Tre Kronor

16966 inlägg · 803 ämnen

VM Damkronorna

539213 · » Till forumet


Sv: VM Damkronorna
JimmyH:
Jo du ja får väl hålla med dig till viss del om att gallren MÅSTE bort! de e ju närmare diskriminering att inte tilllåta samma regler och förutsättningar som i herrhockeyn!!! därmed måste tacklingarna på komma fram åxå! sen kan man ju disktera kvaliteten, men visst tjejer har mindre muskelmassa å därmed sämre syreupptagningsförmiga vilket gietvis gör sitt på konditionen.. men va fan, de flesta kollar la lika mkt på Kajsa Bergqvist som på Stefan Holm då de gäller höjdhopp fasten stefan hoppar bra mkt högre...
...värt att tänka på iaf...
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Kickan: På vilket sätt då? Herrkronornas senaste vm-resultat är brons, brons, silver, silver
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Skarin: För att de tycker att det är kul, kanske? Vem är du att förbjuda det?

Froza damkronorna. De pissar på 0,33 euro just nu.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna

Huge: och här kommer en finska som motvilligt gratulerar er till vinsten...*gnager i lönn på knogarna*

Grattis då...

Kommentera

Sv: VM Damkronorna

Huge:

Trots att det för närvarande är som du säger, så skall man veta att Finland och Sverige kommit mycket närmare Kanada och USA de senaste åren. Det märks om inte annat på att Finland "endast" förlorade mot Kanada med 3-0 och att USA "endast" slog Sverige med 4-1.

Ge Sverige och Finland ett par år till så kommer dessa två lag att verkligen kunna skaka dominanterna USA och Kanada.

Kommentera

Sv: VM Damkronorna
bobbe: Ja, idag tog dom bronset från finskorna.
Det är väl egentligen det som hela VM för damer går ut på, om vi skall vara ärliga: striden om bronset mellan Finland och Sverige...
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Brons blev det till slut, se länk. :)
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
slashpuppie: Var skulle Linköping spelat om dom gått vidare i slutspelet, nu när brudarna spelar där?
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Poffa: Klart det ska spela! Menar bara som de flesta andra här att damhockeyn inte e så intressant just för att kvaliteten inte är tillräckligt hög. Men kämpa på bara!
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Poffa: Har aldrig förstått varför man gör dessa jämförelser i just fotboll och ishockey. Ingen tycker väl att Kajsa Bergqvist är dålig bara för att hon hoppar mycket lägre än Stefan Holm!
Kommentera

Sv: VM Damkronorna

Metal Guru:

"Se'n är det ju så att om de inte får hålla på nu, kommer de aldrig bli bättre se'n."

Exakt dit jag ville komma. Jag kräver inte att någon skall titta på damhockey-VM, eller att man ens skall bry sig. Däremot är det en självklarhet att de skall få spela och att de som är intresserade skall få vara det. Tyvärr är det allt för många som mer eller mindre vill att de inte skall få spela, för de är ju så dåliga jämfört med herrhockeyn.

Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Poffa:
Om en massa år kommer säkert damhockeyn vara njutbar. Vi är inte där än, bara.

Ett fel är dock att en del är ärligt upprörda över det 'tillbakalutade' intresset från media och publik. "Det är ju VM-hockey, ju!"
Men kvaliteten rent underhållningsmässigt är inte VM-mässig bara. Ingen av de nu upprörda skulle komma på tanken att stå på barrikaderna för bristande uppmärksamhet för det Svenska Rugbylandslaget.
Man får den uppmärksamhet man förtjänar. End of line.

Se'n är det ju så att om de inte får hålla på nu, kommer de aldrig bli bättre se'n.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Poffa: I Kuwait och Saudiarabien har väl kvinnor fortfarande ej rösträtt. 1990 fick kvinnorna i Schweiz rösträtt. Hur är det i länder som Liechtenstein och Andorra?
Kommentera

Sv: VM Damkronorna

slashpuppie:

För en massa år sedan fick kvinnor inte rösta, de ansågs nämligen inte klara av det. De flesta människor vet bättre nu.

Kommentera

Sv: VM Damkronorna
slashpuppie: Du tror inte att dom försökt lära sig åka skridskor? Det är inte direkt så att dom samlas ett gäng tjejer varannan söndag och åker några varv på någon månskensrink.

