1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582191 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #509097

Sv: Lockouten över?
Poffa: Jag är en borgarbracka, jag är en borgarbracka, jag är en borgarbracka, jag putsar inte skorna själv, jag går till skoputsare och får fantastisk glans för tre dollar plus två dollar i dricks till den mexikanska immigranten. Jag äger inga skoputsargrejor så jag kan inte putsa själv även om jag skulle vilja. Tidigare idag satt jag därför uppflugen på putsstolen och läste tidningen där ovanligt stor del av sportsidorna handlade om NHL. Visst, först ett par uppslag om träningslägren för baseball spelarna och vilken spelare i Boston som dissade vilken spelare i Yankees och tvärtom. Lite om hur Knicks ska klara slutspel. Men sen, inte mindre än tre krönikor om NHL.
 
En handlade om ägarna och kabelbolagens ekonomi och det faktum att de faktiskt tjänar på att inte spela. Såna som jag betalar vår månatliga kabelteveavgift, i den ligger ett par dollar för NHL-matcher inbakade. Matcher som inte spelas men som jag ändå betalar för. Smart! Ägarna har fysiska problem. Nämligen det faktum att en puck är så liten som den är. Det går inte att få in mer än femton tusen åskådare i en arena om man vill att alla ska kunna se pucken. I en 20000-personersarena kan vana åskådare uppfatta vad som händer ändå men det är först när klubborna sträcks upp i luften som man vet att pucken är inne. Och det är onekligen en del av charmen, att kunna ha en åsikt om domarjäveln hade rätt och annat finlir. Alltså, med arenabegränsningen kan man snabbt räkna till 44 matcher med, säg 15000 stolar gånger 60 dollar och du plockar hem under 40 miljoner. Ska spelarna ha 45 miljoner i lön, plus resor, träningsrink, ledningens lön och andra omkostnader så måste du sälja mycket korv och många kepsar för att det ska gå ihop.
 
En handlade om fans som tröttnar. Inget nytt i den.
 
Den tredje handlar om bråk spelarna emellan, fackets medlemmar är allt annat än eniga. Vissa stjärnspelare för smygförhandlingar eller gör öppna uttalanden vilket retar gallfeber på andra. Det är väl det vi ser just nu.
 
Slutsats? Vette fanken. Jag tror i alla fall att det kommer att ta ett tag att sparka igång apparaten. Blir det spel blir det det för att spelarna vikt ner sig rejält. Konstigt för elitserien, pinsamt för NHL. Men jag ska se en jäkla massa matcher här!
Kommentera