1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582026 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2478402

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-02-23
Tom Topp: Oftast så fungerar det inte, de flesta matcherna vi har vunnit har JJ stått på huvudet och räddat matcherna åt oss, vi har inte backsidan för att spela passivt styrspel, sen uppspelfasen är så sönderläst så det finns inte, diagonalpass i fickan hela tiden och det blir alltid brytning, varför kan man inte spela in i mitten med understöd från centern å komma i fart? Förstår verkligen inte, man måste visa mer jävlarnamma det är bara tafatt och blött just nu..

Sen är det problematiskt framåt varför ska de spela sig till målen för? Lägg puckjäveln på mål bara med skymning och gå på retur det är så målen går till i dagens hockey, finns för många lyxlirare å för lite krigare i laget tyvärr, det känns felbyggt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-02-23
Tikarn97: Nej och det är backsidan som främst är mitt orosmoln för nästa säsong. Det är som det ser ut max 2 platser öppna för nyförvärv. Svensson, Didde och Erixon, tyvärr en trubbig back för mycket där.
En för omodernt byggd backsida helt enkelt och jag har svårt att se vi skall ta några steg om det inte kommer in en ruskig spetsback som typ håller sig hel hela säsongen i så fall.

SHL är en för tempostark liga och de krävs vackar son kan spela sig ur press och bra förstapass.

Det är den stora skillnaden mella Timrå och Skellefteå idag. Vi kommer knappt åt dom och det är sällan deras backar kastade iväg passar på måfå, de lyckades spela sig ut och spela bort våra pressande forwards allt för ofta.
Lägg därtill ett riktigt kompakt försvarsspel.

Jag skall ärligt talat säga att jag inte riktigt konkret kan säga vilken typ av hockey vi vill spela. Speciellt hemma.
På bortais så lyckas vi hålla det enkelt och kan töta till ytorna och leva på omställningsspel. Men på hemmaplan så har vi ingen riktig fungerande modell är känslan.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2023-02-23
Tikarn97: offensivt absolut, där måste det vara aggressivare!
Låst ämne