Brynäs IF

718947 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2717754 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Verkar legit. Sett det skrivas på flera ställen på twitter. Ingenting är ju självklart bekräftat.

"ryktas att han ska till Europa" var nog kanske lite ambitiöst skrivet av mig. Ändrar det till att det ryktas att det finns tankar på att spela i Europa ;)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Har du någon källa också? Eller är det snacket på stan, det där om Europa alltså?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Victor Söderström har bytt agent. Ryktas att han ska till Europa.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mycket snack om bredd ikväll. Som jag skrev tidigare så chansar jag hellre med spelare längre ner i laget.

Tittar vi på våra ”nya” antagonister (som vi har 16 raka segrar mot) modo så har dom värvat True som tilltänkt 2:a center bakom Jasek. Rätt säker på att ingen supporter i Sverige hade koll på honom innan värvningen blev klar. Killen gjorde ju ingen glad under VM och floppar han så kan det snabbt bli jobbigt för modo som har en ännu tunnare trupp. Både sett till spets och bredd.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Visserligen inte full ikväll, men dricker öl. Då måste det skålas för en gammal spelare.

Skål för Kyle Wanvig!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Jag tror att Stigge ligger i startgroparna om det blir nå vajsing på topp sex backarna.Det är vad jag har hört iallafall. Ta det för vad det är 🍺
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Bertilsson har lågt räknat missat ca 20% av Brynäs matcher de två sista säsongerna och har endast två säsonger i Brynäs spelat fler än 45 matcher så skröna vet jag inte om jag håller med om.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Jamen herregud, vilken skillnad på att gå och se Timrå -Brynäs mot för Timrå - Oskar!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
sargad: Brukar vara kul matcher att gå på (BIF-TIK alltså)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Brynäs-Timrå blir rena "hemvändarderbyt" den här säsongen :-)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det har blivit lite av en ”skröna” att Berra är skadebenägen. Det har blivit mycket mindre de senaste säsongerna sedan han slutade smälla på i tid och otid och är lite snällare mot sig själv.

Tittar vi de senaste 4-5 säsongerna så är det väl bara 20/21 som han missade mycket matcher och då var det en fotfraktur efter täckt skott. Sånt är ju svårt att skydda sig mot när man täcker skott så mycket som Berra gör. Men nu för tiden har ju många extraskydd på skridskorna som skyddar lite vid skottäckning.

Sen tycker jag laget generellt har färre skador de senaste åren. Kan säkert hänga ihop med när vi bytte fystränare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Realistiskt sett kommer Lindstein spela långt ner i Brynäs backhierarki, förmodligen i tredje backpar. Om NHL-klubben ser en möjlighet för honom att få en framskjuten roll i deras AHL-lag vore det egentligen ingen konstig åsikt om de hellre såg honom i AHL än i Brynäs. Och för förstarundare bestämmer NHL-klubben helt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Catodenäldresspöke13: Håller med, betydelsen av att få ihop ett sammansvetsad grupp med goda vanor på träning och i matcher ska man inte underskatta. Tror inte vi hade det 22/23.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Nja jag skulle inte säga att chansen är mycket stor att flera backar är skadade samtidigt. Tyckte inte att dom var borta särskilt mycket förra säsongen heller va? Berra var borta ett tag? Men skadebenägna är dom helt klart. Med bra träning så minskar risken.

Ja jag tror vi hade hört något nu. Samuel Johannesson kommer gå före, han är bra mycket längre fram i sin utveckling. Lindstein tar knappast plats i nhl. Tveksam till att han drar till AHL nu. Chansen är nog liten. Men kan ha fel
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Lindsteins framtid ligger inte i Brynäs händer så jag skulle inte förlita mig på att han blir kvar. Räcker antagligen med att en inflytelserik person i NHL-klubben anser att han gynnas mest av att spela i Nordamerika för att Brynäs ska ”blåsas”.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Har man två skadebenägna backar så måste jag säga att risken är mycket stor att det händer frågan är bara hur många matcher.
Hade vi verkligen hört något nu?
Jag kommer ihåg Boqvist härvan så är inte så säker.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Håller med och känner igen mig i alla farhågor kring att truppen är för tunn. Vi var dock generellt övertygade om att truppen när vi åkte ur var för bra för att göra just det. Även experterna verkade ranka oss högre. Det lämnar utrymme för att analysera "gruppen". Givetvis blir ett lag starkare sammanhållet när man vinner, på grund av delvis spelarmaterialet. Att en grupp mår bra när man vinner samt att kvaliteten på spelarna spelar stor roll behöver knappast diskuteras. Men däremot är SHL precis som HA en tight liga där små marginaler spelar stor roll. Här hoppas jag att gruppen fortsätter ha god stämning och att det återspeglas i spelet. Laget i HA förra säsongen såg ut att må riktigt bra ihop. Jag tror det är något att bygga på, och därför gillar jag Alcéns till synes fokus på att rekrytera spelare med hög arbetsmoral och trevlig framtoning.
Trevlig helg!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Det kommer ju att komma in en Benn liknande back till, allra helst Benn själv. Det är väl självklart, annars vore killen avtackad redan.

