1150x200-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

573715 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2358929

Sv: Apropå nånting...
Icing-Ove: Toby ser glad ut, har han gift om sig?
Uppladdat:

450x300-images_85.jpegimages_85.jpeg

+9
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Långt inlägg:

Dags att skriva av mig litegrann, längesen jag var såhär taggad på hockey, har SHL någonsin varit mer oviss?
Bortsett från några få lag känns det som att de flesta klubbar kan hamna i bottenstriden. Frölunda, Färjestad, Skellefteå, Rögle och kanske Luleå borde vara ganska säkra lag för övre delarna av tabellen men sen då?

Växjö tappar tio år av trygghet med Hallam, nog för att Jönsson kanske är ett av de mer spännande namnen man kan ersätta med, jag tycker deras målvaktssida ser ganska svag ut också.

Leksand har ganska många starka namn, men visst brukar det skära sig med Hellqvist efter några säsonger på samma plats? Är det dags för det nu?

Örebro borde klara sig hyfsat men jag personligen tror inte de kommer vara jättebra, Enroth är en absolut toppmålvakt dock, de bör klara topp 10.

Oskarshamn borde få problem förr eller senare, men efter att ha försökt kolla upp deras nyförvärv så känner jag mig mer osäker, vm-spelare och poängspelare från ganska bra ligor som borde kunna prestera även i SHL. Sen efter att ha lyssnat på Adam Johanssons podd så verkar det som att de precis som Timrå har ökat på sin budget ganska rejält också, dock tror jag vi först nu kommer fatta hur bra Fredrik Olofsson var, han var lätt en topp5-spelare i hela ligan för mig den gångna säsongen.

Malmö har inte blivit bättre den här säsongen, det har i stort sett alla andra lag tror jag, Söderberg var ju grym, men han borde bli något sämre, målvaktssidan tror jag fortfarande är stark men visst borde Alsenfelt saknas. Just nu hamnar Malmö sist för mig.

Brynäs har byggt ett imponerande försvar med toppmålvakter och bra backar men saknar lite framåt, borde komma in ett par anfallare av hög klass. Manner känns som att han kommer lyckas bättre nu när han fått en säsong till, kan se Brynäs bli ganska bra faktiskt.

Linköping har fyllt på med klass och kommer säkert bli bättre än förra säsongen men jag får någon konstig känsla angående Linköping att de kommer få det jobbigt. Broc Little skrev 3årskontrakt, trots att han enligt mig dalar ganska mycket utför, är han nöjd att han cashade in nu i sommar?

HV har bytt ut stora delar av laget från ifjol och fyllt på med spelare på fel sida 30-strecket, känns inte både Tedenby och Peterson ganska trötta? Samma med Miele och Bödker. Vesel och Vigneault slåss om andracenterplatsen om jag fattat det rätt, Lundin klarade inte av det hos oss ifjol och han är enligt mig bättre än båda dem. Aja även om de spenderat massor kommer de säkert värva in mer om det går dåligt i början.

Nu till Timrå, som jag egentligen tänkte skriva det här inlägget om men råkade sväva iväg om konkurrenterna istället. Kommer Dahlén hem? Får han envägskontrakt i NHL så blir jag naturligtvis överlycklig för honom, men skulle han hamna i Schweiz så skulle jag bli väldigt besviken och tycka de var ganska konstigt. En bra säsong i Timrå och NHL-drömmen skulle kunna leva igen men går han till Schweiz så får han nog ge upp den, nog för att topparna är ganska bra i den ligan men annars är nivån ganska låg, han har redan visat att han kan dominera mot sämre motstånd. För Timrås skull vore det magiskt om han kom hem, vi skulle kunna ställa upp med tre kedjor med bra offensiv. Jag tänker mig något sånt här:

Pettersson-Lander-Johansson
Dahlen-Hantzl-Halloran
Wedin-Lundin- Hartmann
Andersson-Blomqvist-Walli
Boyce-Alvarez

