1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

553271 inlägg · 6214 ämnen

Inlägg #2412031

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2022-11-24
Gillar skarpt hur Ante ställer upp forwards:

1:a - Skapar farliga chanser match efter match, och driver även vår målproduktion. Fine, ser lika bleka ut ibland, men jävlar vilken spets de besitter.

2:a - Finns en del att hämta här, framförallt med att få igång samarbetet Halloran/Hanzl. Wedda är så jävla giftig, och som någon skrev en one-man-army. Potentialen är hög här.

3:e - Starka, snabbr och spelar rak hockey utan krusiduller. Hartmann är påväg tillbaka, Pääjärvi tung, snabb och stabil, och EA är en riktigt fin avvägning däremellan. Tycker att vi kan döda diskussionen om vem som ska spela tredjecenter nu. Helst av allt hade jag velat klona EA och peta in honom även i fjärde.

4:e - Walli och Alvarez gedigna, spelar moget, täcker skott och lyckas även få lite press framåt. Trots att Lundin gör en bättre match idag så är jag fortsatt skeptisk till hans positionsspel... Tycker att sistalinan framförallt tappar defensiv stabilitet när man petar in honom istället för EA.

I övrigt vill jag hylla Erixon/Lyytinen. De hamnar sällan i trångmål och är bra på att komma ur egen zon. Och framförallt Lyytinen är helt fantastisk på att driva puck. Första 5-6 meterna går så jäkla snabbt, han bara flyter fram.

Bättringspotential: PP uppställningarna. Om man nu envisas med att lira Pettersson med Jonte så tycker jag gott att man kan byta plats på dessa så att JD får sin golden spot, och därtill sätta in Hanzl istället för Lander. Den förstnämnde är en mycket bättre passningsspelare och har den där tjeckiska förmågan att sakta ner spelet vid behov. Hartmann får bevisa sig i sin stökposition framför kassen och på inspel/direktskott

Magiskt med 3 pinnar! Nu laddar vi om till lördag
+17
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2022-11-24
Håkkybåkky: just Hanzl Wedin och Halloran är riktigt bra alltså.

Hanzl går kanske inte att anklaga för att vara övertänd direkt.
Han är det perfekta komplementet till en formel 1 bil (13) och lokomotivet (57) dom får verkligen släppa sina handbromsar och göra det dom gör bäst med Hanzl ständigt närvarande där strax bakom för att täcka upp när det blir fel.

Det är jäkligt bra att kunna få ut deras starka kvaliteter med minimum av risk.
+21
Låst ämne

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2022-11-24
En intressant notering från matchen är att speltiden delades ruskigt jämnt mellan alla spelare. Lyytinen sticker ut med 22:21, i övrigt var det jämnt.

Ingen forward över 16:44, ingen under 12:44. På lång sikt är det värt så jälka mycket att kunna rulla på forwards på det sättet
+23
Låst ämne