1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2392722

Sv: Apropå nånting...
Nu har man sovit på saken, och det känns ännu märkligare nu. Vi var uppenbarligen så sugna på MPS att vi hellre låter OJ fortsätta harva i löven och skickar vår bäste offensiva back till en konkurrent. Samtidigt som vi värvar en skadebenägen back från finska ligan som är kompis med Kapanen. Samt att vi har ingen ersättare klar för Laleggia.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
The great one: Jag känner stark anslutning till det Kapanen säger om att vi vill spendera mer tid i offensiv zoon. Det har varit svårt för de kedjor vi har att verkligen bita sig fast under längre anfall och således trycka ned motståndarna för att ge våra snipers möjligheten att hitta det bästa läget möjligast. Lander är tung att möta och kan hålla i pucken. Men Dahlén, Wedin, Pettersson och Halloran klarar inte av det på samma sätt, samt ska inte ha den rollen. Att ta in MPS tycker jag är sunt och kan bidra till att stabilisera kedjorna. Jag tycker absolut att vi behöver en tung och stor powerforward som är jobbig att möta, kan hålla i pucken och kan ge tid till ovannämnda spetsspelare att hitta lägen i lugn ock ro. Laget är obalanserat och vi får inte ut det vi kan av den spets vi har framåt. Att släppa en spelartyp som Laleggia mot en spelartyp som MPS tycker jag är signifikativt för det spel som Kapanen vill att vi ska vara kapabla att spela, och jag tycker det är rätt väg att gå. Det handlar inte alltid att ha de bästa individuella spelarna möjligast, utan att ha de spelarprofiler som bäst passar in i laget man ställer på isen. Trots ett på pappret "framtungt lag" tycker jag vi får spendera alldeles för mycket tid i defensiv zoon, ett ställe vi, på grund av spelare som Laleggia, inte är allt för komfortabla i. För länge har vi suttit och väntat på 5 mot 4 tillfällen där vi får etablera ett riktigt tryck i offensiv zoon, för länge har vi förlitat oss på individuell skicklighet för att hitta lägen, det är dags att balansera detta lag och ge våra stjärnor den tid de behöver för att prestera. Välkommen Magnus!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nu när jag också sovit på saken har jag kommit på att det timingen som gör mig mest frågande och irriterad. Efter en 7-0 seger sätter man alltså igång en rejäl förändring i laget istället för att försöka rida på vågen som den islossningen kunde innebära. Nej, jag är riktigt kritisk fortfarande. Hjärnsläpp deluxe. Idioter som styr TIK uppenbarligen. Nu hoppas jag att vi vinner ikväll bara för att täppa till truten på mig själv...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: tajmingen kanske har varit sådan att man kan få betalt för LaLeggia nu men kanske inte senare (om HV hittar en annan back) så därför har man varit tvungen att sälja honom innan det blivit klart med en ersättare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: Jag fick höra att återkallar vi O.J så får vi inte låna ut han till Löven igen. Utan tar man tillbaka sin spelare så spelar han resten i Timrå vilket kanske är orsaken till att man inte vill kalla tillbaka O.J så tidigt när man nyss lånat ut honom.
Kommentera