1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #907013

Sv: Timrå Klacken
Timroooo: Det är väl kanonbra att ha funderingar och idéer veckorna innan säsongspremiären. Allt som kan göra en klack mycket bättre borde ju vara välkommet. Att plocka "Hoppa om du älskar Hammarby" från bajen skulle inte vara speciellt snyggt, och inte seriöst dessutom. Ett flertal av klackarna norr om dalälven(Brynäs, Luleå & Modo) har ju nu t.o.m börjat köra Seven Nation Army-melodin som Hammarby plockade in till Sverige som första klack från de Italienska klackarna.

Dock är det skillnad mellan att "bajta" och att använda sig av en melodi som även används av andra klackar. Det finns ett flertal melodier i Sverige som används av massvis med lag. (Tex Carneval de paris, triummarschen från aida & Beatles Yellow Suburine) Det har liksom blivit så. Det känns betydligt mer äkta om det är en riktigt sång eller melodi som inte hårt förknippas med en annan klack, oavsett sport.

Att inspireras av Hammarbys klack(Bajen läktarkultur kontra Djurgårdens tex) är inte alls fel, dock bör man ta avstånd från ramsor osv och istället försöka att skapa en egen sångreportoar. Att skapa en egen sångreportoar är inte lätt, men det är värt att försöka.

Ramsor skapas ju på olika sätt. Att man gör egna melodier, att man inspireras via en låt eller att man inspireras via en annan klack från ett annat land. Ett tips är ju att söka på Youtube. Tex dessa tags: River Plate, Boca, Bröndby, Delije, Dinamo Zagreb. Så hittar du nog en hel del filmer att inspireras av.
Kommentera