1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582413 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #597354

Sv: Händer det nåt?
Knylan: Leksand kommer lyfta med en ny tränare - var så säker! Självklart kommer det inte att slå ett nytt bottenrekord. Det har för övrigt lite fler matcher på sig att kravla sig över 10p.

Spelatruppen är det inget större fel på egentligen. Grejen är den att det gick för lätt på försäsongen. Sen gick man in i säsongen med tuppkam och trodde att det skulle gå av sig självt som ett självgående piano. Poängen skulle trilla in i rask takt och man skulle parkera på den övre halvan av tabellen. Man blev fartblinda helt enkelt.

Man inledde med förlust och sedan började tankarna snurra allt mer febrilt och förlusterna inkasserades på löpande band och självförtroendet kördes i botten. Det tar tid att reparera en sådan skada. Skrovet har fått sig en rejäl kyss och vattnet väller in.

En ny röst i omklädningsrummet måste in snarast helst redan i helgen. Och då menar jag inte "nödlösningen" P-E Eklund, Christer Olsson och Anders "Masken" Carlsson.

Utan en tränare utifrån som inte har några direkta känslor för Leksand eller några kopplingar till orten utan som kommer in i båset och ser strikt professionellt och affärsmässigt på relationen till sin arbetsgivare som kan införa lite nya grepp och vädra lite nya influenser, tankar, värderingar me ändå låta spelarna komma tills tals under en sann demokratisk anda där dock den nya tränaren är så pass auktoritär i sitt ledarskap att han har sista ordet när det gäller att fatta svåra beslut.

Sedan bör "Masken" gå en kurs i mediaträning. Lära sig etik & moral och inte uppföra sig som en snorig fjortis och tonårig rebell. Man måste kunna kräva mer av en fullvuxen karl som passerat 40-strecket åldersmässigt.

Visserligen är han inte en dag över 20 i huvudet. Men det hör inte hit. Han vanär sin familj, Leksands Kommun, föreningen och allt vad det mer innebär.

Tacka vetja Nubben, han hade åtminstone civilkurage nog att sätta ned foten och upphöra med sina små missanpassade snedsteg utanför rinken efter att ha fått ultimatum både privat och av Timrå IK.

Se och lär av honom - "Masken".

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera