Brynäs IF

715752 inlägg · 7953 ämnen

Silly Season

232858 · » Till forumet


Sv: Silly Season
Sylf: Jag tror att jag förstår. Vad jag syftade på var;

1. 21:37:57 "Han heter INTE Flygis."

2. 22:12:19 "Detta av anl att jag absolut inte får säga nåt"

Hur det än är hoppas även jag på det bästa.
Kommentera

Sv: Silly Season
boldten: Ja,vi får hålla tummarna.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sylf: Jag har förtröstan och tror på det du säger. Jag hållar alla tummar i världen att det är rätt person för jobbet.
Kommentera

Sv: Silly Season
74050: Vilka som inte FÅR jobbet har jag ingen aning om,men dom är nog många.Vilka som däremot tackat nej kommer jag inte att säga förrän det är klart vem det blir.Av den enkla anledningen att dom som jobbar med att hitta bästa möjliga person inte vill att nåt skall komma ut.Den som är på G nu är en MYCKET bra lösning,så hav förtröstan och hoppas på det bästa.
Kommentera

Sv: Silly Season
74050: Vissa vet mer än oss andra. Låt dem göra det tills allt är klart. Det kan jag åtminstonde acceptera. Det är väl ändå OK att säga vilka som tackat nej eller är ointressanta, för det stör ju inte själva förhandlingarna.
Kommentera

Sv: Silly Season
74050: En tilltänkt har tackat nej och BIF vill väl inte att det ska komma ut hur många som fått erbjudandet innan nån tackar ja.
Den dom förhandlar med nu är en bra lösning, ha tålamod!!!!

Det är viktigare att jobba på spelarna, att dom inte sticker ifrån BIF innan vi vet vilken serie vi ska spela i nästa år.Oroväckande med Daniel.J han har varit en av dom bättre iår. Utan att glänsa så gör nog han sin bästa säsong och hoppas för sjutton att han blir kvar om vi får spela ES i höst.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sylf:

Hmmm...

Om det är så att du inte får säga nåt. Varför säger du då vilka som inte får jobbet?
Kommentera

Sv: Silly Season
Lilljanne: Att det inte ryktas om nagra nyforvarv for oss ar jag ganska saker beror pa att vi ju har en KS framfor oss. Vi ska dessutom anstalla en sportchef inom kort, och det vore val dumt av klubben att borja bubbla om nyforvarv innan man har en sportchef vars framsta jobb ar just att utveckla laget.

Annars kanner jag, som Du, precis den dar sunkiga kanslan i magen varje gang man ser hur andra klubbar kan knyta spannande spelare til sig medan vi sitter och tittar pa. Men vi ska komma igen!
Kommentera

Sv: Silly Season
boldten: Jag bara vet det,på frågan om vilka som tackat nej så kommer svaret när den nya sportchefen är tillsatt.Detta av anl att jag absolut inte får säga nåt.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sylf: Hur vet du det?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Du behöver inte oroa dig.Han heter INTE flygis.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sylf: Jag anar att sportchefen kommer att heta Göran "Flygis" Sjöberg. Kanske inte det sämsta man kan tänka sig - men, om jag får säga min mening, ändå inte rätt man på denna yttersta post i klubben!
Kommentera

Sv: Silly Season
Jag vet att det inte betyder mycket men i Expressens genomgång av läget i elitserielagen inför nästa säsong är det bara ett lag där det inte ryktas om några nyförvärv. Det börjar på b och slutar på rynäs. Andra lag, även det andra kvallaget, har flera roliga namn på gång. Det är säkert bara ett tecken på att ledningen i vår förening är bra på att hålla tyst om alla spännande spelare som är kontaktade?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Det "tunga" namnet kanske sitter i en situation där han varken kan eller får nämnas ?
Kommentera

