1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2679885

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Tyngden och tempot fördelat över flera kedjor i Rögle och FBK hade vi inte riktigt i säsongens lag. Det finns 3-4 "Hållanders" i bägge lagen.
Jag blev lite Modano light när jag såg hur tungt bägge lagen spelade i 100 minuter. Riktigt imponerande.
Finlirare finns det liksom inte plats för, det är kamp om varenda millimeter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
sargad: Nej instämmer. Även om Hållander nästan var en klass för sig. Så håller jag med om att Rögle och FBK har mer spelartyper som är redo för slutspel och det fysiska spelet. Sen så minns man ju ändå Emil.P och Dahlén och hur de steppade upp mot Örebro förra säsongen, trots det fysiska spelet.

Det känns bara mest som en mental uppförsbacke mest hela denna säsong.

Jänför man med förra säsongen så kändes det aldrig kört när vi låg under. Känslan var att vi kunde hämta upp. Likadant så så kändes det alltid som vi gick för vinst och hade en skön självkänsla när det vankades förlängning, där Ante plockade målis etc.

Denna säsong så hade man ju räknat in en torsk när det vankades förlängning och det kändes nästan hopplöst om vi låg under och jagade kvittering Tog vi ut målis så räknade man ju in ett mål i baken med öppen kasse. Mer än att vi hade kaxigheten att mata på för kvittering i 6 mot 5. Vi hade ju trots allt rätt bra statidtik på att skapa A lägen, men blev mentslt sköra när pucken inte gick in.

Försvara ledningar i slutskedet av matcherna var ju knappast vår paradgren heller. Vet inte hur många 2 nålsledningar vi kastade bort denna säsong?

Så summa summarum.
Hoppas att Wallis intåg ger oss lite mer fysik.
Plus att Jokinen kommer in med ny energi och kan förebereda laget att vara lite mer kaxiga i spelet.
Bort med handväskorna helt enkelt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sargad: Exakt så. Kamp om varenda millimeter i alla matcher hela vägen ner till negativt kval där ÖSK vann. Tror vi hade haft svårt med AIK till och med. Det är roligt att titta på hockey som neutral åskådare men det är svårt att inte jämföra. Timrå saknar spelare som Sonnenberg, Manderville, Peltoma, Robban Carlsson osv osv. Vi mönstrade Boyan och Mieho liksom. Sheriffen och Didde i all ära men de checkar inte fast många puckar. Mer slitvargar mindre finlir
Kommentera