Johannesson lär bli utlånad till Almtuna som det pratats om. Larsen blir 7:e back, sen har ju Alcén varit tydlig med att 8:e back bli en junior. Lite tråkigt att Udd försvann, men han får nog en hyfsat stor roll hos Nybro. Behöver inte vara dåligt, då kan han komma hem när han är ”klar”.

De flesta backar vill ju helst spela på 6 backar så vem som är 7:a och 8:a har ju mindre betydelse så länge alla är friska.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Jag vågar nästan garantera att Lindstein är kvar. Annars hade vi nog hört något redan?
Ja absolut, dom är ju första och andraback om alla andra är skadade också! Man jobbar nog stenhård på att träna så att vi kan undvika skador. Men självklart är det alltid ett orosmoln. Nu känns det mest som att vi på forumet letar efter saker att oroa oss för, men självklart finns det en oro om man tänker så långt. Hur stora är oddsen att vi får flera skador på backsidan samtidigt? Hur ofta händer det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita:
Ja, det är väl en anständig förväntansnivå?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Kommer Lindstein spela för Brynäs nästa säsong är svaret ja på den frågan är han spelklar till premiären.Om inte så blir de sex och sju och vid en skada på Bertilsson eller Kinnvall fem och sex.
Dessa två är hyfsat skadebenägna vilket alla vet.
Så när jag tänker på det så är backsidan tunnare än Forwardsidan.
Vi kan utgå ifrån om man ser till skadehistoriken på Bertilsson och Kinnvall att åtminstone sjundebacken kommer få endel istid om Lindstein är kvar.
Känner vi oss trygga med den backuppsättningen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
"den anständiga miniminivån."

Det är nya tider i Tvärgatornas lag. 😱
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Så länge alla är friska och krya så ser det riktigt bra ut. Får vi flera längre skador samtidigt blir det jobbigt dock, då det är tunt bakom. Att vi värvat Lejon tyder ju på att ledningen anser att de egna juniorerna håller för låg nivå.

När väl 07’orna är tillräckligt gamla för att tävla om en plats kommer det genast se bättre ut. Vi ska ”bara” ta oss igenom dit. Vi kan väl hoppas att dessa blir ”FBK spelare”, dvs duktiga SHL spelare men för kassa för NHL så vi kan få nytta av dom över tid.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Dom två skulle väl ändå bli sjunde och åttonde ?
CEDA, Djoos, Bertilsson, Kinnvall, Lindstein, Andersson är väl våra sex backar? Och Johannesson blir väl utlånad ändå
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Är det färdiga spelare så absolut håller jag med dig. Lejon är 19 år. Det är EN plats i laget vi pratar om. Det låter lite överdramatiskt, enligt mig. Det finns nog mer hockey i den grabben. Linus får man kanske inte ur så otroligt mycket mer av dock. Som sagt så återstår det att se hur det bär sig under säsongen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Kan ju bli vår nya identitet som det jobbats med länge:
”Anständig miniminivå”
samt två delmål på vägen dit för klubben:
”Anständiga” och ”Miniminivå” 🙂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Var det kan behövas panikvärva är på backsidan.Vi kan gå in i SHL med Larsen och Johannesson som sjätte och sjundeback.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Det är ett problem om planen är att gå in i den här säsongen med den här forwardsuppsättningen för att sedermera behöva panikvärva under säsongens gång. Det vore dålig planering.

Men som sagt, om det är så att man hoppas på någon från NHL-camperna, så kan det snarare handla om bra planering. Det är dock ett stort "om".

En till räcker för att man ska uppnå den anständiga miniminivån.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Så en till ny spelare tycker du räcker? Tolkat dig som att det kanske behövs 2-3 st.

Och eftersom du verkar förutsätta att den spelaren kommer komma, vad är problemet? 😅
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Spelare som inte kunde hävda sig i HA kommer inte att kunna hävda sig i SHL heller. Lindblom och Lejon hade varit OK i en allvensk fjärdekedja, men inte i SHL. Alla förstår nog att man inte kan ha massvis med etablerade spelare, men jag tycker som sagt det är fel av Alcén att inte ens bygga ett lag innehållande tolv forwards som håller SHL-klass. Det är ändå någon slags miniminivå som han tyvärr inte lyckas upprätthålla.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: "Alt tycker att Alcén borde hitta bättre spelare för samma kostnad som för L Lindblom m.fl?"