Lira på, men jag undrar egentligen hur höga tittarsiffror SVT haft under turneringen.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Knylan: ser inget konstigt med att kvinnor skulle spela hockey. Men de kan ju lära sig sig åka skridskor, passningsspel osv. Tycker det såg ut som "hej kom och hjälp mig" det lilla jag såg förra helgen. Men det är väl för att man är så van vid den snabba manshockeyn...
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Skarin: Ajaj, du petar i jante-ögonen.

Män sysslar inte med synkroniserad vattengympa (bortsett från några herrar i något Jens Lind reportage) eller vad den där OS-grenen heter på grund av att man rent fysiskt inte är skapt för att utöva det. Av samma anledning så bör väl kanske vissa mans-sporter förbli just vad dom är, mans-sporter.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Knylan: Jag har aldrig förstått varför kvinnor överhuvudtaget ska spela ishockey.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
NR_9: Det säger väl sig självt att en turnering där det ena laget ha 53-2 i skott efter två perioder men det står 0-0 på resultattavlan följs med måttligt intresse både från press och publik.

Kvaliten bör höjas avsevärt innan man får mera uppmärksamhet. Uppmärksamhet är inget man får bara för att det är damer, det förtjänar man. Med tanke på hur det var får några år sedan så är man på god väg men det är långt kvar.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Bafucin: Jag är mer för att man ska realistiska målsättningar.

Våra herrkronor reklameras ju alltid för att de satsar på guld i varje turnering. Visst har Tre Kronor alltid haft en bra chans men skillnaderna mellan de 5-6 bästa nationerna är ypperligt små. Jag har alltid tyckt att en bronsmedalj är en god insats av Tre Kronor, åtminstone de senaste 8-9 åren.

Jag gillar för övrigt inte upplägget med kvartsfinaler heller. En match avgör om det blir fiasko eller ej för toppnationerna. Satsa hellre på tuffare gruppspel där man får slåss direkt om semifinalplatser!

För att hålla mig till tråden så tycker jag att damhockeyn borde plocka bort visir och tillåta tacklingar. Då skulle kunna tänka mig att kolla också. Som det är nu så är det ju rena rama rinkbandyn.

De bästa damspelarna i världen är dock rätt tekniskt begåvade, åtminstone lika mycket som en svensk J20-spelare. Dock så är de för klena och skjuter för dåligt för att ha chans i ett J20-lag.

Skulle dock vara kul att se Kim Martin i ett J20-lag nästa säsong. På målvaktssidan är damerna som närmast männen. Dock så är de oftast lite för korta i rocken.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Kollade lite på hockeyn igår och det som slog mig mest är inställningen man har. "Vi skall kämpa för en bronsmedalj". Vad är det för inställning? Man måste väl "go for gold". Även om USA och Canada är överlägsna inom damhockeyn så måste man väl sikta på att en gång komma upp i samma standard. Som dt är nu så visar man ju att man inte vill komma högre än en tredjeplats. Kom igen nu, sikta mot stjärnorna så kanske ni når trädtopparna.
Kommentera

Sv: VM Damkronorna

Starkt jobbat tjejer, fortsätt i den stilen så når ni nog en pallplats

Kommentera

Sv: VM Damkronorna
slashpuppie: Jag håller inte riktigt med dig tycker det är en roligt o pigg hockey, bara lite mkt fel pass men mkt fin skriskoåkning
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
Knylan: Jag kollade lite på hockeyn nu. Det ser ut som de knappt kan åka skridskor. Liknar mer knattehockey....
Det är kul att damerna oxå får lite uppmärksamhet men det är synd att kvaliteten e såpass dålig....
Kommentera

Sv: VM Damkronorna
NR_9: Lugna dig Gudrun.

Tidningarna skriver om det folk tycker är intressant. Det är inte så oliidligt spännande att se ett gäng gallerförsedda tjejer åka runt utan att få tacklas. Ska man titta på det så är det bara för att det är damer, då kvaliteten är ungefär lika dålig som på fotbollens herrallsvenska. Om möjligt, ännu sämre.
Kommentera

VM Damkronorna
Idag klockan 15.30 på svt 1 kommer våra stolta damer att spela mot Ryssland. Jag hoppas de vinner och att de kan kämpa sig upp till en pall plats.

Tycker att dam hockeyn inte uppmuntras mer, och kolla i tidningarna, där skrivs det inte mycket om dem, man måste nästa sitta med förstorningsglas för att se att de spelar VM. Kollat i aftonbladets tv tidning där står det en liten notis om att det är damhockey, och nästan en hel sida om våra Curling herrar som spelar på eurosport klockan 21.15, en kanal som många inte har och inte kan se på.
Kommentera

539213 · »