jämförelsen med Rattie är inte dum alls, Persson får även han väldigt mycket att hända i offensiv zon. På ett eller annat sätt resulterar i stort sett alltid hans offensiva byten i avslut mot mål. Det var exempelvis något som Lööke hade stora problem med under den här säsongen, Persson kommer inte fastna på utsidan på samma sätt.

Lös JP!
Låst ämne

Sv: Silly Season 2022-2023
Detta är min drömspelare som en ersättare till Rattie.
Någonting säger mig att han är ”tajt” med bröderna Pettersson. Spelade i Vancouver med Elias för att sedan dra till Spartak Moskva och Emil när han inte längre platsade i NHL.
186cm lång och 103kg tung rightare 👍🏼

Men drömma får man ju göra 😅
Låst ämne