1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2557903

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Blev rastlös så ber om ursäkt för ett liiite längre inlägg.

Såhär i väntan på seriestart så blev jag sugen på att betygsätta varje enskild spelare som hockeyexpressen brukar göra i deras ”superguide” inför varje säsong. Använder mig av deras betygskala också.

TROR den ser ut såhär

5 - Landslagsklass
4 - Mycket bra SHL spelare
3 - Bra SHL spelare
2 - Godkänd SHL spelare
1 - Allsvensk klass/Ej etablerad i SHL

Jonathan Dahlén - 5a. Inga konstigheter, en toppspelare i SHL där han nu går in i sin primeålder. Vi alla vet att han har mer att ge. På gränsen till NHL klass.

Anton Lander - 5a. En av ligans bästa tvåvägscentrar. Ledare både på och utanför isen, stabil poänggörare som alltid ligger strax över 30 strecket.

Filip Hållander - 4a. Här kan vi nog vänta oss hans bästa säsong i karriären. Stark, snabb, bra skott och kan användas i alla situationer. Samlat på sig mycket erfarenhet trots sin unga ålder. Tränardröm precis som Lander.

Emil Pettersson - 4a. Levde kanske inte upp till förväntningarna under grundserien som var, men har offensiva skills som gör att han är en stort offensivt hot, framförallt i PP. Mycket sparkapital.

Robin Hanzl - 4a. Precis som med Pettersson har vi sparkapital här också, i form en toppcenter i ligan.

Joonas Lyytinen - 4a. Var vår bästa back från dagen han kom in. Tycker han är bra på det mesta. Kylig med pucken, spelar rätt tufft trots ganska liten i kroppen. Det jag gillar mest med honom är hans skridskoåkning. Minns att ante kommenterade just den biten med ”han har en ekonomisk skridskoåkning, flyger fram trots att det inte ser ut som att han tar i”. Nått sånt.

Jacob Johansson - 4a. En av seriens bästa målvakter. Stod nog för många matcher i grundserien för att kunna vara på absolut topp i slutspelet. Hade några svaga ingripanden där.


Anton Wedin - 3a. Kanske något kontroversiellt att sätta en 3a på Wedda, men tycker inte jag kan ge honom något mer. Spelade 27 matcher och gjorde 13 poäng, det är faktiskt för dåligt, skadad för mycket. Men är såklart medveten om att han är en given 4a när han spelar på sin högsta nivå.

Sebastian Hartmann 3a. Bör kunna steppa upp till den nivå han hade 21/22. Spelade väl småskadad 22/23. Bör ligga mellan runt 25 poäng.

Albin Lundin - Svag 3a. Förmodligen den svåraste att sätta betyg på enligt mig. Tyckte han var ganska svag stora delar av säsongen och trodde inte han skulle bli kvar i laget. I slutspelet var han bättre vill jag minnas dock. Låt han vara center hela säsongen så tror jag det blir bättre.

Magnus Pääjärvi - 3a. Drev sin kedja i slutspelet rätt bra. Blir användbar i det fysiskt tunga spelet. Kan nog göra runt 20 poäng.

Tim Erixon - 3a. Stabiliteten själv. Defensiv kugge som är perfekt att spela med dom som är lite mer offensivt lagd.

Axel Rindell - Stark 3a. Är nog en 4a när vi summerar säsongen. Vi fick bara se honom i 26 matcher så vill gärna se honom lite till innan man pratar om honom som en 4a. Bra poängsnitt på dom 26 matcher dock.

Elmeri Eronen - 3a. Bra bössa trots få mål, tror han kan göra 3-4 st fler kommande säsong. Tyckte han hade lite svårt med tempot till och från. Men överlag stabil.

Didrik Strömberg - 3a. Stenhård. Viktigt i det defensiva spelet. Märks när han är borta.

Tim Juel - 3a. Kanske förtjänar en 4a? Men det var väl inte förens halva serien var spelad innan han tog 1a spaden i Oskarshamn. Vill se honom fortsätta på den nivån innan betyget höjs.

Per Svensson - 2a. Grym första SHL säsong, mindre grym andra SHL säsong. Blir säkert användbar i boxplay iaf.

Panu Mieho - Stark 2a. Visade sig vara användbar lite överallt. Gick in med Lander och EP och funkade rätt bra, men lär användas lägre ner i denna säsong. Tuff och ganska rak spelare. Kan bli en 3a under säsong.

Andersson - 2a. Förhoppningsvis är han bättre kommande säsong. I grunden är han en duglig SHL spelare.

Oliver Johansson - 2a. Eftersom jag tror han får sitt genombrott nu så får han en tvåa, trots att han inte etablerat sig ännu. Men tycker det mesta talar för det.

Simon Forsmark - 2a. Inte heller eteblerad men tycker han imponerat det lilla jag sett.

Dennis Värmhed - 1a. Bra storlek och potential finns, men nästan helt oprövad och vid full trupp sitter han nog på sidan.

Noel Edfeldt - 1a. Blir troligtvis utlånad. Bra skridskoåkare.

Emil Melander - 1a. Spännande framtidsnamn möjligtvis. Men just nu oprövad.

Håller ni med eller hade ni ändrat betyg på någon?

Ska bli intressant att se hur experterna på expressen sätter sina betyg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
kattan: Bra summerat o jag är väldigt förväntansfull på pettersson, tycker att han fick en roll att vara lite mer deffensiv så att dahlen fick mer utrymme framåt.
Tycker det är våran tryggaste spelare med pucken, och hoppas att han kan få en mer offensiv roll kommande säsong
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kattan: Lander skulle jag vilja sätta Hysenbetyg på, en sexa av fem! Så viktig tycker jag att han är! Sedan så tror jag att OJ blir årets Rookie! Pojken verkar ha levt på ryssfemmor i sommar, jävlar vad han har lagt på sig!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kattan: Tycker du har en vettig betygskala!
Med brasklapp på att jag tror Hållander kan komma att landa på en 5:a och landslagsspel när säsongen är summerad! Rent av att vi skickar hela DHL kedjan rätt in till VM!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kattan: Tim Erixons offensiv - glöm aldrig målet mot DIF match 2, i kvalet.
Ren kärlek och jag har fucking ALDRIG skrikit så jävla högt vid ett mål som där och då!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kattan: du glömde Boyce! Men det verkar vara en vettig nivå på alla! Några är som du skriver svåra att sätta betyg på!
Kommentera