Sv: Silly Season
boldten: Visst, det är klart det kan va´ en känd en. Det är bara känslan man får att det inte är så, när Roland Henning på den raka frågan i så fall inte säger att det är ett meriterat och "tungt" namn som är på gång utan svarar lite undvikande så där.
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Jag utgår inte från något, vara sig det är en okänd eller känt namn. Jag ville bara citera vad som stod i Arbetarbladet idag. Varför skulle han inte kunna vara lika hemlighetsfull om det är ett känt namn?
Kommentera

Sv: Silly Season
boldten: Utgå från att det i n t e är nåt "stort" namn som blir sportchef, i och med att Roland Henning är så hemlighetsfull som han är. Hade det varit en väletablerad och känd profil som det handlar om, skulle Henning ha svarat på ett annat sätt. Han vill undvika vår besvikelse ett tag till...
Kommentera

Sv: Silly Season
boldten:
Jodå, näringslivet i Gävle bryr sig visst om Brynäs väl och ve. Frågan är om Brynäs styrelse/ styrelser / de senaste åren brytts sig om näringslivet. Det går inte att tro, att företag ska satsa pengar år från utan att ha det minsta inflytande på hur pengarana används. Det är 70-tals-mässigt och mossigt med för den delen.
Att de inte fått valuta för pengarna har vi ju kvitto på nu.
Man måste bjuda tillbaka, det har man absolut inte gjort. Tyvärr går det fort att rasera ett förtroende, men det tar lång tid att bygga upp ett gott igen
Kommentera

Sv: Silly Season
Makkan: Hallerr med. Det finns egentligen ett datum; 31 januari som sista dag for spelarvarvningar for innevarande sasong. Det som har hant den har sasongen ar att klubbar smygraggar redan nu infor nasta sasong; man binder upp spelare valdigt tidigt. Det ar att kringga reglerna och skapar helt ohallbara forhallanden. Det blir ju kul for Lindman om Timra och FBK mots i semi eller final.
Kommentera

Sv: Silly Season
Expressen kan i dag avslöja att Timrås landslagsback Martin Lindman, 29, går till Färjestad.- Det är känsligt att prata om det här, säger Lindman.


Det blir fan värre och värre, Snart har väl spelarna ha kontrakt med 2 klubbar samtidigt så dom kan välja spela för den bästa hela tiden. Något måste göras. Spelarna och klubbarna får ju göra hur fan dom vill. Det är inte speciellt kul för oss fans. Det är ju faktiskt vi som betalar deras lön. Gör som i NHL, sätt upp ett värvnings-datum när klubbarna får börja sin huggsexa.
Kommentera

Sv: Silly Season
boldten: Vem som blir sportchef ar otroligt viktigt, pa en massa olika satt. For det forsta bor man ha nagon som kan peka med hela handen och tillsammans med styrelse och tranare (inte i konkurrens med dem) ge laget och hela foreningen ett tydligt mal att arbeta mot. Han blir ocksa en viktig del av klubbens ansikte utat, sa det vill till att det finns ett stort Brynashjarta i honom. Det kravs alltsa att man har en hel del respekt med sig. For det andra ska det vara nagon som har kontakterna och natverken som behovs for att man ska kunna gora bra spelarvarvningar. For det tredje ska denne person kunna snacka med sponsorer for att fa dem att skiljas fran en massa pengar med stor gladje eftersom man haller pa och bygger ett framgangsrikt lag. For det fjarde ska det vara en person som ar stark nog att kunna driva styrelse och kansli framfor sig. Ju storre namn man ar ute efter, desto sannolikare ar det att personen ifraga staller hoga krav inte bara vad galler hans egna formaner utan ocksa hur mycket pengar han har att rora sig med for spelarvarvningar. For det femte... listan kan bli hur lang som helst, men nar man funderar igenom hela den har krevspecifikationen inser man att en bra sportchef snyter man inte ur nosen pa en katt. JDarfor tar det litet tid.
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Läste notis i dagens Arbetarblad att Brynäs jobbar hårt med ett namn till sportchefsjobbet. Det stod också att det skulle ta ett par veckor innan det var klart. Om det är ett stort namn eller inte ville man inte tala om...
Kommentera

