1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2372564

Sv: Apropå nånting...
Olle: Yes! Fan vad smäckert att du just fortsatte på spåret Alvarez vs Laddin!

Jag skulle vilja göra argumentet att Lodins avslutning på säsongen med det spel han uppvisade låg någonstans i paritet med det jag förväntade mig av Alvarez i inledningen.
Jag tycker inte alls det är helt verklighetsfrånvänt att jämföra just dessa två.
Vidare inledde Lodin säsongen genom att representera allt jag inte gillar att se hos i synnerhet ytterforwards. För att succesivt utvecklas till "peak tik-lund material".

(OBS UTFÖRANDE PÅ OVANSTÅENDE!

Om båda spelat vidare i Timrå i år hade betygen varit ombytta med passus på att båda herrarna (numér) besitter ett grundspel som undertecknar uppskattar.
Där Alvarez få sitt betyg sänkt baserat på fjolåret och Lodin vice versa.
Hade bytt Alvarez mot Lodin idag 100% inget snack, inför fjolåret var rollerna ombytta.

Jag också vilja snabbt poängtera att exempelvis Alvarez, Lill-Erik och Tim X tillhör, i större eller mindre utsträckning, spelare som man kanske måste se matchen två gånger för att egentligen uppskatta vad de gör på isen och har absolut full förståelse för att det bara finns en väldigt begränsad skara dårar som ägnar sig åt sådant.

Vidare finns det några spelare som när man ser matchen igen inser hur undermåliga de är, ingen nämnd ingen glömd.

Avslutningsvis inser jag att det kanske helt enkelt är en fråga om förväntan, jag har nog aldrig föreställt mig Alvarez som en ledande producerande spelare utan mer en kvalitativ rollspelare med några få nischade spetsegenskaper.

Du kanske har haft långt mycket högre ställda krav på Rosengårdarn.

Ska vara försiktigare i framtiden då jag egentligen syftar till spelartyp snarare än individ när det kommer till kvaliteér jag uppskattar hos spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Det fanns långa stunder då jag heller inte var så imponerad av Lodin men han kom ändå från en roll som offensiv bärande spelare in i Timrås SHL-lag (dvs. Från säsongen i allsvenskan). Alvarez var väl också tilltänkt som poängspelare även om han kanske inte var nån direkt stjärnvärvning? Han fick ju då allltid spela i dom första två linorna och i princip alla PP?

Jag tycker att Lodin hade en framträdande roll i kvalet mot djurgården även om han inte presterade poäng. Han var en nagel i ögat på djurgårdarna hela tiden och tog fokus från deras bästa spelare, något jag argumenterar för att det gjorde DIF sämre. Jag vill hävda att alvarez inte hade en framträdande roll på något jämförbart vis men där tycker vi väl olika.

Erik Andersson tycker jag är en no-brainer, han har tagit stora kliv under förra säsongen och verkar hålla i sin ambitionsnivå nu på försäsongen också. Tim X ryckte upp sig ifjol ju längre säsongen led men han är hopplöst etta i Timrås utvisningsliga och jag tycker han ser ut att fortsätta på inslagen väg även nu på försäsong, mot allsvenska motståndare dessutom. Nästan alla utvisningar är hakningar och fasthållningar så där finns det väl ändå statistiska grunder för oro med tanke på hur viktigt det är med special teams?

Om vi frångår pajkastningen och håller en konstruktiv diskussion: Alvarez är en rollspelare, det håller jag med om. Men vilken roll ska han ha? Nu har han spelat mycket PP och fått spela med toppspelarna eftersom Wedin är borta. Är vi överens om att han inte ska spela där? Hyllningarna till alvarez började hagla in (från olika håll) efter hans målvaktsskymning på 2-1 hemma mot leksand, är det hans roll? Om Alvarez är en spelare som ska gå in på tre linor (även när Wedin är tillbaka) vem ska han peta?
Kommentera