Brynäs IF

714236 inlägg · 7953 ämnen

BIF - SSK

158943 · » Till forumet


Sv: BIF - SSK
observant: håller med om OOTRO..., påminner det inte om gubbarna på muppläktar´n?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Bright: Dom har inte tyckt som nån i övriga världen på åratal.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Sylf: Ja, han Bissett han hade mer kvar att ge, han. Precis som vi, men inte Brynäsledarna, tyckte...
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Satt precis och såg en match på finn tv,en kille i Tappara spelade jävligt bra.Tom Bissett hette han,kanske vore nåt för Brynäs....
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Tor Karlström: Med denna takt lär jag tyvärr se Brynäs här i THN snart o det är i 2.an där Trollhättelaget COBRAS går fram som en storm leder ligan(tror jag) en förlust mot mölndal!!Lysande framtidsutsikter för BIF!!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Tja!
vad ska man säga ?
Förlust mot SSK , Ulf Rönnmark var en katastrof , de är stor skandal att Rönnmark får döma i Elitserien !!!
Grabbar är för passiva i power play någon måste gå in med pondus och se till att man kommer till avslut .

Likit Andersson ?
Jag tror inte de , ska själv ringt upp Brynäs och erbjudit sina tjänster .
Jeff Williams varning på killen , så SK tänk med huvudet och tacka nej till grabben .
Om man ska bredda backsidan så plocka upp en junior .

Ståplats var sådär igår .

Aftonbladet,Expressen och TV4 är SKIT!!!

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
70 Rodrigues: Angående den där Vasiliev så ska vi väl inte ta för givet att Linköping har gjort nåt storkap där, har hört några LHC-anhängare knorra över värvningen, faktiskt. Men det är förstås inte utan att det är en viss skillnad att värva en rysk spelare mot en thailändsk...
Kommentera

Sv: BIF - SSK
70 Rodrigues:Antagligen åker dom runt överallt och kollar,inte sitter hemma och väntar på att spelarna själva ska höra av sig.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
El Maco: Jaa, han lessna på sin Saab!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Ofan, kör Bill Gates Volvo.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
70 Rodrigues: Av samma skäl som jag letar efter en Volvo 240 från -86 när jag köper bil och Bill Gates kan titta efter en ny Volvo S80! Det är svårt att hitta en bil för 5000!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Sylf: Hur kommer det sig att Linköping kan hitta spelare av Vasilievs kaliber och Brynäs säger att det inte finns några bra spelare att få tag i?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Sylf: Med de förnamnet kan man redan se rubrikerna framför sig. Gammal polare till Soling verkar det, luktar Willamsvärvning.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
70 Rodrigues: Här har vi skämtat om videojuggar och bulgarer hela året,Nu ska dom värva en Thailändare !!!!!!!!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Nyss hemkommen från Gävle och ytterligare en förlust, Brynäs spelade ut SSK i 1 1/2 period ungefär för att sedan rasa ihop som ett kort hus som så många ggr förut. Powerplayspelet fungerade hyffsat till en början men är ack så ineffektivt, ingen framför mål och dom få skott som avlossades i PP träffade inte mål. Jag fattar inte att pucken jämt ska träs in i mål. Har nog aldrig sett Janne Larsson så blek någon gång, hade gärna att Kyrö fått fortsatt förtroende förtroendet som center i 1:a femman även i gårdagens match. Jag och många med mig i Gavlerinken önskade att Gunnar Persson hade coachat bättre när SSK gjorde 3-1 målet, där skulle han ha tagit time out och inte när det återstod 30 sek av matchen! Tidigare så har man inte märkt så mycket irritation från Gävleborna men igår så märktes den mycket tydligt, folk börjar bli genuint förbannade på den prekära situationen. Brynäs måste värva nytt, för ska vi undvika kvalserien så måste laget förstärkas.Vinner man inte så spelar det ingen roll om man spelar bra, det är lik förbannat 0 poäng!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Ni är OOTROOLIGA DU o LILLJANNE som ni märker ni kommer inget vart ;-) med er debatt ni skulle kunna vara dom 2 sista Brynäsarna som sitter i världens ände o debaterar långt efter Brynäs förfall när dom lirar i samma serie som thailändarna!!Det slår mig samtidigt det skulle vara kul o se er i gavlerinken,bredvid varann o se hur ni skulle agera när Brynäs skulle spela skit o vice versa när den ena säger ja men han är ju bra ändå när Pär djoos gör självmål o tvärtom när ove molin skjuter ett dragskott i klykan ifrån halva plan,äh det gör min mormor med en halvnelson säger den andre!!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
prosten:
Jovisst, men tror nog att vi även behöver en back extra mht Djoos ev frånfälle. Blir nog inte så dyr heller verkar det som.
Man vet ju aldrig, Soling var ju ngt liknande, ett oskrivet kort, så varför inte...
Bra målskyttar är nog svårare att hitta, men den som söker han finner.....hoppas jag....
Näe, nu har jag haft en maratonsession med Lilljanne, mot sängen....
God natt, Brynäsvänner.....ni som é vakna.....
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Läste precis artikeln........vet inte vad man ska tro, ere inte målgörare vi behöver ?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
prosten: Svensk-thailändsk back till Brynäs?
Se dagens GD....
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Skall ske !
Kommentera