Sv: Silly Season
spookyMulder:

Hammarström har ju ett smörjobb som scout och hans nejtack var kanske väntat. Willy vet jag inte så mycket om, mer än att han väl blev bonde i Hedesunda efter karriären.
Flygis har ju iaf Brynäshjärta så det räcker, om det räcker till Sportchef återstår att se. Varför inte? Tillsammans med Ahlgren som Klubbdirektör, en man med bra kontakter i näringslivet och dessutom inbiten Brynäsare (liksom frugan..)
Hörde ngt häromveckan om att Luovi ev är på G igen till KS.
Hoppas det stämmer...
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Är det förövrigt någon som hört vart Herr Luovi tagit vägen?
Det sista jag hörde från karl´n var att han skulle åka hem till finland. Borde inte han, vid det här laget ha rekreerat sina köldutslag i någon avlägsen risbastu, med hjälp av björkris och outspädd koskenkorva borde han vara tillbaka i gavlerinken full av revansch (och koskenkorva)...
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Om jag förstått det rätt så är det endast "flygis" som varit positivt inställd till ett uppdrag som sportchef...men det finns säkert namn som inte läckt ut ännu...Kanske Per Djoos...
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Jag tror att det var Willy Lindström och Inge Hammarström som tackade nej...rätta mej om jag har fel :-).
Kommentera

Sv: Silly Season
Lilljanne: I fallet VIK så var det väl lättare såtillvida att båda parters intressen sammanföll på direkten.
I vårt fall är det ändå lite mer komplicerat då man förhoppningsvis har ett antal kandidater att välja mellan.
Fick ej ngt svar tidigare på frågan om vilka som tackat nej.
Har ngn överhuvudtaget tackat nej?
"Virus" vore som du säger ett riktigt kap, men undrar om han är villig att släppa det han byggt upp däruppe i Umeå?

Nog orkar jag höra gnäll (härdad sen i höstas) :-)
Det verkar bara som om man inte har ngt att klaga på nu när laget inte spelar. Då drar man ist den gamla vanliga klagovalsen om ledningen, i brist på annat.
Det är klart att det skall ventileras ett och annat på årsmötet. Risken är kanske att man inte har ngn luft kvar när det är dags..
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Jag tror knappast att VIK i ettan har lättare att fixa en tränare än vad vi har att fixa en sportchef. Hockeyvärlden borde stå i kö för ett av hockeyns mest ärorika uppdrag. Det måste finnas goda skäl till att inte namnet är klart. Det som inte känns bra är att Henning snabbt gick ut och sa att en sportchef skulle vara klar inom kort.

VIKs satsning på Bäckman är en tydlig signal till hockeysverige att klubben menar allvar. Brynäs val av sportchef kommer också visa hur seriösa vi är. Blir det en "Virus" är vi på g. Blir det en Pelle Persson är nerförsbacken allt brantare.

Orkar du inte höra gnäll blir nog inte årsmötet nån höjdare för dej. Eller ska vi hålla käften då också?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Skulle knappast hålla det för troligt att VIK:s första kontakt med Bäckman skedde samtidigt som det första ryktet uppstod i tidningarna. Man har nog haft sina krokar ute mkt tidigare.
Bäckman ville ju hem till rötterna och trivs ju utmärkt med lag på väg upp. VIK passar som hand i handske. Det är bara att säga grattis. Ngt speciellt hårt jobb krävdes säkert inte i detta fall.

Ngn som vet vilka 2 som redan tackat nej till vårt Sportchefsjobb?
Antingen har jag missat ngt eller så är det en väl förborgad hemlighet...
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Högst i gnälligan? Alltid nån merit i alla fall! Så bra då om sportchefsjobbet är på G. Lagom till kvalseriestarten har ju Roland Henning gått ut med som önskemål. Vi får väl se hur det blir med det. Kan konstatera att div I-klubben Västerås gjort klart med Per Bäckman som ny tränare. Från rykte till spikat beslut på mindre än en vecka. Det kallar jag bra jobbat!
Kommentera

Sv: Silly Season
ni får väll värva av skutskär? Jocke Hellström skulle nog va en bra förstärkning i Allsvenskan
Kommentera

Sv: Silly Season
Jompe: kanske är lite skillnad på stöd från folket
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Jo, du har rätt att denna GB ligger nog högst divisionen då det gäller allt gnäll.

