Brynäs IF

705152 inlägg · 7953 ämnen

Brynässhopen

« · 301290 Till forumet


Brynässhopen
Förtjänar en ny rubrik och för att inte blanda ihop ämnena.

Ett ämne som borde upp till diskussion här på Sportsnack bland brynäsare är huruvida prylförsäljningen enbart ska läggas på Gavlerinken och därmed utrymma Templet/Meckat/Oasen/Brynäs enda institution för Brynäshistorik Brynässhopen på Nygatan 11.

Min åsikt är glasklar; BrynäsShopen ska vara kvar där den alltid funnits; i Wasahuset ett slagskott från Stortorget!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
20 Lindgren: Är det aktuellt att flytta Brynässhopen då?
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Mickis: Flytta? Snarare eliminera! Ja, det ligger nära till hands för nuvarande Brynässtyrelse att visa sig handlingskraftiga på det sättet. Varför avveckla på egen kant när det finns en annan gren att hugga av?

Hoppas att supportrarna kan visa motstånd mot detta närliggande beslut innan det är försent!

Det är nog inte många som shoppar på Idrottsvägen, såsom man gör i centrala Gävle, och råkar glida in i Gavlerinken för att kolla in de senaste tillskotten av souvenirer eller helt enkelt bara tjôta litet (ja det går i Gävle också) om aktuella ämnen och få lite gratis sockrat kaffe.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
20 Lindgren: Brynässhopen ska vara kvar på stan, möjligtvis en flytt till en lokal med mindre hyra, kan tänka mig att det kostar att hyra i Wasahuset. Finns väl ingen som skulle spontanshopa om man flyttar till Idrottsv. Och jag köper mina biljetter där och det är jag nog inte ensam om.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Mickis: Den som orkar stå på Gavlerinkens sektion K i fyra hemmamatcher köper sina biljetter på Gavlerinken innan match och betalar endast 60 kr mot uppvisande av BT-medlemskort i stället för ordinarie 100 kr har redan där tjänat ihop medlemsskapskostnaden i BT. Men nu gled jag ifrån ämnet...

Av vad jag har hört är hyran per m² mycket lägre där shopen nu ligger än vad den skulle vara om Brynässhopen låg exakt vid Stortorget. Så hyreskostnaden är nog låg nog. Brynässhopen slösar inte med stålarna — se bara på den bättre begagnade utrustning de nyttjar i stället för att köpa nytt. Med begagnade utrustning syftade jag dock inte på 57-åringen som står vid "våffeljärnet" och trycker tröjor och frågar barnen om de är brynäsare när han inte vandrar i fjällen eller pendlar till Finland.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
20 Lindgren: Ibland är det skönt att sitta och då köper man på shopen, så att man ser vart man kan sitta:)
Det som är synd med wasahuset är att det inte är fullpackat med andra butiker/potentiella spontanhandlare.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Mickis: Jag ser det som en självklarhet att shopen ska ligga kvar. Tror nog styrelsen ser det också om man tittar lite på ekonomin. Kan aldrig i min fantasi tro att det skulle säljas lika mycket prylar om man förflyttade shopen upp till Gavlerinken. Men som någon sa, det hade inte varit fel att få in fler butiker i huset. Då den stora dragningskraften i huset endast är Brynässhopen. När man åker upp till Gävle så ser man ju alltid till att vara där någon timme före nedsläpp så man kan ta en vända förbi shopen och "tjata" lite. Och så klart köpa någon pryl man inte redan har.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Hong Kong:

Styrelsen har en arbetsgrupp som håller på med att planera en flytt på shopen.

Dom tror att det kommer att säljas mera prylar med att ha en hörna i en annan butik på stan.

Jag har bara i år köpt prylar på shopen för ca:1500.- på att bara slinka in oför att surra lite, detta har jag inte handlat om jag skulle in på en annan Butik i stan.

Nu är det upp till oss medlemmar att tala om för styrelsen vad VI VILL.

MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Lundström 6: I en annan butik lr annan galleria?
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Mickis:

Vet ej, men jag tror att det blir i en sportbutik ex. stövelns.

MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Tja!