Den här lösningen kommer inte bli billigare, eftersom Alcén kommer att behöva jaga forward under pågående säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det går inte att jämföra från något håll. Heller inte med året med Birgersson och Kvist. Ett år är mycket för en junior. De som jobbar i föreningen har bättre koll på det där.
Man kan "chansa" med en spelare är gången i fjärde kedjan. Det funkar. Det är ingenting nytt. Det är stor skillnad på HA och SHL. Jag ser det som att det är snabbare spel i HA. I SHL är det tajtare, mer fysik, mer närkamper. Vi får helt enkelt se hur det bär sig. Det är Gälla och c:o som styr det där nu, inte Alcén. Vi har Lindblom, Lejon och Karlsson (eventuellt) som kommer slåss för platsen. Ser det knappast som katastrof.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Tänkte på William Nylander, men ham håller nog inte Johannes förväntade kvalité
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det var du själv som gjorde den jämförelsen så synade den, helt enkelt. 😄

Hade du föredragit att "avspetsa" laget lite isåfall? Typ bort med Schroeder? För något krävs väl i andra änden också, eller ber du bara om mer pengar.

Alt tycker att Alcén borde hitta bättre spelare för samma kostnad som för L Lindblom m.fl?

Jag kan känna att vi hade klarat oss utan Schroeder och istället ta in en billigare center + bättre bredd istället. Men är nöjd ändå med Alcéns jobb.

Att bara säga att bredden är för dålig, är ju lätt att göra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: V Hedman, T Enström, L Ullmark, A Forsberg, A Kempe, V Olofsson, R Hägg

Om du ska trolla så kan du i alla fall göra det bra..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Jag tror inte det kommer att bli billigare med dagens strategi än om man hade haft typ "en Stakkestad" i fjärde. Nu kommer man ju att behöva värva under säsongens gång, det är snudd på oundvikligt, och då kommer det säkert bli någon som har högre månadslön än den typen av spelare.

Det är ju heller inte omöjligt att Brynäs hoppas på någon som inte är tillgänglig just nu, men som man hoppas kommer loss från NHL-camp i ett senare skede etc. Om så är fallet kan det vara högst rimligt att man inväntar den spelaren beroende på vem det är, förstås.

På backsidan verkar man köra strategin att invänta Benn, och kanske ta något annat överblivet från NHL om Benn inte vill åka över igen. Det behöver inte vara en dum strategi.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är alltid en avvägning var krutet (pengarna) ska läggas någonstans. Nu känns det som att vi kommer att ha åtminstone 11 stabila forwards på SHL nivå, där i stort sett alla kommer att kunna leverera poäng.

Sedan finalen 2017, utöver året vi åkte ut, så hade vi dyra mediokra spelare långt ner i laget. Då klagades det på att vi hade för dålig spets som pengarna inte räckte till. Eller en för lång övertro på att firma Rödin/Scott skulle bära laget själva offensivt.

Någonstans behöver man chansa och då ser jag hellre att man gör det långt ner i laget. Klart att topplag som ZAIK eller FBK har större marginal att chansa men jag tycker ändå att Alcén gjort rätt här om det skulle visa sig att pengarna är slut nu.

Jag tar mycket hellre vår forwarduppsättning nu 24/25 än den vi hade 20/21 exempelvis. 20/21 hade vi inte fallskärmen till IKO att betala heller.

Jag tror dessutom att spelare som Stakkestad och Ignberg-Nilsson, bara för dom nämnts här, är dyrare än Lejon och Lindblom jr.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K:

Brynäs har dock (till skillnad mot för modo) varit duktig på att utveckla talanger i a-laget under en lång tid.

Bäckström, Markström, Silfverberg, Rödin, Järnkrok, Lindholm, Lindblom, Djoos, Söderström, Boqvist, Svedberg, Ersson blev stjärnspelare i SHL innan de lämnade för Nordamerika

Ölund, Carlsson, Gunler blev bra SHL-spelare innan de lämnade

Även spelare som Lindstein, Strömgren,
Nordh, Tärnström har varit nyttiga truppspelare som tagits in och utvecklats på ett bra vis.

Vad har Modo lyckats utveckla i sig A-lag under samma period?

Victor Olofsson?

