Brynäs IF

714935 inlägg · 7953 ämnen

Skador, på gott eller ont?

1233381 · » Till forumet


Sv: Skador, på gott eller ont?
GävleLasse:

Den ekonomiska baksmällan kommer väl bara om vi mot förmodan skulle missa slutspel. Tar vi oss till slutspel så borde föreningen gå någon mille + beroende på hur många matcher vi får hemma.
OM vi nu tar oss till slutspel.
Kommentera

Sv: Skador, på gott eller ont?
GävleLasse: Jag tycker nog att det bäst att vi inte panikvärvar en back nu i helgen och kör på som vi har gjort. Som du säger med kostnad och allt så är det inte riktigt värt det. Med alla backar (minus LJ och Kokko) friska så har vi ändå sju att gå runt på, vilket helt klart avlastar Juuso en del.
Vad gäller fula tilltag så gäller det att Andersen, Sundqvist, Grönholm och Granis blidkar sånt!
Kommentera

Sv: Skador, på gott eller ont?

Hence: Skall man då chansa att leta fram en offensiv back för att ge Juusu lite avlastning? Uppenbart är ju att han mått bra av allt förtroende han fått. Men som du säger så kan det bli väldigt tungt i ett slutspel, speciellt om man har ambitionen att gå långt i detsamma.

Det finns ju risker att nyckelspelare som Aero och Juusu blir targets för fula tilltag från mindre begåvande spelare som t ex Tuokko, Kåberg, Ledin eller Jämtin.

Samtidigt så vet man ju att det kommer en baksmälla inom kort. En ekonomisk baksmälla där man ligger ganska  mycket under budget vad gäller publiksiffrorna.

Kommentera

Sv: Skador, på gott eller ont?

claesw: Ironiskt egentligen, att spelare som LJ och Kokko kanske bidrar mer till laget genom att halta runt i Läkerolen... Ironiskt in deed.

Även fast jag givetvis hellre ser dem på isen.

Kommentera

Sv: Skador, på gott eller ont?
GävleLasse: Ren fakta talar mycket för din linje där. Vi har ju faktiskt gått bättre och klättrat i tabellen sedan skade- och sjukdomseländet började. Sedan finns det dock stor risk att det kan slå bakut på längre sikt. Hur länge orkar t.ex. Juuso dra ett sånt tungt lass som han gör? Vill vi gå långt i ett slutspel så är det illavarslande.
Kommentera

Sv: Skador, på gott eller ont?
GävleLasse: Håller med, det gäller att bibehålla andan i gänget när skadade spelare kommer tillbaka. Det är lätt att falla tillbaka i en bekvämare roll då, och det räcker med ett tapp på 5-10% per gubbe, så får det stora negativa konsekvenser för laget i stort.
Kommentera

Skador, på gott eller ont?

Brynäs har ju genomgått en minst osannolik resa den här säsongen när man tänker på alla skador man haft.

Jag tror att detta är en stor del i framgångarna på ett positivt sätt. Alla skador har gjort att man knutit näven och käpat för varandra. Det har istället svetsat samman laget som byggt upp ett go av sällan skådat slag. Borta är alla spår av grupperingar inom laget borta är spelare som åker runt på en räkmacka och tar mer energi än vad de ger.

Vad tror ni, är skador endast av ondo eller är ni inne på min linje?

Kommentera

1233381 · »