1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581646 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2694155

Sv: Apropå nånting...
För alla som funderar över att lämna in motioner:

12§ Motion från medlem
Förslag från medlem som ska behandlas av årsmötet ska vara styrelsen till handa
senast den - - 1 juni - - . Styrelsen ska till årsmötet avge skriftligt yttrande över förslaget

Kan man inte börja publicera motioner? Ur senaste årsmötesprotokollet från hemsidan kan man ju till exempel läsa:

− Medlemsdemokrati
Årsmötet beslutar att avslå motionen.

Haha, jaha liksom? fler skulle nog bli motiverade att både bli medlem och skriva motioner om själva processerna och motionerna lyftes fram för fler att se och ta del av.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Propagandus: Tyvärr är idrottsföreningar i sverige något av en cirkus, om det inte står i stadgarna så blir det väldigt mycket upp till styrelsen att hantera medlemmarna på ett lämpligt sätt.

I ekonomiska föreningar och bostadsrättsföreningar finns det tydliga lagkrav där t.ex. motioner ska bifogas i kallelse och styrelsen svars ska finnas med osv.


För övrigt en intressant grej i stadgarna: "Valbar till styrelse och valberedning är röstberättigad medlem av föreningen. Arbetstagare inom föreningen får dock inte väljas." Tror därmed att styrelsen gjort fel om Lars suttit kvar som ordförande och samtidigt varit avlönad Klubbchef/VD.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Propagandus: Timrå IK vill inte ha aktiva medlemmar. Då får de inte jobba i lugn och ro. Allt rullar på i samma hjulspår säsong efter säsong. Enklast så. Räcker ju att se reaktionen från HS-profilen som påstås sitta i styrelsen. Allt vi gör är onödigt.
Kommentera