1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2687923

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Nu har man både läst och hört om denna vad som måste sägas vara unika satsning på ungdomar/juniorer i SAIK, där den förändring som skedde i "den dagliga verksamheten" fortfarande är hela motorn och drivkraften bakom varför man är så lyckosamma. Vad var då skälet till att Timrå IK anställer mannen, myten, legenden Lasse Marklund? Jag skjuter från höften, utan att veta varför, men hade man en tro och förhoppning att det kanske skulle gå att göra om och göra rätt även i Timrå? Nu vet jag om att det inte är så enkelt att bara göra om en sak och ta för givet att man når samma resultat. Kanske att den typen av upplägg passat perfekt i guldstaden, men inte stämmer lika bra här i Timrå?

Man ska ju känna till att Timrå IK var tidiga i sin satsning på ungdomar och juniorer. Säsongen 1966/67 tilldelades Inge Hammarström titeln sveriges bästa junior och samma säsong uppmärksammades "Hockeyskolan" i TV, som vi var pionjärer med. Jag citerar boken "Timrå IK - en klassiker":

"Det låter kanske tjatigt, men Timrå IK´s välkända ishockeyskola intresserar hela distriktet. Idéskaparen Verner Persson, har verkligen lyckats skapa en imponerande sak med denna skola. Tre ljudbildband skall säljas över hela verige. Den ryske tränaren Tarasov blev mycket imponerad när han fick titta på ljudbildbanden."

En satsning som mynnar ut i landslagsuppdrag på juniorsidan samma säsong:
Tommy Andersson - juniorlandslaget, 7 matcher, Stefan Pettersson - juniorlandslaget, 7 matcher, Åke Söderberg - juniorlandslaget, 7 matcher, Håkan Pettersson - juniorlandslaget, 5 matcher, 4 mål.

Säsongen 1968-69 spelades av någon underlig anledning spelet i JSM två gånger under samma säsong. Timrå IK vann båda gångerna. Andra gången, på hemmaplan, gick resultaten såhär:

2:a omgången: IFK Umeå-Tmrå IK 2-7
Kvarstfinal: Timrå IK-Hammarby IF 4-1
Semifinal: Timrå IK-Grums IK 8-5
Final: Timrå IK-Leksands IF 5-2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jokinen: "Det finns inga garantiplatser någonstans och det är viktigt för mig. Jag är ärlig; du måste förtjäna din plats."

Det där gillar jag. Har haft en känsla tidigare att vissa spelare prenumererat på istid oavsett hur knackigt det går medan att andra spelare som visat framfötterna inte fått förtroende.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Vilken vinnarskalle han är Jokinen! Älskar karln redan. Intervjun ger stor framtidstro och hopp om att vi i Timrå äntligen kan vinna en titel. Jokinen tror som jag och många andra att vi har 2-3 år nu som vi har chansen att vinna något.

Jag är säker på att vi får se ett pånyfött Timrå nästa år som blir mycket svårslaget.

Kan vi inte spola fram till september redan nu?!
Kommentera