1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581753 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2584029

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Jag kan till viss del hålla med om att få av våra toppspelare är bland ligans bästa skyttar, ifrågasätter också Håkkybåkkys (i övrigt intressanta inlägg) att vi skulle ha spelare som brukar ösa in poäng, det är helt enkelt inte sant, utöver Dahlén så ligger våra toppspelare ganska stadigt kring 30-35 pinnar per säsong och det betraktar inte jag som att ”ösa in”.
MEN en gammal käpphäst för mig: ett skott utanför är inte nödvändigtvis dåligt, det tyder på att man siktar nära stolpen istället för i magplattan på målvakten. Den vanliga skottstatistiken som vi ser i sändningen har jag aldrig förstått poängen med, totalt intetsägande statistik.

JJs räddningsprocent säger mer om hur pass lite skott han får på sig än att han skulle vara dålig så det är jag inte alls orolig över faktiskt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Du har väldigt rätt i en sak alla skott oavsett om dom träffar målisen eller strax utanför så är de alltid två målchanser kom ihåg de!!🏒🏒🏒
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Tja i Dahléns fall skjuter han både bredvid och rakt i bröstplattan. Hans sniper skott är i undantag, vilket hans skottprocent om 7.2% vittnar om. Det är rent ut sagt en riktigt svag siffra!

Jag håller inte med om din analys att JJs räddningsprocent till största del beror på att han får få skott på sig. 7 av de målvakter som är på topp 10 listan har fått färre skott på sig än JJ.
Kommentera