1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2406412

Sv: Apropå nånting...
Timrå IK har haft en stark höst och ligger på femteplats i SHL-tabellen när en tredjedel av säsongen nu har spelats.
Kimmo Kapanen har blivit varm i kläderna på allvar och har redan tagit beslut som både upprört och imponerat på supportrarna.
? Laget har gjort det grymt bra. På de första sju matcherna vann vi fyra, trots att vi inte var så nöjda spelmässigt. Därefter har vi spelat bättre och bättre och är på rätt väg, konstaterar sportchefen.
Samtidigt kvarstår målsättningen.
? Det spelar ingen roll om vi ligger femma eller sjua. Topp tio är vårt mål, även om vi självklart vill ligga så högt som möjligt. Men vi vet att det är en väldigt jämn serie och att vi måste fortsätta vinna matcher varje vecka.
När Joey LaLeggia, fjolårets poängstarkaste back, som också var den spelare med mest istid plötsligt fick lämna efter nio matcher var förvåningen stor hos många runt om i Hockeysverige.
Supportrarna jublade inte direkt när Joonas Lyytinen och Magnus Pääjärvi sedan presenterades som ersättare ? men den förstnämnde har verkligen tystat kritikerna.
? Jag vet hur han kan spela och han har visat vad han kan. De senaste tre matcherna har han spelat power play också och jag tror vi kan förvänta oss ännu mer där. Men det viktigaste är att han håller nivån i grundspelet. Han är skridskostark och bra med pucken, så vi är absolut nöjda med Lyytinen hittills.
Generellt sett är Kapanen nöjd över hur framför allt försvarsspelet har sett ut.
? Jag vet att alla ifrågasatt vår back- och målvaktssida, men de har varit väldigt bra. Det gäller även forwards, som är viktiga i hur vi spelar vårt försvarsspel. Tillsammans har de varit starka.
Målvakten Jacob Johansson har varit en av seriens bästa och har ligans tredje bästa räddningsprocent med 92,39.
? Man ser lugnet som han har varje match och vet vad man får av honom. Han har varit grym, säger Kapanen.
Du måste vara glad över att ha honom på kontrakt även över nästa säsong?
? Ja, men vi har bara en målvakt på kontrakt ... men jo absolut, jag är nöjd över det.
Det hade nog funnits några andra klubbar som varit intresserade av honom annars.
? Ja, troligen. Men han var riktigt bra även förra säsongen och förtjänar det kontrakt han har.
Men trots en del förändringar i spelartruppen så kvarstår det faktum att Timrå bara har sju backar på kontrakt, med Noel Edfeldt inräknad, som till stor del spelat med juniorlaget under hösten.
Och den stora frågan lyder:
Blir det någon förstärkning på backsidan?
? Vi letar efter en back, men just nu är marknaden ganska tunn, samtidigt som vi inte känner att vi måste göra något. Vi har inte en jättestor budget, även om trejden vi gjorde med LaLeggia gör det möjligt för oss att köpa in en back till och inte bara ta upp någon junior, konstaterar Kapanen.
Han fortsätter:
? Vi följer marknaden hela tiden, men så länge vi inte har några skador och spelar som vi gör, så måste vi inte göra något.
Så det kommer inte någon förstärkning nu under uppehållet?
? Nej, det tror jag verkligen inte. Jag har inte pratat med någon i alla fall.
? Vi hoppas vi kan ha den här truppen till juluppehållet. Vi kan få mer då för de pengar vi har. Det är stor skillnad på att betala lön för fyra och en halv månad, jämfört med fem och en halv.
Vilka ligor och marknader kollar du på när det gäller backsidan?
? Överallt, svarar Kapanen snabbt.
Samtidigt dödar han helt ett av de få rykten som florerat.
? Det blir ingen Olli Juolevi som det snackats om. Jag vet inte varifrån de fått det. Det kommer väl från att han tillhör samma agentfirma som jag jobbat för tidigare, men det blir inget sådant i alla fall.
På forwardssidan är konkurrensen desto tuffare än på backsidan.
Nick Halloran har dragits med en skada men förväntas vara tillbaka efter uppehållet. Det innebär att Timrå, med alla friska och Oliver Johansson utlånad, då har 14 forwards tillgängliga.
? Vi vet att de kommer dyka upp skador och vi har en lång roadtrip efter uppehållet igen, så vi kommer behöva alla spelare, säger Kapanen.
Att göra sig av med någon ? eller att ens låna ut någon ytterligare är enligt honom inte aktuellt i dagsläget.
? Vi behöver tävling inom laget. Vi ska inte bara garantera platser. Situationen är väldigt bra just nu.
Samtidigt som Kapanens arbete kretsar mycket kring läget här och samtidigt pågår också jobbet med truppen inför nästa säsong.
Just nu har Timrå en målvakt, tre backar och åtta forwards på kontrakt över nästa säsong.
? Nu under uppehållet kommer vi ha lite diskussioner om truppen. Vi ska ha möten kring ekonomin nu, så jag har ännu bättre koll på det läget först. Det är viktigt för det arbetet.
Vilka är prio att förlänga med?
? Det är väl framför allt backarna.
Jakob Stenqvist till exempel ? som har utgående kontrakt?
? Jag vill inte kommentera några namn, haha. Men jag lyssnar av med agenterna nu och sådant, för att veta vilka pengar vi kommer prata. Sedan pratar jag med tränarna också och vill veta vad de tycker. Det är inte bara jag som bestämmer.
? Det är mycket jobb just nu, konstaterar sportchefen.

