1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583814 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2715049

Sv: Apropå nånting...
Betyg i all ära men det mest intressanta i artikeln är intervjun med Kimmo:

Sportchefen om läget
Det finns mer att få ut av truppen. Den känslan lämnade sportchefen Kimmo Kapanen med efter förra säsongen.

– Vi var inte så stabila som vi måste vara. Det var för mycket upp och ner resultatmässigt. Förlora fyra raka, vinna fyra raka. Vi måste vara lite jämnare och lite bättre. Det var det största problemet, säger han.

För att Timrå ska få ordning på det kan vi börja med den största förändringen Kapanen har gjort inför säsongen. Den i tränarbåset: Anders ”Ante” Karlsson ut, Olli Jokinen in.

Kimmo Kapanen understryker att hårt jobb ska genomsyra föreningens kultur.

– Ollis kravställning är väldigt hög när det kommer till hur vi tränar. Jag vill inte vara negativ mot tidigare tränare men vi måste vara lite bättre på allt. Olli måste också bevisa att Timrå IK kommer att vinna matcher. Ollis hockey innefattar mycket skridskoåkning och högt tempo, det är målsättningen. Vi vill ta nästa steg som förening med allt, arbetskultur och sådant och han kan bidra till att vi tar nästa steg, säger Kapanen.

Olli Jokinen har själv pratat om att han vill se ett hårt arbete från sitt lag men samtidigt att det ska vara en hockey som publiken uppskattar.

– Det är väl ett drömscenario att vi ska bjuda på rolig hockey så att publiken ska trivas. Men vinner man inte är det inte kul. Jag tycker inte att vi fick ut allt som lag förra säsongen. Vi har många bra spelare som kan bättre, men får vi ut mer kan det bli bra. Det är hårt jobb som gäller och jag hoppas att alla är redo att verkligen göra det jobbet och att de vet att det inte kommer att vara roligt om du inte har gjort jobbet, då blir det tufft, säger Kapanen.

Vill ni vara det bäst tränade laget i SHL?

– Svårt att säga, vi vill vara laget som kör hårt men på ett eget sätt. Att alla orkar spela det spel som Olli vill ha, det är det viktigaste. Det betyder också att alla måste vara proffsiga och att man inte kan tjuva någonstans. Om man inte är tillräckligt bra kommer man inte spela. Det är Ollis grej och han är väldigt hård med det.

Kapanen är just nu på semester i Finland, även om det i hans jobb inte går att ha en riktig semester. För Timrå är inte helt klara än. Kapanen letar just nu på marknaden efter en center till tredje- eller fjärdekedjan. Helst en center som även kan spela forward.

Han säger att det finns några intressanta namn som man kollar på.

– Vi kollar just nu på vad som finns på marknaden och gör jobbet även under semesterperioden. Vi kollar video och intervjuar folk för att få lite mer information om x antal spelare. Det är det som gäller just nu.

Vilka tänker ni er som centrar?

– Anton Lander, Emil Pettersson, Oliver Kapanen och Dennis Värmhed. Men vi vill ha en center till. Sen har vi Boyce som också kan lira center. Även Wedin har sagt att han kan spela center om han måste.

Oliver Kapanen kommer att försöka ta en tröja i Montreal till hösten. Om det inte faller väl ut blir det Timrå.

– Vi har i kontraktet att han kommer till Timrå om han inte tar plats i NHL. Jag vet inte om det är 50/50 eller vad procenten är för att han ska spela i NHL. Han har i klausulerna att det inte bara är Montreal som bestämmer, utan han måste känna själv om det är rätt att stanna där. Vi har väldigt bra chans att få honom och därför räknar vi just nu med att han kommer att spela i Timrå. Blir det inte så får vi gå på marknaden i oktober.

Hur känner du över er backsida jämfört med förra säsongen?

– Tim Erixon och Elmeri Eronen var mycket skadade i fjol. De kan bättre och Lukas (Pilö) och Linus (Nässén) kommer ge oss lite nytt och en ny konkurrenssituation. Alla måste också bevisa för Olli att man är värd att spela. Vem som vill spela powerplay och vem boxplay, det är någonting där vi kan få ut lite mer av alla. Emil Melander är en väldigt skridskostark spelare precis som Joonas Lyttinen men som är några år yngre. Det finns mycket potential där för att få en liknande spelare som Joonas har varit tidigare. Men vi måste jobba hårt och alla måste utvecklas.

Linus Nässén hade Jokinen som tränare i tre år, var det en Jokinen-värvning?

– Ganska snabbt efter Ollis kontrakt började vi prata om backsidan. Han sa direkt att han ville ha Nässén med. Han kan träningskulturen och hur det har varit i Jukurit när han var där. Vi behöver också en spelare som kan prata lite om varför vi gör det hårda jobbet varje dag. Spelmässigt vill vi att han ska kunna ta samma roll och vara en PP-spelare och visa vägen på många sätt. Men det gäller inte bara powerplay utan även att han kan driva på under en del av träningarna också. Hur man överlever och vad som krävs och han kan prata med de yngre backarna, om de försöker tjuva lite på träningarna så är det bara att köra.

Två spelare som har varit frågetecken till premiären är Emil Pettersson och Sebastian Hartmann. Pettersson opererade knäet efter säsongen och Kapanen räknar med att han är spelklar innan säsongen drar igång.

När det kommer till Hartmann, som åkte på en otäck skada när ena vadmuskeln skars upp av en skridskoskena, har rehabiliteringen gått bättre än förväntat. Kapanen säger att de första prognoserna pekade på november. Nu pratar man om oktober i stället.

– Just nu är det väldigt positivt, det kan vi säga. Samma med Emil Pettersson, han kommer att vara med när vi börjar spela hockey på riktigt, säger Kapanen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rico01: 3 saker jag tar med mig.
1. Vilka tänker ni er som centrar?
– Anton Lander, Emil Pettersson, Oliver Kapanen och Dennis Värmhed. Men vi vill ha en center till. Detta bör innebära att EA är helt uträknad till nästa år.

2. Petterson klar till seriepremiären. Så underbart! Och Harmann ser ut att missa bara några matcher. Detta innebär att inga ytterligare värvningar behövs där egentligen på en ersättare.

3. Kapanen ser man ut att räkna med i Timrå. Han kan välja själv som det står i klausulen. Ska nog mycket till för att han ska välja bort Timrå och de härliga gänget här med Olli i spetsen eller hur? :)

Det blåser rödvita vindar!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rico01: Intressant också att han nämner Wedin i en centerroll
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rico01: "Han har i klausulerna att det inte bara är Montreal som bestämmer, utan han måste känna själv om det är rätt att stanna där."

En extremt viktig detalj i allt, även om Montreal vill ge han en chans så känns det som att han vill göra en säsong i SHL först, annars hade man väl inte fixat en sån klausul.
Kommentera