SJÄLVKLART måste Brynässhopen vara kvar i Wasahuset, de är bara ett nöje att gå in och snacka med Håkan Westergren utan att köpa nåt tycker jag.


Vill tacka Brooklyn Tigers för en trevlig resa till Ö-vik igår!!!


Matchen igår:
Som natt och dag om man gemför med första perioden hemma mot FBK.


M.V.H Larry(Tor)!


Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Det finns inget annat alternativ! Shopen SKA vara kvar i Wasahuset!
Det är ju tradition att innan lördags matcher ta en sväng runt Brynäs shopen (som har perfekt med parkering utanför), Käka lite pizza på pizzerian brevid och sedan bege sig utåt ishallen. Har gjort så i många år och det skulle vara sorgligt om den traditionen skulle behöva brytas.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Martin:
Ropen skalla, Shopen kvar åt alla!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
65Selander: Om nu en diskussion om shoppens varande sker i styrelserummet, så måste ju det vara en mindre givande ekonomisk satsning för tillfället, så då skulle jag förespråka ett behållande av shoppen på en annan lokation.

Ärligt talat så skulle en omplacering till nyrestaurerade(under restaurerande) 9:an huset vara mkt mer tillgängligt och tilltalande för allmänheten och lockar till mångfaldiga spontanbesök, och försäljningen skulle nog öka jämfört med dagsläget. Har länge ansett att Brynässhoppen ligger helt fel placerad, med tanke på att Wasahuset inte blev den oas av butiker det var tänkt från början.

Och till dom som vill besöka american pizza place(fd american take away), så ligger ju det ett stenkast ifrån 9:an.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
p j davydjoos:

Det är inte frågan om att öppna shopen i en annan lokal på stan.
Utan det bli att stoppa i prylarna i någon
annan butik,=" Brynäs hörnan" på åhlens eller dyligt.

MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Lundström 6: Är det någon som vet hur mycket det säljs för i shopen kontra över internet. vore intressant om man fick loss lite siffror. Någon som är tjenis med Westergren och kan lura ur han några sådan siffror?
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Kessler: Prova med att kolla med 20 Lindgren.


MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Peter Kessler Eriksson: Brynässhopen brukar säga att man drar in lika mycket pengar på paketskickningen som på face2face-försäljning i butiken.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
20 Lindgren: Givetvis så beror det ju på Brynäs kräftgång att det säljs mindre men en annan grej vore ju att sluta och profilera oss som Brynäs Tigers och enbart köra med klubbmärket.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
65Selander: Tycker tigern börjar synas mindre och mindre...som tur är.
Har själv alltid vägrat köpa något med tigerna på, med något undantag.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
65Selander: Du menar som när Djurgården gav upp Lionsförsöket efter ett halvår?

Brynäs IF:s A-lag (juniorer, pojkar, damer och andra tänkbara kön/åldrar får inte använda "Tigers") har fört sig som Brynäs Tigers sedan 1994-95 och kommer nog knappast att upphöra med det om inte årsmötet kraftigt opponerar sig.

Kraftgäng går kräftgång!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Modoratorer:
Radera mitt förgående inlägg tack!


klicka på länk längst ner så har ni adressen!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Larry: Haha, här är en direktlänk till artikeln.

Hmm, går det verkligen inte att göra fler blankrader i ett inlägg? Det lyser lika vackert vitt som Stcokholm - mitt vinterland.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
westerlind: "Sktockhlomo" ska det naturligtvis stå.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Larry: Jag håller med dig till fullo. Shopen ska ligga kvar där den ligger. Det är en trevlig samlingspunkt för oss Brynäsare, vilket det inte kommer att bli om den flyttas till valbo köpcentrum. Trevligt, säkert men avståndet gör att man inte slinker in så där i förbigående. Och det är ju alltid lika trevligt att träffa Håkan, Pernilla och co. Varför tror Henning och kompani att de har så lysande ideèr jämnt??!! Vad skulle vara bättre med denna idè än alla andra "lysande" ideèr de har haft?!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Larry: Undrar vem som är längst från verkligheten?

