1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2596213

Sv: Apropå nånting...
Gorkyman: Jag håller inte med, det finns många bevis(inklusive oss själva) att det är lätt att hamna i problem om man hela tiden dansar på en tunn ekonomisk lina.
Det är klart det är jobbigt när man i starten successivt ökar kraven på eget kapital men när det väl satt sig tror jag inte att det kommer vara ett problem.
Det kommer även förhindra stora kortsiktiga satsningen då omsättningen styr det egna kapitalet.
Det kommer gynna de lag med stabil omsättning och bra organisation. Inte säker på att Timrå med tiden kommer förlora på det. Nu ligger vi lågt bland annat pga en del historiska laster som fortfarande tynger.

Det är ju människor på kansliet och vi supportrar som ytterst blir drabbad av en jojoekonomi.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tycho: Håller med; ekonomin är oerhört viktig och det är bra att det finns procentuella mål utifrån omsättning. Blir en rättvis modell.

Däremot kanske man behöver se över procentsatserna med lågkonjunkturen i beaktande, skjuta på dom lite. Folk får mindre pengar över, betalar dyrare för allt och väljer kanske bort hockeyn. Vilket gör det svårare för klubbarna att öka omsättningen. Det är väl egentligen det enda jag funderar kring det här med kraven. Timrå har säkert en plan, jag är lugn i det tills motsatsen (gud förbjude) är bevisad.

Skönt också att vi inte var det enda SHL-laget som inte såg storheten i Julle och ville break the bank för honom...
Kommentera