1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580495 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2402166

Sv: Apropå nånting...
Jag har kollat på några HA-matcher, fan vad usel många lag och matcher är. Tomt på många läktare, ingen stämning alls, man tror det är likvaka hos några. Nä systemet måste göras om, i HA idag så funkar ju bara, Modo, Surgården, Röven, kanske AIK. Tveksamt med Mora och kanske ett lag till. Gör SHL med 20 lag i två grupper och nedflyttning av en i varje grupp. HA är fan pinsamt att se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Kollade 5 minuter på Modo - Vita hästen. Stängde av ganska snabbt när modo fick åka runt hästens defensiva zon medans vita hästen-spelarna bara la fram klubban och i stort sett hoppades på att modo tappade pucken nån gång... otroligt låg nivå med 0 intensitet och 0 "kämpa för klubbmärket". Annat i SHL där man ska vara glad om man ens får 3 sekunder med pucken. Där smäller det på i varenda jävla kamp. I HA är det mest individuella skills som avgör matcher.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: ja, en norrserie och en söderserie
4 matcher hbhb (36 matcher) inom serien och 2 matcher hb (18 matcher) mot de i den andra serien. Ger 54 omgångar.

Norra: Luleå, Skellefteå, Björklöven, Modo, Timrå, Brynäs, Leksand, Mora, Djurgården, X
Södra: Malmö, Rögle, Frölunda, Växjö, Linköping, HV71, Örebro, Färjestad, Oskarshamn, X

X i norra kanske AIK/Mora
X i södra kanske Karlskoga/Västerås

Färre långa resor och bara två matcher fler än med nuvarande system.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: det var lika pinsamt att se Ha , när Timrå var där inte alls för länge sen
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: det är alltid oceaner av tid och is i allsvenska matcher. Man kan förstå att rätt hyfsade allsvenska spelare blir helt uppkäkade när dom får chansen i SHL. Om inte annat så är ju HV71 och Timrå ett bevis på det (tills dom värvat ett helt nytt lag dvs.), dom pissade på det mesta i allsvenskan (ungefär som vi) och sen blir det tvärstopp i SHL. Albin Carlson var fan bästa back i allsvenskan och helt omvänt i SHL.

Om cmore tillför en rejäl hög med pengar kanske SHL kan utökas så att lagen kan köpa fler utländska spelare men gällande inhemska spelare så vette fan hur många det finns som klarar klivet upp.

Sen det här med att allsvenskan alltid stoltserar med ”Sveriges mest underhållande liga”, ja det är ju sant om man bara gillar anfallsspelet. Defensivt är det ju total katastrof och anledningen till att det går så snabbt är ju för att det görs väldigt många misstag i mittzon så att det blir kontringar hela tiden.
Kommentera