Men jag håller med Bright att näringslivet i Gävle med omnejd inte verka bry sig om Brynäs blir kvar i ES eller ej.
Eller händer det något på sponsorsidan i Gävle som vi som inte bor i Gävle inte vet om?

Är det någon som har koll på vilka som kan tänkas vara aktuella för sportchefsjobbet?
Kommentera

Sv: Silly Season
Hugin: Bra rutet! Om alla gar in och drar sitt stra till stacken sa kan det bli ganska bra till slut, tror jag. Leksand ar ju en intressant jamforelse pa flera satt. De kom igang sent med spelarvarvningarna, men klarade sig hyfsat anda. Hur var det mojligt? Jo, med bra stab och bra ledare och en uppslutning fran foretag i kommunen och regionen.

Pa tal om detta, sa ar det kanske manga som vantar pa att insamlingen ska komma igang. Vi brottas just med med att hitta en losning pa en del rent tekniska fragor (ni anar inte vilket strul det kana var akring en enkel insamling), men jag ar fortfarande optimistisk pa att nagot ska kunna sjosattas snart.
Kommentera

Sv: Silly Season
Kingen:

Man ska ha klart för sig att det inte är lätt att vara med i budgivningen på spelare när ingen vet var man spelar nästa år. Masken Carlsson sa ifjol att Leksand var en månad efter alla andra, när kvalserien var färdigspelad och elitserieplatsen var säkrad. Där är Brynäs i år. När man sedan som Brynäs går ut, för vilket år i ordningen???, och säger att man inga pengar har, så blir ju marknaden för spelare än mindre.
Låt oss nu koncentrera allt på kvalserien, det kan behövas.
Gå till Gavlerinken och andra arenor och för att stödja laget och inte bara befinna er här och gnäll.
Kommentera

Sv: Silly Season
Huge: Det är inte gnäll...det är bara taskiga nerver!
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Är det inte jobbigt att ständigt vara i trotsåldern?
Jag menar, att alltid vilja ha allt, och helst genast.
Jag tror inte det hjälper att dra dom gamla vanliga gnällvalserna ytterligare något varv. Tjatigt är bara förnamnet....
Inga konkreta ambitioner?
Sportchefsjobbet är på G, att ta första bästa bara för att lugna frusterade HS-skribenter är väl inte så smart direkt.
Innan KS är spelad går det knappast att göra så mkt konkret på spelarsidan.
I gnälligan ligger vi iaf i högsta divisionen skulle jag tro...
Kommentera

