1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2613218

Sv: Apropå nånting...
Costanza: du har aldrig hållt på Timrå du, så du vet inte hur det är!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: Ja, vi kan kan inte klaga på att vi skjuter för lite iallafall. Vi skjuter i särklass flest skott på mål av samtliga lag i SHL. T.ex skjuter vi nästan 60 skott fler än laget som är rankade tvåa just här. Men vi är samtidigt det laget som är sämst när det gäller att utnyttja alla skott vi vräker på motatåndarkassen.

Min första inte så seriösa tanke: Jonathan Dahlén. Undrar hur stor procentandel du ensam står för på den här listan?

Mer seriöst behöver man nog fundera lite på varför det ser ut såhär? Okej, funkar det att bara hejdlöst lossa slagga från blå och vi gör mål? Nä, inte direkt va. Vi behöver bli betydligt smartare så att vi kan utöka vår effektivitet i något som vi helt uppenbart är bäst på - nämligen att skapa skottlägen. Litegrann tänker jag att det är ganska så värdelöst att ha skills i t.ex passningsspel och skridskoåkning, där man på ett kreativt sätt kan rulla upp ett försvar, bara för att vara totalt klappsämst på att utnyttja de lägen som man skapar.

Hur löser man problemet? Ja, för mig som amatörmässigt tycker och tänker saker på ett hockeyforum är nog en av mina första tankar att det på något sätt gäller att försöka göra det så svårt som möjligt för målvakten. Om jag får återkomma till spelet i powerplay, hur bra är vi på att skymma målvakten, t.ex? Det har jag inte någon statistik på, men det är något man kan börja fundera på. Förresten så är ju den skymmande spelaren ett hot på flera vis, såväl genom att han skymmer sikten för målvakten så finns ju stora möjligheter att själv styra pucken så att den ändrar riktning och går i mål.

Och fick jag inte upp en notis nyss om att Per Svensson ska vara redo för spel igen. Vilken sjukt underbar nyhet!
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: Vi har haft våra egna problem och vi är inte på andra sidan ån än, haha!
Percy, Abbotts, Hedberg, Åsa-Nisse. Alla vill göra det jobbigt för oss...
Kommentera