I de tre första kedjorna kan man flytta runt hur man vill egentligen, våra centrar i de kedjorna är egentligen ganska lika i spelsätt, Lundin är såklart inte på samma nivå som de andra två men han spelar på samma sätt, en tvåvägscenter som tar ansvar på båda sidor av pucken, vilket gör att det borde vara ganska lätt att ändra mellan eller under matcher (kanske kommer Hantzl få en mer utpräglad offensiv roll nu när han får mer avlastning). Jag tycker Lundin blev bättre ju längre säsongen gick också, Lundin i Mars var en helt annan spelare än Lundin i Oktober.
Såklart Wedin är bättre än Johansson, men om man som jag vill ha tre producerande enheter så sätter jag Wedin i tredje, då jag tycker han är grym på att skapa målchanser från ingenting. Självklart kan man ju flytta upp honom när vi jagar i matcher.
Kommer Johansson klara att spela i Shl? Ingen aning, jag chansar på det, tänker att så spela med Lander borde göra det lättare iallafall.
Dahlén-Hantzl borde kunna hitta varandra bra, sen satte jag in Halloran eftersom han är rightare, men sålänge det är någon som vill göra mål så funkar nog vem som helst, både Hartmann och Pettersson skulle lika gärna kunna spela där.
Om man tänker tillbaka till förra säsongen så kommer man såklart sakna Rattie och Lodin, men jag tror inte Rattie kommer jobba ihjäl sig nu när han fått sitt långtidskontrakt, han fiskade ganska mycket hos oss, Hantzl täckte upp för ganska mycket av hans brister. Lodin hade jag gärna haft kvar också, älskar spelartypen, men vi har ersatt honom med bättre spelare.
Madsen, Liljewall, Liljegren höll inte tillräckligt bra nivå, bra killar, inte shl-mässiga nu.
Boyce ska vara kvar, vet att folk tycker olika om det, men när vi tappat, Freddan/Nubben/Kicki så kan det vara bra att ha någon som för vidare traditionerna.
Av alla spelare som var med oss ifjol är det bara en som är kvar som jag inte ville ha kvar, Alvarez men jag antar att det är sånt man måste plocka på sig när man går upp, kolla HV nu bara.

Backarna:
Vet att många trodde att det var två till som skulle in, jag trodde det, grabbarna i domustrappan trodde det, men det verkar bara bli en. Jag ser gärna att det blir en rightare, men de brukar ju inte vara lätthittade.

Laleggia-Erixon
Stenqvist-strömberg
Eronen- Svensson
Edfeldt

Om sista backen blir en bra defensiv eller tvåvägsrightare så ser jag gärna honom med laleggia, annars Erixon där.
Stenqvist ska ha en stabil back bredvid sig, tror Strömberg är vår mest stabila back. Stenqvist kan enligt de som följde honom nära i Modo och Löven vara farlig åt båda hållen, verkar ha fixat till delar av det under de tre åren han varit utomlands.
Eronen vet jag inte mycket om, verkar vara en tvåvägsback, borde kunna spela med vem som helst egentligen.

Vi har egentligen gjort oss av med alla backar vi inte ville behålla.
Bohm- höll inte för shl.
Zajac- Vet ej varför det inte funkade, han var ju bra i IKO, kanske var hönsgården i vårt försvarspel för mycket för honom.
Westerlund- en helt ok 6-7e back men ingen man kommer sakna.
Carlson- bra allsvensk back, trodde han skulle klara shl bättre.

Backsidan har blivit bättre, hur mycket bättre? Ingen aning. Hur bra är Lasse Marklund på att sätta ett försvarspel? Apropå Marklund, lyssna på norrans podd med honom om ni vill ha en bild av honom. Han kommer älska Per Svensson tror jag, fysiskt spel verkar vara något han värdesätter.
Den sista värvningen avgör nog ganska mycket hur bra vår backsida blir.

Målvaktsidan är vår svagaste del.
Jag gillar Johansson, men jag tror inte han är redo för närmare 40 matcher. Man ska dock komma ihåg att Johansson hade 87-88 procent ganska långt in på säsongen innan vi började få ordning på försvaret (inte för att vi fick det fullt ut) så hans siffror är ju bättre än de 90.1procent han slutade på.
I Rautio får vi ca 15 matcher med 90procent, varken mer eller mindre. Han hjälpte dock till att styra upp Linköpings försvarsspel säsongen 20-21, då de blev som ett helt nytt lag. Om Rautio är väldigt billig kan jag förstå värvningen, kanske gjorde det att vi fick råd med allt annat vi värvat in, vi är ju inte rika direkt.

Så vad vill jag säga med det här jättelånga inlägget?
SHL är ovisst, förutom några topplag som såklart också kan misslyckas, kan nästan vilket lag som helst hamna i botten. Vad händer med de spelare som är kvar i KHL-kontrakt? Lilja vill ju lämna men har inte råd, tror inte han blir kvar hela säsongen direkt, svårt att kämpa 100% när man inte vill vara där, får säkert sparken under hösten, säkert fler i samma sits.

Timrå kommer nog sätta topp 10 som mål, känns rimligt, vi kan enligt mig hamna var som helst mellan 8-14 precis som 5-6 lag till, jag väntar med att tippa till dagarna innan seriestart, många lag har en del kvar att värva, Timrå väntar på Dahlen.

Har du orkat läsa mina tankar? Ge dig själv en klapp axeln och så taggar vi igång den nya säsongen.


/Werty
+31
Kommentera