1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2525891

Sv: Apropå nånting...
Måste lyfta en fråga då jag pga medlidande för de inblandade börjar må illa av klimatet som uppstått. Är det bara jag som börjar lida oerhört med hela domarkåren? Jag har precis som många andra brunnit av på enskilda insatser under säsongen, matchen mot Färjestad och liknande, men efter matcherna så brukar jag lugna ner mig. De är människor och utövare precis som alla andra och vill göra sitt bästa men alla kan ha dåliga insatser. Jag lämnar infallsvinklar som "mutade", "partiska" och/eller påverkade utanför diskussionen. Jag tänker att det finns en anledning till att insatserna svajar och att det antagligen kommer bli ännu sämre med tiden om klimatet fortsätter för det är inte så många som vaknar upp en dag och tänker, JAG VILL BLI HOCKEYDOMARE och sannolikheten att fler vill utbilda sig ökar inte direkt efter hatet, drevet och de offentliga påhoppen. Jag säger inte att de är bra, för de finns mer att önska, men jag tror att de vill göra sitt bästa men hockeysverige är just nu dåliga på att skapa goda förutsättningar.....
Diskutera vidare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tallarna08: Tycker jag definitivt du ska. Jag tyckte det var trevligt, och för det mesta var det bra stämning. Problemet som jag ser det är att man inte hittar ett system för att likrikta bedömningarna. Här krävs förmodligen fler genomgångar av situationer fortlöpande. Ta upp det via videokonferens minst 1 ggr i veckan eller liknande. Sedan tycker jag oxå man ska ta tekniken till hjälp i större grad, med att kunna granska fler situationer, alternativt typ VAR, och inför coaches challenge.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tallarna08: Jag tycker nog att SHL-domarna i alla fall har målat in sig i ett hörn när man försökt hantera arbetsmiljön genom att förbjuda kritik och inte kommunicera alls. Det blev inte bra.

De Hockeyallsvenska domarna däremot har länge faktiskt försökt kommunicera och förklara besluten så jag tycker det var ett rätt fult påhopp igår. Inte nog med att domarna fick sin insats sågade de var "skit" och skulle bli av med sina jobb/inkomster och ersättas med domare från SHL i alla fina matcher.

Själv har jag också sågat rätt många insatser under säsongen ibland med väl hårda ord.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tallarna08: Ja, varför begär ingen Djurgårdare ett akut möte för att diskutera Stoppels sportchefsjobb? Förlora borta mot MoDo!? Det måste väl finnas bättre sportchefer från SHL!
Kommentera