1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2639864

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2024-01-27
Sputnik1: Timrå IK:s ”ekosystem” behöver utveckla och ge chansen till egna unga talanger. Det är mycket viktigare än kortsiktiga resultat med finska importer. Har full förståelse för att vissa supportrar tröstar efter tillfälliga framgångar. Men min syn är att det är viktigt att attrahera unga talanger från gymnasieåldern som ges chansen att gå hela vägen. Timrå kommer aldrig att vara den klubben med störst budget i SHL, så för att lyfta Le Mat-pokalen krävs att unga ”billiga” spelare överträffar förväntningarna. Vi hoppas alla att det sker redan i år eller nästa säsong. När våra unga spelare lyckas i a-laget blir vi verkligen att räkna med i SHL. Detta skapar i sin tur återväxten (intag till) i våra juniorlag kommande åren.
Kapanen har varit tydlig i media med hur viktig utveckling av unga spelare är, men vissa supportrar hoppas många ggr på köp av nya äldre spelare som Messias. Men allvarligt, vi i Timrå IK vill inte vara ett köpe/plastlag!
Se bara hur vi nu kan njuta av Hållanders framfart på isen som bygdens son.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2024-01-27
Madicken: Bra skrivit av dej! Du har helt rätt. 6 spelare har Skellefteå som moderklubb.sedan är det ju bra för regionen att man får fram duktiga spelare.(i årets trupp)
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2024-01-27
Madicken: Varför inte unga finska talanger?
Vårt hockeygymnasium har en väldigt hård konkurrens, se bland annat Zetterbergarnas beslut...
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2024-01-27
Madicken: Absolut. Nu ser jag väl inte Edfeldt som i närheten av Hållanderklass(chans att få testa på spel i NHL)
Däremot är jag ändå lite spänd på Melander. Hans produktion i J20 stack ut, förhoppningsvis kan han utvecklas och bli en bra 2vägsback på SHL nivå.

Jag avskriver ju inte Edfeldt helt och hållet heller, men det beror lite på hur Kapanen tänkt formera backbygget i övrigt till nästa säsong.

Håller förövrigt med om att vi måste få fram och ta tillvara på talanger med givetvis. Det är ett måste snarare.
Låst ämne