Sv: BIF - SSK
prosten:
Du kan ju börja med att dra i dig några extra Brynäs-öl för att få in lite kosing till klubbkassan när du ändå är på din egen krog... ;-)
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Värde såtillvida att man ger sig en bättre chans att plocka fler segrar framöver. Att det skett en förbättring gentemot innan uppehållet är väl uppenbart. Att vi torskade mot SSK behöver ju inte nödvändigtvis betyda att spelet försämrats generellt. Man kan ju isf vända på resonemanget och fråga sig om det på 1 match (dagens) går att avgöra om det blivit en försämring? Det tror jag inte. Matchbilderna mot FBK resp SSK skiljer sig nog åt en del. Mot FBK, som förde spelet, kunde vi ligga och kontra och komma i 2-1 eller 3-2 lägen mång gånger och på så sätt skapa chanser. SSK backade hem mer och spelade lite mer "grishockey", ngt vi har haft svårt med för det mesta. Verkar också som om grabbarna blev lite frustrerade idag när utdelningen inte kom utan man tappade tålamodet och därmed spelet som man kommit överens om. Generellt sett tycker jag som sagt att det ser mycket bättre ut än tidigare, det tror jag du också håller med om.Naturligtvis återstår det en del att bevisa men det man visat hittills är i alla fall ett bra steg på vägen.
Tänk om vi kunde få en riktig skarprättare á la Biisett i -99-form...
*drööömmmer*
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Dåligt med förslag på vad VI kan göra för att hjälpa laget ?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Vilket värde har spelförbättringen haft? Kan du avgöra efter två matcher att det har blivit en förbättring? 1-4 hemma mot SSK tyder snarare på spelförsämring. Två mål i boxplay. Det återstår mycket att bevisa innan man kan snacka om förbättring.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
ääh...tigrarna kommer igen och kniper minst en kvalplats!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Du skriver att "förutsättningarna efter uppehållet är lika taskiga som före".
Det måste innebära att du anser att spelförbättringen inte har haft ngt värde alls. Varför då sparka Esko, införa ändringar i spelet till det bättre samt ropa på nyförvärv?
Förutsättningarna har ju inte ändrats.....
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Hårklyverier! Brynäs ligger jävligt sist! Sen om dom var bättre kl. 10.15 i förmiddags än vad dom var kl. 22.30 igår kväll är ointressant. Varför inte jämföra dom första två matcherna efter upphållet med säsongens två första matcher? Då är vi dubbelt så dåliga! Eller hälften så bra! Ska Brynäs käka upp ett försprång på 8 poäng plus en helkass målskillnad på 31 matcher behövs mer än teambuilding om vi ska snacka bra förutsättningar. Allt annat är bara fernissa! Idag avslöjar tabellen allt om våra förutsättningar.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Eftersom vi väl kan vara överens om att Brynäs varit ett bättre lag EFTER uppehållet måste väl detta innebära att förutsättningarna samtidigt ökat efter uppehållet.
Det är därför jag blev lite förvånad när du svarade på mitt ursprungliga inlägg att "förutsättningarna är lika taskiga som före uppehållet"
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Se punkt 3 i svar daterat 2002-11-16 21:16:18.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Det har aldrig varit tal om att välja ut några speciella matcher och ha dessa som referenspunkter. Snubben på MoDo matchen hade tydligen i alla fall koll på läget, trots att han inte konsulterat mig.
Hela diskussionen började med mitt påstående att våra förutsättningar att vinna förbättrats genom att vi börjat spela bättre. Då frågar jag dig igen eftersom jag inte fått ngt svar:
Vilket lag har bäst förutsättningar för att vinna?
Ett som spelar dåligt eller ett som spelar bra?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Det vore ju jävligt bra om alla andra också enbart räknade resultaten efter omgång 17 då kan vi snacka goda förutsättningar. Men okej, får vi plocka ut en eller två matcher (pax för att välja Färjestadsmatchen omgång 18 och Linköping hemma omgång 2)och utifrån dom bedöma Brynäs chanser då är ju Brynäs en guldkandidat. Min bänkgranne vid Modomatchen före uppehållet tyckte Brynäs lyft sej. Är det samma snubbe du snackat med? Nu får man ju inte poäng för bra spel utan för vunna matcher. Du påminner om en dödssjuk som planerar för nästa års semester.