Shopen är tydligen en stor inkomstkälla för föreningen. Här handlar det om business, och då skall väl butiken ligga där man tror att omsättningen blir bäst. Valbo är ett alldeles utmärkt läge, finns väl egentligen inget bättre i området. Centrumet har ett stort upptagningsområde med mkt genomströmning av folk från alla håll och kanter. En lysande försäljare är alltid bra att ha. Han kommer dessutom att bli ännu bättre när det finns fler att sälja till....
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Huge: Valbo vet jag inte så mycket om, men Sandviken då eller Tierp?Det är bra att ha shoppen i ett riktigt affärscentrum där många strömmar igenom: Till exempel så har AIK sin supporterbutik i Solna Centrum och där verkar det alltid vara folk, men det ligger bara några hundra meter från Råsunda, vilket är den stora poängen.

Jag håller nog med Anneli och Larry att Brynässhopen ska ligga i Gävle centrum, fast jag tror inga andra än hängivna brynäsare hittar till den nuvarande lokalen. Så om det går att hitta en butikslokal i bra affärsläge i centrala Gävle till rimligt pris så anser jag det är den bästa lösningen.

Det finns en gammal sanning som gäller än, för affärsmässiga ändamål är det alltid tre viktiga faktorer som betyder allt för framgång: Läge, läge och läge.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
westerlind: Jag vet inte om man kan kalla nuvarande läge för "off center" direkt. Har inte stegat upp avståndet, men Wasahuset ligger väl ungefär 150 meter från Stortorget skulle jag tro. Mer centralt läge i sta´n är det väl svårt att finna. Efter alla år tror jag nog att de flesta i sta´n vet var butiken är belägen. Vitsen med Valbo är väl att få dit fler som inte redan är frälsta sas. Centrumet är dessutom en ganska stor magnet vad gäller turister och övriga köpsugna, under semestern.
Även många Gävlebor åker nog dit för att handla, skulle jag tro.
Kort sagt: jag tror inte du kan hitta ett mer affärsmässigt bra läge, om du så letar i hela Gävle stad. För de redan frälsta i sta´n tror jag det kunde räcka med den lilla filial man redan har i Gavlerinken och kanske ngn ytterliga nere på sta´n (Brynäs Bingocenter?)
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Huge: Nu är du ute och cyklar, Huge! Att det skulle räcka med den lilla filialen som finns på rinken är helt fel! Folk som går på match har sällan med sig pengar så de kan investera i en matchtröja tex. De kan se tröjan på rinken och gå ner på shopen och köpa den sedan. Och att ha en filial på Bingon! Hallo!! Vet du vad det är för folk som går på bingo i Gävle?? Om inte, gå och ta dig en titt så förstår du att det skulle bli väldigt svårt att sälja Brynäs sovenirer till dem, och att få ditt annat folk än bingospelarna själv. Jag personligen kan lova dig att jag aldrig tänker sätta min fot i shopen mer om den flyttar till Bingon!
Visst kan Valbo vara bra på vissa sätt och locka en viss typ av impulsköpare, men de trogna gör sig gärna en "omväg" kring vasahuset för att investera i sina sovenirer och sitta ner en stund och prata med gamla spelare, tränare och andra supportrar. Brynässhopen säljer faktist det mesta via postorder idag oxå. Så vart shopen ligger i det avseendet spelar nog ingen roll. Shopen går med vinst! Men tydligen inte tillräckligt enligt Henning. Men vem kan garantera att vinsten blir större någon annan stans? Ingen! Och är det meningen att shopen ska täcka upp andra "förluster" i föreningen eller nått? Just nu är det nog bara shopen som ligger på en plusstatistik i Brynäsorganisationen så varför tjafsa om just den?
Ska Brynäs spara har jag många bra sparförslag åt dem, och det inkluderar inte shopen!
PS. Valbo IF kan väl öppna en egen shop i Valboköpcentrum så kan Brynäs shopen ligga kvar där den ligger!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Huge: 9:an är väl enda stället som uppfyller alla önskemål?!?!

Enda frågan skulle isåfall vara lokalhyran, men dom är ju tydligen villiga att betala dubbel hyra för hälften av ytan(jmf med dagens).