Annars har väl typ alla Modos juniorer misslyckas eller blivit bra för att/när de väl lämnade Modo?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja det är inte optimalt, men det är skillnad på att gå in i en säsong med 3 av 3 spelare som är otillräckliga till en 4e kedja kontra 1/3.
Det är inte så att jag sitter helnöjd då det räcker med en skada för att vi ska hamna i en knepig sits men faktum är att fjärdekedjan vi åkte ut med kontra fjärdekedja vi ställer upp med iår var klart svagare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Som sagt, räcker med en enda skada på någon av de mer etablerade (äldre) spelarna för att det ska bli Scott tillsammans med typ Lejon och Lindblom, vilket blir en kedja fullt jämförbar med Blomqvist tillsammans med Kvist och Birgersson. Blomqvist kunde inte bära den kedjan ensam, och det lär inte Scott kunna göra heller på ålderns höst

Brynäs spelade nästan på 3 kedjor mot lagen på övre halvan i HA, eftersom fjärde inte höll måttet. Även när man pressades mot typ Almtuna i Gränby matchades Brynäs fjärde mycket mindre än AIS fjärde. Men jag är väldigt tveksam till att Brynäs äldre garde kommer att orka stenhård matchning i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det är irrelevant att jämföra med olika år eftersom det är olika unga spelare. Att Silfverberg, Järnkrok och andra blivande NHL-spelare kunde komma in och tillföra betyder inte att dagens unga killar kan göra det. Man måste kolla på de mer individuellt och faktum är att varken Lejon, Lindblom, Karlsson eller Ohlsson var fullfjädrade allsvenska spelare 23/24, men ändå chansar att Alcén på att någon ska vara SHL-redo 24/25. Det är inte en rimlig chanstagning i min bok.

Hade som sagt varit en helt annan sak om de hade presterat i HA, men Lejon var inte ordinarie i ett uruselt Västerås och Lindblom hade stora problem med tempot så fort Brynäs mötte andra allsvenska topplag. Finns liksom ingen anledning att tro att de skulle kunna gå in som ordinarie i SHL nu.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Dock en väsentlig skillnad att ge plats åt en av j20s bästa spelare som ett komplement till Scott/Ölund kontra att köra en hel kedja med Birger, Kvist och Ljunken (+Blomman) som redan då var seniorer.
(Jawkee han före på samma spår)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är otroligt stor skillnad att ha två yngre i fjärde och att ha en. Det är även skillnad på spelare och spelare. Vi har gjort oss av med Kvist. Att ha en oprövad spelare i fjärde tillsammans med Scott och Vesel eller Ölund är verkligen inte en dålig idé. Det går inte ens att jämföra. Detta är ju bara ett exempel. Vi hade ju ett X antal år sen vår juniorkedja med Ölund m fl. Som steppade upp rejält när vi hade skador.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: "Träff, vad gör honom mer SHL-mässig?
Ignberg, varför skulle han vara bättre?"

Det som du jämför nu är alltså att ta forward 14 och 15 i HV och jämför med forward 12 i Brynäs. Vilket är lite av min poäng. Träff är en större talang, Ignberg är en bättre rollspelare. Nu kommer någon säga att Träff inte gjorde fler poäng än Lejon i J20, men det är också stor skillnad på spelartyper. När båda spelare på samma isar i Västeråströjan var det tydligt att Träff var mer redo för spel i HA, helt annan fysik och intensitet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Brynäs var intresserade av Ingberg Nilsson för ett år sedan, men oklart om det var till HA eller SHL. Nu är han ju en tränarfavorit i HV71, men en svaghet i hans spel är att han drar på sig många onödiga utvisningar. Tror han drog på sig tre utvisningar i anfallszonen i en av matcherna mot Brynäs.

Personligen hade jag satsat på Stakkestad istället för Ingberg Nilsson, men HV gillar ju att samla spelare på hög.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Fast att ge yngre chansen långt ner i hierarkin "bara för att" var ju till synes precis vad Brynäs gjorde säsongen som man åkte ur när Birgersson och Kvist härjade i fjärdekedjan. Så det här är ingenting nytt utan snarare Alcén som inte lärt sig av sina tidigare misstag. Däremot har man sett till att ha fyra bra centrar och det är ett steg på vägen, det är klasskillnad på att ha Vesel och att ha Birgersson som fjärdecenter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Är det klart att Lindstein spelar i Brynäs nästa säsong?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
atilla: Ja håller verkligen med , tror Nordh kommer kunna bli en spelare som kommer vara en top spelare i SHL .
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tycker det är synd att Noel Nordh valde att lämna. Hade varit perfekt att komplettera dagens trupp med honom. Tycker han stack ut mycket mer än våra andra "junis-spelare" förra säsongen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Precis! Gillart. Det kommer ju visa sig under säsongen. Man kommer säkert prova flera olika spelare på Lejons plats. Kanske slänga om lite här och var. Jag tror att det blir bra, ärligt talat. Man måste ju börja ta vara på sina juniorer, matcha in dom. Bara att få träna med A-laget Ju STORT för en junior. Tänk Lejon, hur mycket bättre omständigheter han hamnar i. Linus har väl kanske inte lika mycket i sig, då han tränat och varit runt A-laget ett bra tag. Men andra kan ju växa sig in i det mer.
Tror dom du menar är 07:or :)
Kommentera

2717754 · »