Det är nog bra att alla inte tar hockeyn så jävla allvarligt men jag har svårt att nonchalera det här. Och jag tror det är viktigt att ledningen känner pressen från oss supportrar. Dom ska ha jävligt klart för sej vems ansvaret är och att vi är många som håller ögonen på dom. Jag skulle skita i det om det bara handlade om Sverige eller företaget jag jobbade för. Men det här är faan så mycket viktigare.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Du frågar: "På vilka grunder menar du att Brynäs, efter en veckas uppehåll, plötsligt blivit ett bättre spelande lag?"

Skämtar du, eller...?

Spelförbättringen började mot Frölunda hemma anser jag. Spelet har därefter succesivt blivit mer och mer stabilt, det tror jag inte ens Bright kan förneka.

Du skriver: "när förlusterna fortsätter...." Eftersom vi utgår från vad som hänt efter uppehållet, vad är då fakta?
Vinst mot FBK med bra spel samt förlust mot SSK med bra spel.
50% med andra ord.
Jag förstår att du grundar dig på tabellen och resultaten från dom 19 omgångarna och jag håller med om att det inte är bra, vem gör inte det?
Mitt resonemang går ju dock ut på en jämförelse mellan spelet före och efter uppehållet. Då blir min slutsats den att om vi fortsätter spela som i de 2 sista matcherna har vi större förutsättningar att klara det hela än om vi fortsätter spela som vi gjorde innan uppehållet.
Jag skall bryta ner det hela i sin enklaste form genom att fråga dig igen:
Du har 2 lag, ett spelar dåligt, det andra spelar bra.
Vilket lag anser du ha de bästa förutsättningarna för att vinna?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
KungMartin: Hej .
Jag tror att du har missuppfattat diskutitionen.
Han som jag svarade anser att styrelsen är ett gäng betonghäckar som inte verkar se allvaret och agerar efter detta.Då anser jag att det är varge seporters ansvar att göra nått.Kom ihåg att de spelar endast och inget annat än för att roa oss.För vad vore idrott utan åskådare och supportrar.
Hoppas att du har förstått vad det handlar om.Jag tror och tycker väll ochså att lämna en sektion tom kanske är lite häftigt men läget är ochså häftigt.
Hur som helst kämpa vidare så fixar det sig.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: På vilka grunder menar du att Brynäs, efter en veckas uppehåll, plötsligt blivit ett bättre spelande lag? Sen omgång 4-5 nånstans har laget hävdat att "man har haft ett bra snack inom laget" och "vi tycker det går åt rätt håll". Det går att köpa i 1 eller ett par månader men när förlusterna fortsätter så kräver åtminstone jag lite mer än mer snack i samma riktning. Det finns inget, inget, som bekräftar ditt påstående om bättre förutsättningar. När Brynäs börjar rada upp segrar finns det anledning att tro på goda förutsättningar och en framtid i Elitserien. Jag grundar min slutsats på tabellen och resultaten från dom 19 spelade omgångarna, vad bygger du din slutsats på?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne:

1. Enligt tabelläget är vi sämst.

2. Ja. Vårt "bättre medel" är just ett bättre spelande lag jmf med före uppehållet. Tycker du inte att det ger oss en bättre chans?
Medlen (förutsättningarna) kommer förhoppningsvis att förbättras ytterligare genom nyförvärv...

3. Det är just det jag försökt säga hela tiden men du verkar ändå inte ha förstått detta.

4. Då läser du nog mina inlägg som Fan läser Bibeln. Har aldrig påstått att allt skulle vara frid och fröjd. Försöker nog mer vara en liten motvikt till alla som anser att ALLT inom föreningen är dåligt.

