1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580987 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2444974

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-01-12
Zäta75: det känns som att det krävs sex poäng på dom här två matcherna, då har vi fått tillbaka hedern!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-01-12
Dags att laget, och inte minst vi supportrar kanske, inser att november is long gone och det är andra tider nu.

Första 21 omgångarna (t o m november): 21 matcher, 37 poäng (oerhörda 1,76 p/match). 5:e plats i tabellen.
Senaste 12 matcherna (dec-idag): 14 poäng (mindre imponerande 1,17 p/match). 9:e plats i tabellen.

Vi bör tacka vår lyckliga stjärna för streaken där i oktober-november. Där lyfte vi oss (peppar peppar) från kvalspelsträsket och gav oss ett gott utgångsläge för lagets uttalade målsättning: topp 10.
Kanske ska vi nöja oss med det, och inte bli förbannade på laget för att dom inte fortsätter att vara topp6? Det är ju trots allt så att en säsong spelas under ett halvår, och består av 52 omgångar. Att ett lag lyfter eller sjunker under olika delar av säsongen är inte direkt något unikt. Det är först när alla omgångar spelats som det visar sig var i tabellen man hör hemma.

Chansningen med den numerärt klena backsidan blev, föga förvånande, en faktor. Det har helt klart gått trögare sedan Didde försvann, och med Lytets frånvaro blev bristerna påtagliga. Att vi höll spelet uppe så pass bra som vi gjorde mot t ex Luleå (var det väl) med Noel och Melander på 6 backar är nog mer på kontot "enskilda matcher funkar det". Vi behöver alla backar friska för att kunna komponera optimala backpar, och vi behöver fördela istiden betydligt bättre än vi gjort tidigare.

Nu har vi Wedin borta, och därmed faller i princip andrakedjans produktion så som det varit. Nu måste vi hitta nya vägar. Och: någon annan spelare måste fylla rollen som en producerande, offensiv spelare.
Här har jag svårt att se någon annan än Hartmann med tillräcklig kapacitet. Han har haft en jävla skitsäsong, men tydligen har han ju givits ett par månaders skaderehabspelsfrikort. Weird, men ok. Nu bör han växla upp. Spela honom med Hanzl och Halloran, och låt kedjan utkristallisera glasklara roller. Hartmann kör fysiskt spel och håller sig runt kassen. Hanzl fördelar puckar. Halloran är först ur egen zon vid erövrad puck, och minimerar antalet puckkontakter vid statiskt spel i offensiv zon. Han ska ständigt söka fria ytor och skjuta så fort han får pucken.
Spela gärna denna kedja med Rindell, och få honom att synka med Hallorans tjuvningar.

Vad gäller coachning är det nog bara att inse att Ante inte är - och förmodligen aldrig kommer bli - demonskruvaren under brinnande perioder. Han sätter ett grundspel, med tydlig defensiv prägel, och det gör han bra. Resten är rätt mycket upp till laget. Kan tycka att ass-coacherna skulle få lite mer utrymme här, och köra lite mer fingertoppskänsla när det gäller heta/svala spelare. Inte bara kasta om i kedjorna inför 3e när man ligger under med 2-3 mål.

Skellet borta blir ett karaktärstest. Räknar med att laget går in med 100% karaktär och säljer sig så dyrt som möjligt. Står upp och spelar på sitt max. Följer riktlinjerna, alldeles oavsett hur många puckar Möller trär in över (förmodar jag) Rautios högeraxel.
Kommentera