1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580593 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2374993

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Det finns en viss poäng i det, men köper det inte fullt ut. Andra lag har precis samma täckning från Cmore och lyckas ändå behålla jämnare/bättre publiksnitt jämfört med oss. Jag tycker föreningen ”sovit” under c:a ett decennium på 10-talet, och det påverkar såklart supporterkultur. En person som älskar Timrå och har möjlighet att gå skulle komma på matcher alla dagar i veckan, om rätt engagemang fanns. Nu finns även sportsliga förklaringar till devalverande siffror såklart.

Tycker det är svinbra att Cmore finns för människor så bor långt bort, och för att se bortamatcher. Men det ska vara undantagsfall för den trogna, hemmaboende skaran att se hemmamatcher via. Där har föreningen ett stort jobb att visa varför. Skulle själv gladeligen investera tid ideellt för att utveckla eventen. Har redan spenderat en hel säsong 19/20 att rapportera på sociala medier. Men mig veterligt slängs inga såna krokar ut från föreningens håll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Det här med att locka marginalåskådaren kommer antagligen alltid vara knepigt framöver. Men en sak som vi saknat senaste två säsongerna i SHL är tabelläge. Jag tror att många som inte följer laget nära kanske kollar tabellen och ser "Åå fan, Timrå på sjätte plats? Då kanske det vore kul att ta sig dit och se en match". Motsatsen lär sägas om laget syns i botten av tabellen. Vinnande lag kommer alltid locka mer publik för lagets sympatisörer och det är en pusselbit till högre publiksiffra.

Sen kan klubben absolut jobba på marknadssidan med reklamposters på stan, info i sociala medier och event. Men i slutändan så har klubben olika sorters åskådare som lockas av olika saker och här tänker jag lite såhär:
1. Fulltidssupportern. Har förmodligen årskort om finanserna och avstånd tillåter. Går så ofta som möjligt och i stort sett oberoende av resultat
2. Den måttligt intresserade. Går på strömatcher och lockas f.f.a. av event, spännande matcher och att laget går bra.
3. Familjen. Går mestadels på tidiga matcher på helger när de orkar/kan/har råd. Lockas nog gärna av event som barnen kan ta del av, t.ex. autografsigneringar eller andra sätt att få träffa idolerna.
4. Den kräsne. Vill se vinnande lag, eller åtminstone underhållande spel där laget har en rimlig chans att vinna. Undviker antagligen ett lag som går dåligt/spelar dåligt. Vill ha bra utbud på plats och kanske håller den rätt hårt i plånboken också.

Ska Timrå locka storpublik över en hel säsong tror jag det sportsliga resultatet spelar absolut störst roll, oavsett hur mycket event och annat som klubben anordnar. Men visst bör klubben jobba på att ordna event och annat, det lär hjälpa. Sen tror jag, precis som det skrivs, att det måste jobbas ifrån grunden med familjer/ungdomar. Lockas de på matcherna så förankrar man dem i ett supporterskap som har potential att bli fulltidssupporters.
Kommentera