5. Du skulle aldrig ha behövt hamna i denna diskussion om du istället hållit med om att ett BRA spelande Brynäs självklart har större förutsättningar att fixa det hela än ett DÅLIGT spelande.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Adjö sa lilla lotten, så sjönk den ner till nedre botten!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
henrik: Lämna den tom??? Skulle inte tro det!!!
Det är i såna här lägen man ska stödja laget och inte försöka med nån "demostration". Hur gjorde ni förra året? Var det tom läktare hos er nån gång? Antagligen inte, och om inte ni gjorde det förra året varför ska vi då göra det i år?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Bright: Gör någon form av demonstration.Det är nu eller aldrig som gäller!!!Lämna supporter sektonen tom en match eller nått.Vi vill inte bli av med en av elitseriens roligaste borta matcher.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: 1. Brynäs är fortfarande sämst, i särklass, i Elitserien. (se tabellen 2002-11-16)
2. Har Brynäs "bättre medel till sitt förfogande" nu jmf med före uppehållet (berätta)?
3. Ett bra lag har bättre chans än ett dåligt (liksom Detroit slår Rögle, dag kommer efter natt och det är val vart fjärde år. OCH?, som min lillebror skulle säga).
4. Ibland får jag intrycket att du tycker att Brynäs fungerar bra och att "förutsättningarna" egentligen är helt okej. (Apropå att det är kört om ledningen resonerar som du).
5. Jag har ingen aning om hur jag hamnade i den här märkliga diskussionen.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Självklart är frågan hypotetisk. Man kan naturligtvis aldrig förutsäga hur resultatet blir. Självklart blir förutsättningarna ÄNNU bättre om man börjar vinna. Nu gällde ju saken våra förutsättningar att vinna med ett dåligt lag jämfört med ett bra dito. Min tolkning av ordet "förutsättningar" är att det innebär de medel man har till sitt förfogande inför en uppgift dvs vilken chans man ger sig själv att vinna t.ex. Anser du att vår chans att förbättra läget är lika stor med ett dåligt spelande lag jämfört med ett bra spelande?
Detroit skulle nog vinna över Rögle eftersom deras förutsättningar är större, dvs de är ett bättre lag...
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Din fråga är ju enbart hypotetisk! Det är som att fråga: vem vinner av Detroit Red Wings och Rögle? Jag snackar om Brynäs hopplösa läge. DET är verkligt! När dom börjar vinna tror jag att deras förutsättningar blivit bättre. Jag tror inte, efter 19 omgångar, att laget blir ett vinnarlag innan laget förstärks. Och för varje förlust hävdar jag att förutsättningarna blir allt sämre. Nå, vem vinner av Detroit och Rögle?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Och vilket av de båda anser du isf har störst förutsättning att vinna sina matcher?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Det var den vändningen det!!Men jag avaktar lite tills dom som har varit på matchen och vad dom har o säga men helt klart är det ändå att förlusten idag i vilket fall som helst är ett tydligt tecken på ett lag som är rejält på efterkälken ifrån andra elitserielag!!!Tyvärr!!!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Huge: Det lag som vinner sina matcher!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Ja, det var tider det! Funderade just lite mer kring Lill-Janne och drog mej till minnes att han var med i Gästriklands TV-pucklag -72, som spelade final (förlorade) mot Västerbotten. Sen kom han ju in i A-laget ganska tidigt också. Minns den fina kedjan med Janne, Tord Lundström och Lars-Erik Ericsson under mästaråren -76 och -77. Oj, oj, oj...
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Lilljanne: Ett exempel: Du har 2 lag som försöker undvika kvalspel. Det ena spelar utan självförtroende och med dåligt försvarsspel. Det andra spelar med självförtroende och bra försvarsspel.
Vilket av de båda anser du ha störst förutsättning att lyckas?
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Angeldust: Sorry, läste inte tråden ordentligt, ser nu att det gällde juniorer...
Kommentera

Sv: BIF - SSK
henrik: Ledningen har antytt (svårt att få några klara besked) att det inte finns pengar till värvningar. Det är nuvarande lag som ska göra´t. Ökar priset på hockeypuckar kommer träningarna att genomföras med tejpade snusdosor fulla med sand. Mer avancerade övningar kommer att göras med hjälp av Playstation 2 och NHL 2003.

Jmf gärna med Linköping och Frölunda som köper nytt trots att man har fast mark under fötterna.

KÄMPA BRYNÄS! VI GER OSS ALDRIG!
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Angeldust: Nej, jag tror dom var förstaårsseniorer.
Kommentera

Sv: BIF - SSK
Bright: Jag tror han med familj bor i Tälje. Träffade honom på krogen där för evigheter sen. Han och dom andra tre gick ju till SSK på den tiden BIF hade sex landslagsspelare i varje femma. Det var svårt att ta en plats på den tiden.
Kommentera

158943 · »