1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581935 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2581068

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
Labban: Sanny är inte nådig i sin kritik mot domarna och difiplinnämnden och uppmanar Timrå att verkligen överklaga. Hur ska man kunna ta domare och nämnden på allvar när det är så jävla uselt skött från början till slut?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
SuneMangs: I och med hur domen formuleras blir känslan att man friskriver domarna helt från ansvaret hur en domare agerar och alla konsekvenser som sker på grund av detta.

Ishockey är en jävligt tuff idrott, med spel i ett högt tempo på väldigt små ytor. Spelarna är oftast tvingade att fatta beslut i sekunden, där felmarginalen knappt är mätbar.
Fokus är A och O här. Fokus till 100% på pucken och det spel som du förväntas bidra med till ditt lag.
Har du inte det är det ingen idé att du byter om.

Samma sak borde det vara för domarna, kan man väl få tycka? Fokus på att döma självklart, men också att på ett så smidigt sätt som möjligt inte vara ivägen för varken spelare i de båda lagen eller för pucken.
En förmåga att läsa spelet borde underlätta. Vet jag om att jag i min roll som linjedomare befinner mig på den sidan där spelarbåsen är, borde det vara ens eget ansvar att se till att jag inte hamnar mitt i byten av spelare m.m.

Men inte här. Inte i den här domen. Här gör man skillnad. Man friskriver domaren helt från eget ansvar. Han blir helt plötsligt lika ansvarsbefriad som en icke myndig tonåring, som det är så synd om för att han blivit så jävla kränkt.

Man lider ju bara så förbannat mycket med Albin, som bevisligen bett om ursäkt. Jävla tomtar!
Låst ämne