1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581993 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2564401

Sv: Apropå nånting...
Captain Crash: Bästa argumentet mot en central arena i Svall är väl att Giffarna har det bästa läget som bara går att få och inte fan lockar de mer folk för det inte. OK just nu spelar de ingen vidare bra fotboll men även när de gick skapligt i Allsvenskan så hade de ju svårt att dra folk. Jag tror inte Timrå skulle få 3 000 pers/match mer betalande åskådare bara för att areanan flyttar in i centrala stan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Eftersom jag följer bägge lagen på plats så känner jag att det inte helt går att jämföra dessa och livepublik. Främst för att det är helt olika hype och puls kring klubbarna just nu.
Men den största anledningen till att GIF har så dåliga siffror just nu är att de är sämst. Det är väldigt dålig underhållning. Folk är även less på detta jojjande mellan divisionerna. GIF är mer en belastning i fans liv än något som ger något. Timrå är tvärtom.
Sen har vi aspekten med att GIF har en öppen arena, det är stora delar av säsongen där det är pissväder. En ishall är en ishall, punkt.

Men går ett lag bra, kommer det locka mer folk. Minns matcher mot t.ex. Halmstad en regnig tisdagskväll 2002 på IP, där det var 5000-6000 personer. Då var GIF i bästa fall ett mittenlag. Men det var en helt annan puls kring föreningen.
Jämför vi med Timrås publiksiffror i HA, där vi ändå var ett topplag så är de väl snarlika med giffers i SE.

Summerat tror jag absolut vi skulle ha mer publik med en arena i Sundsvall, med förbehållet att Timrå går relativt ok.
Sen tycker jag oavsett att det känns fel. Timrå ska ligga i Timrå, hur mycket jag än skulle gynnas av att arenan låg i Sundsvall.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hoppas klubben har någon form av plan för att öka det egna kapitalet (se länk).
Kommentera