Valbo - NEJ!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Anneli:

Största möjliga vinst är viktigt i all affärsverksamhet, så även i detta fall. Klubben gör helt rätt som ser över alla delar och inte låter nostalgin styra.
""Och är det meningen att shopen ska täcka upp andra "förluster" i föreningen eller nått? "" Shopen skall vara en viktig inkomstkälla och ligga där den ger mest avkastning, sedan är det ju allmännt kännt att Gävle borna inte är de mest "trogna" supportrarna.
Tror nog att dom som vill handla gärna gör det i hallen, på nätet och varför inte i Valbo där genomströmningen är stor.

Denna fråga tillsammans med mängder av andra är förklaringen till att Brynäs känns gammalt ,grått och tråkigt. Ingenting får helt enkelt förändras, allt skall vara som det alltid har varit.
Nej, stöd till den nya styrelsen som vänder och vrider på allt!!
Brynäs behöver genomgå en kraftig förändring (om det inte är försent) för att ha en framtid. In med det nya och ut med det gamla!!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Käcken: Tack för den du..
De finns folk i Gävle är trogna sin klubb(visste du de ?), visst behöver klubben förnya de håller jag med om.
Men fråga är vilka saker som ska förnyas, Shopen är en de få sakerna i klubben(den enda kanske?) som inte gör en ekonomiskt förlust.
Wasahuset är inte perfekt, Nian, Winnhuset och Flanör är bättre altenativ.
Jag tar alltid om jag har tid en sväng in på Shopen oavsett om jag ska ha något eller inte, de är en samlingspunkt för Brynäsare.
Klubbledningen börjar kanske få riktigt kalla fötter, föreningen kommer kanske inte klara Elitlicensen?
Då för att visa handlingskraft agerar man så här, de visar inte på förnyar-anda. Bara på panik.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Anneli: "Käcken" sa väl det mesta som jag tänkte säga. Mitt förslag om bingon verkar du alldeles ha fått om bakfoten. Om du tror att idén går ut på att försöka pracka på bingospelande pensionärer en massa Brynäsprylar så har du nog missuppfattat det hela en aning. Vitsen är ju att man kan sälja grejorna i en lokal som dels har anknytning till laget plus att man förmodligen inte behöver avlöna extra personal för merarbetet. Vet inte om det funkar rent praktiskt, men det kanske tål att tänkas på. Detta i kombination med en eventuell mindre utökning av verksamheten i Gavlerinken borde väl räcka för de redan trogna supportrarna i Gävle (typ du själv)
Eftersom laget har många supportrar ute i landet tror jag att Valbo är ett bättre alternativ. Motivet har du redan fått i mitt tidigare inlägg.
Att flytta shopen ser jag inte som ngt sparförslag utan snarare en nödvändig utveckling av en verksamhet, där det finns mer att göra för att ytterligare förbättra det ekonomiska läget.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Jag håller med om mycket av vad pj davydjoos, mickis, Käcken m fl skriver

Dagens läge är centralt, men definitivt inte ett bra affärsläge - man hittar bara till Brynässhopen om man vet var den ligger.

Ett bra läge är när:
1) gästande supportrar, gävlebor och turister enkelt hittar dit.
2) du passerar det ofta på väg till något annat: En stor ICA-affär, Systembolaget eller liknande.
3) du även besöker och handlar på impuls pga av att du råkade se något när du gick förbi - dagens läge kräver ett aktivt beslut, att du bestämt dig i förväg att besöka Brynässhopen för att du ska ta dig dit.
4) nya, halvhjärtade och vilande supportrar/kunder lockas in, dvs genom sitt läge fångar butiken upp och värvar nya medlemmar och väcker nytt liv i gamla. Om vi bara vill sälja till de redan frälsta duger ändå inte en holk i Gavlerinken långt - även trogna supportrar handlar ofta på impuls.


Apropå affärsläge: Ett ställe som jag tidigare köpte Brynäsprylar på var macken vid Gävle-Bro, men sist jag var där hade de slutat. Tråkigt, det passade mig perfekt som en kompletterande minishop att stanna till vid på väg till/från Östersund eller Övik.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Lyfter upp en tråd som är lika lastgammal som mig nästan.

