1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #997877

Sv: Tävlingen
actionleif m fl:
Sådär, nu har jag sett den omtalade DUELLEN mellan Timrå SK och MODO Support: ( svt.se/svt/play/video.jsp?a=1076298 )
Lite småkul kan jag medge. Men förvånande.

Har det här TÄNKTS IGENOM av supporterklubbarna, dvs är det verkligen så här ni vill bli betraktade - som KLÄMMIGA TOMTAR som ställer upp på vad som helst för att få synas i tv? Självklart är det kul att supporterklubbarna får uppmärksamhet, men i såna här sammanhang? program där ingen av programledarna är det minsta intresserade av vad Timrå SK eller MODO Support gör eller det arbete som ni lägger ner för era lag?

Vad mig beträffar hade Mitt-Nytt lika gärna kunnat haft dresserade apor i matchtröjor, tv-underhållningen hade blivit lika stor ändå. (Obs, ingen personligt omdöme om de medverkande, det är själva den förlöjligande behandlingen från teve jag syftar på.)

Och varför det? Schablonbilden av en supporter är en BRÖLANDE 20-ÅRIG HULIGAN som har som största intellektuella utmaning att räkna ut hur många burkar öl han kan få för en hundring. Visst, vi som ser matcher och skriver här vet att såna finns, men den övervägande delen är helt vanliga människor som troligen är ett genomsnitt av befolkningen, fast såklart mer hockeyintresserade. Dvs det finns också många intelligenta och begåvade människor som match efter match hängivet följer sitt lag.

Det är därför jag blir lite trött när jag gång på gång får se hur media älskar att förstärka den här fördomsfulla bilden: supportrar blir inte inkallade av intresse för deras personer eller insats för sitt lag, utan bara som ett PITTORESKT INSLAG för att få till lite pajasunderhållning i teve, och supportrarna behandlas och tilltalas på en nivå typ Lilla Sportspegeln och Vi i Femman.


Och vad spelar det för roll? Är jag inte bara ännu en överseriös surgubbe? Jo, det är möjligt.

Men nu vet jag att jag inte är den enda som har genomskådat det här: Skulle blivit OERHÖRT FÖRVÅNAD om jag fått se t ex JimmyH, Ambroo och Knylan stå och vifta på svansen mot programledaren, samtidigt som Poffa, knaskamilla och scim på beställning gläfste käckt mot sina blä-blä-blä-motståndare - allt medan husse från Mitt-Nytt hade total kontroll över hur de skulle ropa ramsor och vara lite busigt oförskämda på befallning.
Kommentera