Timråspelare med utgående kontrakt

Målvakter:
David Rautio
Backar:
Tim Erixon
Elmeri Eronen
Jakob Stenqvist
Per Svensson
Forwards:
Robin Alvarez
Erik Andersson
Jacob Blomqvist
Nick Halloran
Albin Lundin
Erik Walli Walterholm
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
HKN: Tack för ST,s intervju.
Tror starkt att bytet av Sportchef var en av dom viktigaste enskilda saker som skedde och just tidpunkten va avgörande. Kimmo kom in med energi hjärta och drivet, betyder en hel del. Nubben som bidragit otroligt mycket alla dessa år kan ingen ta ifrån han, men när Timrås målsättningar va bli etablerade i SHL, ta de där steget vidare så behövdes nytt brinnande blod i organisationen som han visade tog tuffa beslut och visar att han ställer laget/klubben före jaget alla gånger! Sen med all hans erfarenhet som fd målvakt va nog bra i pusslet bygga/förbättra när vi hade i stort sett vår starka offensiv klar. Utan att veta men tror med säkerhet han va drivande i Laleggia behövde bytas mot 2-3 andra pjäser som gjorde Laget starkare.

Optimismen trycket suget och framförallt se vårt älskade Timrå tagit och tar stegen att vara och förbli ett etablerat (slutspels lag) i övre halvan av SHL, där vi ärligt verkligen hör hemma!!

Vi har än inte spelat vår bästa hockey än och med all erfarenhet vi senaste åren fått med slutspelen i kvalen upp och ner (syntes i matchserien mot Djurgårn hur vi kunde tackla situationen lysande) kan vi bli livsfarliga i bäst av 7.

Sen utan våra otroliga supportrar som gör laget bättre, spelarna mer drivna plus stort varumärke vid rekrytering av spelare, sen hur avgörande stämningen/upplevelsen på matcherna är för locka folk och vilja uppleva de igen och igen. Gåshud delux när hela hallen blir som en stor klappande sjungande klack!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
HKN: Hoppas man förlänger med Walli, Erixon, Stenqvist och Per Svensson!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
HKN: Timråspelare med utgående kontrakt (jag har markerat med *** de jag vill behålla och * på de man kan fundera på)
Målvakter:

David Rautio

Backar:

Tim Erixon *
Elmeri Eronen *
Jakob Stenqvist ***
Per Svensson *

Forwards:

Robin Alvarez *
Erik Andersson *
Jacob Blomqvist
Nick Halloran
Albin Lundin
Erik Walli Walterholm ***

Egentligen vill man ju sätta *** på Sheriffen Svensson men jag undrar om inte tempot börjar bli för högt för honom? Som kompromiss sätter jag väl **
Kommentera