1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581681 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #382795

Tung förlust men ändå ett framsteg
Straffjävlar, Stockholmsjävlar, stolpjävlar. Förlusten grinar i ansiktet. Jag gick med tunga steg hem efter en tung poängförlust där vi tappar 2-0 i tredje perioden. 9 omgångar kvar och lagen under närmar sig med stormsteg. Det är NU det visar vilka som är vinnare i laget.

Jag skulle kunna skriva massa nedklankande ord om Niklas Nordgren. Men det gör jag inte.

Det är en mycket lovande Svensk hockeystjärna. Men han har inte satt en puck sedan den 13 December. Han brände idag enormt många lägen och lade två väldigt tafatta straffar. Den andra missade straffen vart helt avgörande för matchens utgång och av den kan man tyda mycket.

Tänk er in i Niklas situation, du är en van målgörare men du har inte gjort ett mål på en och en halv månad, du har redan missat straff som kunnat avgjort matchen, du missade ett jätteläge i den tredje perioden varpå DIF sedan kunde gå till anfall och kvittera på i slutminuterna av ordinarie tid plus att du bränt otaliga lägen tidigare i matchen. Hur många skulle i det läget våga ta den tredje och avgörande straffen?

Det är inte många. Det är ett imponerande mod och det visar att han inte räds att misslyckas. Nu misslyckandes han, det är hur han tar detta nederlag och det faktum att hans missar kostade laget viktiga poäng. Blir han NU av detta rädd att misslyckas och försiktig eller blir han starkare och när väl pucken sitter så kommer rassla in kassar för honom hela våren ut istället?

Det är inställningen och det han visar på plan i kommande matcher som visar hur stor han är som Hockeyspelare.

Om vi tittar bland övriga forwards så visar Markus Matthiasson (mållös sedan 9 december), Per Hallin och Crippe Söderström härlig vilja och framåtanda. De kommer till bra lägen i nästan varje byte och det är nästan helt sanslöst att ingen puck trillar in. Det måste lossna snart.

Det faktum att Pelle Hallin idag använde sitt skott känns mycket lovande, en stolpträff från att bli straffhjälte. Idag var det inget dribbel mer rakt på mål och distinkta avslut, ingen tvekan som det varit tidigare. Det känns mycket lovande. Pelle kan bli farlig framöver. Fortsätt skjuta!

Crippe visar vad en matchs vila kan betyda. Han var överallt idag. Så ska han spela. Det enda jag saknas är att använder sitt skott mer. Skjut mera så kommer målen också!

Mackan spelar också som han ska göra. Aggressivt med vilja, skotten var lite felriktade idag men snart så smäller det! Skulle behöva trycka dit en riktigt stänkare. Förhoppningsvis redan på Tisdag.

Corey Hirsch visar att vi har två bra målvakter, det behövs dagar som denna.

Så trots att detta var en otroligt tung, jobbig och onödig förlust så ser iaf jag betydligt ljusare på de sista 9 omgångarna än jag gjorde efter att ha sett laget i kempehallen senast.

Alla matcher är nyckelmatcher men en 3-poängare på Tisdag där Nordgren, Hallin, Mackan och Crippe gör mål skulle kunna göra detta till en otroligt rolig vår. Trots allt.

Sluta gnäll efter nyförvärv. Det här laget har tagit oss till en 6:e plats efter 41 omgångar och det är dem som ska hålla oss bland de 8 bästa också. Visst skulle det sitta fint med någon klasslirare men de vi förfogar övber kan klara det också!


Jag ska ner på Tisdag och skrika skiten ur mig själv för att vi ska kunna störa ett just nu otroligt starkt SSK. De följande omgångarna går på vilja och spelarna behöver mer stöd än någonsin.


Vi ska till slutspel!
Kommentera