Vetgirig.nu

3612 inlägg · 31 ämnen

Inlägg #1130138

Sv: Ilska när man svarat (nästan) rätt men likförbannat får fel
Metal Guru: Onekligen märkligt, när det är första delen som ändras. Jag trodde för ett ögonblick att jag hade fattat varför man i vissa skrivsvar kan lägga till en halv roman och ändå få rätt, så länge tillägget kommer EFTER rätt svar. Men, vid ett experiment stämde hypotesen ändå inte. Jag tror det är självaste Linkchef som från början har förmedlat observationen att i ämnen med äldre publikationsdatum (skrivna före 2007, i allafall) verkar huvudsaken vara att man börjar med rätt svar, sedan kan man blaja ur helt och hållet och ändå få godkänt.

När jag testade ett eget ämne från 2008 blev det mycket riktigt röd lampa om jag försökte svara "David Copperfield är en fin gammal roman" på en fråga ur Charles Dickensämnet som bara ville ha svaret "David Copperfield". Samma sak för mer fantasifulla tillägg efter rätt svar i detta ämnes skrivsvar, njet godkänt. Ursprungshypotesen stämmer så vitt jag kunde bedöma även vid test på ämnet Be-be-be, publicerat 2005. Där kan man till exempel få godkänt genom att svara "Belarus är ett kallt och tråkigt land som en gång besegrade Tre Kronor i hockeyVM", om man känner att man vill brodera ut svaret lite angående det internationella namnet för Vitryssland.

Nu kommer däremot den förfärliga insikten. Ämnet Ord på B, publicerat i maj 2007, innehåller BÅDA varianterna? På de allra, allra flesta av frågorna verkar man kunna flippa ut i full frihet efter att ha börjat med rätt svar och ändå klara sig med godkänt. Men: plötsligt godkänns inte en så enkel sak som "Bamse björn" på frågan om världens starkaste björn (jo, rätt svar är "Bamse"). Voffor voffor voffor göööör di på dette viset?!

Detta är en oerhört viktig fråga för alla oss living on the edge som får en kick av att utmana gränserna genom att då och då skriva Churchilll med tre l, och kanske, kanske lyckas snika åt oss en grön plupp ändå.... Snälla, förklara, om någon kan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Ilska när man svarat (nästan) rätt men likförbannat får fel

K70:
Har försökt leta fram mitt bevis, men frågan fanns inte i ämnet "IF Elfsborg". Får väl vara uppmärksam näska gång Herr Nilsson dyker upp.

Otäcka tanke: Tänk om jag kommer ihåg fel, och har triggat igång dig och din efterforskande journalistik utan att ha täckning...

Kommentera

Sv: Ilska när man svarat (nästan) rätt men likförbannat får fel
K70: Och det hemskaste av allt är att man får rätt TROTS att man skriver att Vitryssland har besegrat Tre Kronor i hockeyVM (inte OS)?!?!
Kommentera