Snappade upp på BSKV's GB att shopen går jävligt mycket bättre nu sedan flytten till Valbo. Kul för Brynäs.

Det bästa vore om Brynäs själva tog hand om internetbiten också istället för NEH. Vet att det är flera klubbars supportrar som är missnöjda över dom.

Kommentera

Sv: Brynässhopen
65selander: Att det skulle gå åt helvete för Brynässhopen ute i Valbo är kommer väl inte som en direkt överraskning, det sa jag o många med mig för länge sedan. Brynässhopen ska ligga i stan!!!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
70 Rodrigues: Men Selander hade ju hört att "shopen går jävligt mycket bättre nu sedan flytten till Valbo"?
Kommentera

Sv: Brynässhopen
70 Rodrigues: Tony du läser vad du vill se ser jag. Läs om igen.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
Jompe: Pratade med shopen sedan också eftersom jag fick en vink om att det kunde ha skrivits med lite ironi.

Dom säljer mera och det är mer röelse än när dom låg i stan. Det som drar ner lite är att dom måste ha öppet under sommaren också. Så där minskar nog vinsten iaf lite.

Ungefär som attsälja mjukglass i kiruna på vintern.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
65selander: Glömde skriva att det var inte Håkan jag pratade med eftersom han inte var där
Kommentera

Sv: Brynässhopen
65selander: Jag anser ju fortfarande att dom kunde ha kvar en liten filial inne i stan. Varför inte ett litet hörn inne på Stadium eller ngt liknande där dom kan sälja dom mest populära plaggen. BIF får då endast en del av intäkterna för dom sålda plaggen eftersom butiken står för lokal och personal...
Kommentera

Sv: Brynässhopen
micke: Stadium vore ju jävligt bra. För några år sedan så hade dom ju en hylla på Gävle Bro t o m
Kommentera

Sv: Brynässhopen
65selander: Med jävligt mycket ironi skulle jag vilja säga, shopen har aldrig gått så dåligt som den gör nu, visst är det mycket folk i rörelse men det är inte många av dom som går in i shopen. Det ultimata hade varit om shopen låg kvar i wasahuset, att dom tog över restaurangen samt öppnade en spelbutik för lokalyta finns det ju iaf!!
Kommentera

Sv: Brynässhopen
65selander: Det måste jag ha missat. Annars är det en bra idé, att ha lite souvenirprylar (inte kläder utan småprylar, nyckelring, ölglas, Brynäsbok osv) på de stora rastställena längs E4:an i vårt närområde. Hagsta- (eller vad det nu heter idag) krog/macken, GävleBro-mackarna, Checkpoint Dalälven, Tönnebro osv.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
...och Furuvik t.ex. Perfekt för den tillfälliga turisten som vill impulshandla en souvenir till sig själv eller släkting/polare som är brynäsare. Drar kanske inte in några rejäla inkomster men det finns inte heller några utgifter. Den stora vinsten gör väl BIF på att profilera sig och göra reklam, turisten vet att han kommit till Brynäsland, det är trots allt väääldigt många som passerar dessa ställen. Dessutom är det väldigt "service minded" (kommer inte på ngt svenskt ord) från BIF:s sida...
Kommentera

Sv: Brynässhopen
micke: Service inriktat :-)
Kommentera

Sv: Brynässhopen
70 Rodrigues: där har vi det :)
Kommentera

Sv: Brynässhopen
70 Rodrigues: Jag var uppe på Gavlerinken å kollade lite på värmningen. Det var endast skotträning idag. Så man kan lugnt konstatera att "problemet" är uppmärksammat.

Jompe: Tyvärr så har det ju varit mer 1-2 än 2-1 för Brynäs den här säsongen.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
GävleLasse: 10 omg för sent :-)
Kommentera

Sv: Brynässhopen
70 Rodrigues: Bättre sent än alldrig.
Kommentera

Sv: Brynässhopen
GävleLasse: Jo, men Du förstår vad jag menar, eller hur? Det hjälper inte om vi ökar målproduktionen om vi inte håller tätt bakåt.
Kommentera

« · 301290