1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #598038

Sv: Matchtråd Alfredshem - TIK
Poffa: Egentligen är det väl bara sättet han agerar på (alltså att han mer än gärna vill glida långt ut från kassen) och göra sig STOR och försöka täcka av vinkeln för skytten. Problemet ligger väl lite grand i det "Virus" sa ikväll, i Finland tar man oftare och gärna avslut direkt och då är ju denna spelstil som klippt och skuren.

Medan det i Sverige spelas runt, runt lite mer frekvent och man väntar ut målvaktens drag in i det längsta och håller i och håller i och håller i för att få ner keepern efter isen för att på så vis antingen spela pucken diagonalt snett bakåt till störtande forward eller i sidled för att få öppen kasse alternativt gå på avslut och hänga den högt.

Den finns en överhängande risk att man motståndarna försöker sig på med "instick" längs kanterna och försöker få målvakten i rörelse och förflytta sig i sidled eller om man han är väldigt långt ute att få in en gubbe "bakom" för att luckra upp.

Det ser lite vanskligt ute mellan varven när Oksa går ut sådär när vvi möter skridskoskickliga lag som gärna trampar runt.

Kan Tarvainen finslipa den detaljen på träningarna tror Oksa blir klockren.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera