1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582213 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #654568

Sv: Tack o adjö!
RR2: Jag anser att du har fel på några viktiga punkter.

1. Kritiken mot Nubben avseende värvningarna:
Här kan man till att börja med märka att du anser dig ha större kunskap än Nubben när det gäller nyförvärvens kapacitet. Tillåt mig tvivla. Du hittar förklaringen till årets dåliga resultat dels i de värvningar som faktiskt gjordes (samt även brist på de ”rätta” nyförvärven). Detta är ett mycket förenklat sätt att se det på. När ett lag av ngn anledning börjar få resultat emot sig är det lätt att allt hamnar i en nedåtgående spiral. Alla blir sämre än vad de egentligen är - detta gäller givetvis också nyförvärven. Det är dessutom troligt att nyförvärven drabbas av den nedåtgående spiralen än värre. Detta eftersom de inte har ngn grundmurad kännedom om lagets spel och linjer innan det skiter sig och när allting skiter sig saknas linjerna helt. Jag är missnöjd med värvningen av Calle Johansson och i viss mån Peter Ström. Calle även fast han är suverän på blå i power-play och dessutom har producerat en hel del. Han är dock för seg i zon och ganska dålig på att markera. Detta är alltför klart för att det skulle kunna vara en frukt av dåligt självförtroende - Nubben borde ha vetat om detta. Han håller för låg nivå helt enkelt. Peter Ström därför att han inte håller en jämn nivå. Vissa matcher är han bra, slår klockrena pass och spelar tight för att i andra helt tappa konceptet. Det känns som om han har tappat stinget och detta är ngt som Nubben eventuellt hade kunnat förutspå. Övriga spelare tycker jag är bra värvningar om än de knäckts av den nedåtgående spiralen - ta bara Frans Nielsen som i ngn av de första omgångarna gjorde ett konstmål och var kung för att nu spela helt värdelöst.


2. Kritiken mot Nubben avseende värvningarna som uteblev
Du skriver fint om roller som skall fördelas och så vidare. det skulle vara intressant attt se vilka roller som du menar. När du får tillfälle att kommentera detta anger du - bättre målvakt och en målskytt och en förste center. Det känns relativt tydligt att du vill ha namn. Timrå fungerar inte så. Med några få undantag har Timrå gjort till en hedervärd tradition att värva spelare med stukade självförtroenden, spirande talanger och missförstådda genier. Av dessa har man gjort landslagsspelare och NHL-spelare. När det gäller flykten av NHL-spelare, vilket jag anser höra till denna rubrik eftersom grunden till att vi inte värvade vissa spelare delvis är att vi blev tagna på sängen. När det gäller NHL var det inte ens klart om det skulle bli ngt spel förrän i slutet av säsongen. Nubben lär ändå ha kalkylerat med att vissa skulle försvinna - förutom proffsen. Dessa vissa var Hedström och Hagos. Nubben satte dock nog ett stort frågetecken för Hagos, vilket också visade sig vara riktigt. Hagos skulle ha varit kvar minst en säsong - jäkla agenter. När det gäller Hedström så var det ganska nära att han skulle stanna. Hans familj ville det som det verkar. Hedström hade varit kung i årets elitserie och jag anser att det var rätt av Nubben att inte släppa en sådan kille. När man släpper spelare - behandlar de som förlorade - då är de körda (se bara exemplet Lars Jonsson). Med Hedström på lönelistan fanns inget direkt utrymme att värva - dessutom var det en sjuk marknad där NHL plockade mer än vad de kunde svälja - detta hade man nog inte heller räknat med eftersom det i det nya NHL-avtalet fanns regler om straff för de lag som plockade spelare utan att låta de spela. Slutligen stack Gunno, vilket var en jävla skräll.

--------------------

Summa summarum anser jag inte att Nubben gjort ngt fel - han gamblade och det gick åt fanders. Med Hedström i laget hade nog läget varit ett annat. Ett par misslyckade nyförvärv är väl inget att oja sig över.
Kommentera