581776 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #763498

Sv: J20

Vårt J20-lag har väl till skillnad mot A-laget inte gått precis som tåget i början. Kanske var man inte mogna den topplacering man tippades få inför säsongen, eller så kanske det finns skäl att ifrågasätta de som gjort tipset. Hockeyexperter.. hmm..?

Nåväl, det är en lång serie innan vi är i mål, och dagens möte med MoDo på bortais slutade bra mycket bättre än den började, så att säga. Underläge med 2-0 efter första perioden. Js, redan efter sju minuter, om man ska vara ärlig. Dock så hade man mer att ge i Timrålägret. Christian Nyberg reducerar till 2-1 efter bra precis halva matchen. Detta sker i en period där TIK har väldigt många utvisningar emot sig. Iaf många fler än hemmalaget. Starkt då att kunna vinna perioden. I den sista perioden öser bortalaget på mot MoDokassen så det heter duga. Ja, vinner man skotten med 20-2 (!) får man väl, utan att ha sett matchen, tolka det som att det var ungefär så det såg ut. Kitteringen kommer efter 2.23, genom Petter Näslund, och efter 11.01 gör Niklas Grahn det matchavgörande målet till 3-2 för Timrå. En viktig seger, inte bara för att det var mot Modo, utan även för att det gått lite sämre en period nu på slutet.

Laget ligger på fjärde plats i tabellen. De fyra första går vidare till slutspelet, J20 Superelit Topp 8, tillsammans med motsvarande kvartett från den södra serien, längre fram i vår. Det återstår dock som sagt två tredjdedelar av själva grundserien att spela, så mycket hinner garanterat att hända innan vi är i mål.