1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581811 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2444789

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-01-12
JanneH: har inte det materialet att föra matcherna som förväntas hemma.
Borta kan man spela på att motståndarna ska stå för den roliga hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-01-12
EP måste spela med Jonte, punkt. Har han inte en bra omgivning är han menlös. Han kommer aldrig att bli spelaren som driver en kedja, däremot har han förmågan att kugga i på en hög nivå.
3e-länk borde kunna vara Hanzl, men han känns rätt iskall offensivt i år. Han drar mest ner tempot i anfallszon, vilket inte är vad snirkliga, puckkära spelare som Jonte/EP behöver.
Så, tebaks till #14-#51-#54.

Andrakedjan är ett hopplöst pussel utan Wedin. Halloran är given - inte utifrån sin skicklighet, men utifrån sina brister. Han har inte defensiven för en tredjekedja, och det enda sättet att nyttja hans styrkor (speeden och drivet) är i en offensivt lagd kedja. Tyvärr är han nästan parodiskt endimensionell, och saknar helt spelsinne. Får han inte ytor och kan accelerera till ett eget skottläge är han (nästan) helt ofarlig.
Halloran-Hanzl således. Här behövs....ja, Wedin egentligen, men i brist på honom har vi...vem? Möjligen Hartmann. Om vi nu kan tänka oss två rightare i samma kedja. Av någon anledning känns det mycket knepigare och konstigt än att, utan att blinka, spela 3 leftare i 1a. Frågan är vilken kemi Halloran-Hanzl-Hartmann skulle ha, dock. På förhand gissar jag: dålig.
Men Hartmann som han spelat dom senaste matcherna är nog den som har störst kapacitet offensivt av den i övrigt rätt utpräglade 3/4-kedjagröten. Alvarez kan inte göra mål om hans liv hänger på det. Pääjärvi är om möjligt ännu ofarligare. Wall-E är en våt dröm i en jobbig tredjekedja och bör husera där.

Egentligen skulle jag vilja testa Antes ursprungstanke, dvs Hartmann-Jonte. Det blev bajs i inledningen av serien, men det berodde ju på att Hartmann var helt under isen. Nu börjar saker falla på plats, och jag skulle nog vilja påstå att han var dem fw idag som var närmast ett godkänt betyg.

Men: forwardssidan är ointressant i jämförelse med backditon. Det är uppenbart att vi faller ihop fullständigt utan Lytet. Med han och Didde tebaks kommer spelet i stort - peppar peppar - se betydligt bättre ut. Stenqvist måste få kraftigt reducerad speltid. Förstår mig inte alls på honom just nu. Rundningsmärke bakåt, paralyserad framåt. Skjuter han inte i täck så blir det en menlös myra i plocken.

Gaaah! Vilken jävla rövkväll. Fy faen så besviken man är. Säsongens pissigaste insats över 60 minuter. Jävlar så pepp man är inför Skellet. Brrr.

Hockey är en skitsport!!!1
Kommentera