Sv: Silly Season
Lilljanne: Du har så rätt i ditt resonemang. Det verkar inte bättre än att klubben gärna abdikerar från elithockeyn. Inga konkreta ambitioner och visioner visas upp. Brynäs-ledningen ska heller inte försöka ursäkta sig med att man just i färd med ett kvalspel och därför inte vet vart färdriktningen tar vägen. Det har inte funnits några trovärdiga strategier och mål på flera år ju. Och Gävle som stad med dess näringsliv verkar heller inte tycka att det är hela världen om man i fortsättningen blir en helt vit fläck på den svenska elitidrottskartan. För vad har Gävle mer att komma med när det gäller elitlag i högsta divisionen? Jag kommer i varje fall inte på nånting...
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Dom kommer säkert att sitta kvar och spela martyrer tiden ut,det är jag helt övertygad om.Hur ska man dessutom kunna hitta nya spelare när man inte vet om man spelar i ES nästa år förrän den 12 april ? Låter som en gåta för mig.Hoppet står väl till att den nya sportchefen tillträder direkt och börjar se om sitt hus redan från start.Vem det nu blir ? Som det ser ut nu så blir det väl nån lågbudgetvariant typ Lill-Strimma.Dom absolut 2 bästa namnen har tackat nej,vilket är JÄVLIGT synd.Men jag förstår dom,hur ska man kunna tacka ja till ett sånt jobb då man även där,inte vet vilken serie som gäller nästa år.
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Ettan kryper närmare för varje allsvensk klubb som visar elitserieambitioner. Nu senast är det VIK som visar att man vill på elitserietåget. Bäckman som tränare och ev. Kölnproffset Fredrik Nilsson på ingång. I Västerås finns ekonomiska muskler som kan backa upp en satsning. Likadant med hammarby och/eller aik. Händer inget drastiskt med Brynäs ekonomi inom kort lirar vi mot Oskarshamn och Mörrum i "ettan". Jag skulle vilja se en realistisk framtidsplan från dom ansvariga som beskriver hur Brynäs ska överleva och bli ett topplag. Alternativt att man konstaterar att Gävle inte klarar att hålla med ett elitserielag i hockey. Att som nu inte redovisa några ambitioner överhuvudtaget känns som det sämsta alternativet.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sylf: Eftersom herrar Bäckström o co åtminstone fram till juni månad inte verkar ha nån avsikt att självmant avgå som värvaransvariga, har vi säkert en ny intetsägande vår och försommar att se fram emot när det gäller spelarsatsningar inför nästa säsong. De kommer säkert att kicka ett antal spelare efter kvalet, mycket för att bevisa handlingskraft. Men sen blir det säkert - som vanligt - svårt för dem att ersätta och förstärka laget med bra nyförvärv. Vis av erfarenheten kan man lätt se detta scenario bli verklighet framöver. Så även om tiden blir knapp därefter så måste helt enkelt en ny, offensiv värvarstab tillträda i klubben, som förmår inköpa åtminstone några verkliga kvalitéspelare inför 03-04! Brynäs kan inte hålla på att snåla så här längre och handla en massa osäkra kort via videoupptagningar och annat. Då blir det "ettan" vilket år som helst - även om det skulle råka gå bra i kommande kval!
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Ja vi får väl vänta lite till med att sätta upp Peter F, Markus N, Niklas S, Mattias W ,Daniel & Henrik S, men de kommer nog.
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Jag tror det blir stor omsättning på spelare efter den här säsongen.Nåra lägger av,nåra får inte nytt kontrakt och nåra har helt enkelt tröttnat på att ständigt dansa på slak lina och söker sig en ny klubb.Just det faktum att det är noll ordning i klubben är ett orosmoment.Den nya ledningen måste tillsättas och sportchefen måste snart in på kanslit,plus den kanske viktigaste av dem alla,en marknadschef.Att Johansson söker sig till hemtrakterna är väl inte så konstigt,det gör ju dom flesta med tiden.Att Ram lämnar är väl heller ingen sensation.Däremot måste dom se till att behålla dom som tillför nåt,alla pigga junisar tex.Ny målvakt är också ett måste,där vet jag att det jobbas stenhårt för att få hem Honken och det vore ju inte helt fel.

Tommy Westlund har en fru från Gävle,Tommy tänker för mycket med fel huvud,Tommy FÅR inte flytta tillbaka till Gävle.Så kan det gå när testosteronet flödar Tommy.Lycka till i Leksand,där finns mindre potenciella nya fruar.
Kommentera

Silly Season
Trots att den här säsongen ju långt ifrån är slut än är det intressant att gå in på Hockeymagasinets transfersajt och kolla läget. Hittills är det nog Modos ev kap som är mest noterbara. Tänk er att kanske få hem spelare som Salomonsson, Påhlsson och Svartvadet. Samtidigt! Daniel Johansson och Jamie Ram är de som finns uppsatta på minussidan för Brynäs del. Än så länge. Det blir säkert fler.
Kommentera

232858 · »