Brynäs IF

714800 inlägg · 7953 ämnen

STANNA BOORK!

623352 · » Till forumet


Sv: STANNA BOORK!
70 Rodrigues: Annars har du Anderlecht-Chelsea på Viasat 3!!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
70 Rodrigues: Ähh, fussball :( Lite sunkigt att dom skippar Family Guy för det.

F.ö är mitt lag Man U. Kan tänka er något hottare än hårfagre Jesper Olsen kommenterad av Björklund i Tipsextra? Det var tider det...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
70 Rodrigues: Helt klart Livetpool - Real Betis. Liverpool vinner med 2 - 1
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
micke: Nä, nu är det fotboll strax Real Madrid-Lyon eller Liverpool-Real Betis, vilken match ska man se egentligen, d e frågan :-)
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Huge: Svammel och onyanserade uppfattningar?
Orszagh värvades av LHF i slutet av oktober. Om det är ett tidigt stadium av värvningskarusellen vet jag inte om jag håller med om.

Zalesak har på 16 matcher gjort 6 mål och 3 ass. Den bästa målskytt i BIF är Månsson på 5 mål/22 matcher (varav 4 är gjorda i PP). Inte gjort mycket väsen av sig? Tjenare. I BIF hade han varit mål- och poängkung.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Huge: Zalesak har ändå gjort 6 mål på sina 16 matcher. Fler än någon i BIF...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
micke: Onyanserat svammel blandat med missuppfattningar.
Vilka målskyttar har du hittat de senaste veckorna?
Orzagh plockade Luleå på chans i ett mkt tidigt stadium av värvarkarusellen. Han var knäskadad och kostar väl en 300.000 i månaden.
Dessutom lockad av en landsman som tränar laget, ihop med ett par landsmän i truppen. Pengarna hade nog inte så stor betydelse i det fallet, skulle jag tro.
Zalesak har väl inte gjort ngt större väsen av sig i SSK, vad jag kan se.
Att jag skulle vara kanonnöjd är en missuppfattning som du tyvärr delar med många andra dysterkvistar som vägrar att se den tuffa verkligheten som laget och föreningen lever i.
Brist på nyans, generella svepande uttalanden och allmänt gnäll kännetecknar de personer som jag oftast går i svaromål med.
Så du får även i fortsättningen räkna med svar...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Huge: Jag har önskat en målskytt i 4 säsonger, blanda inte ihop mig mig med ngn annan kappvändare.
Under dessa fyra år har såklart målskyttar funnits, och så även de senaste veckorna (om vi enbart tar ES så har LHF värvat Orszagh och SSK Zalesak).

Men sitt du och var kanonnöjd över hur allting sker kring BIF. Att vi har dansat på kvallinan i många år, har en formkurva som pekar spikrakt nedåt, spelarna u truppen spyr galla över tränaren, det är uppror i styrelsen, ekonomin är åt fanders osv osv tycker du inte ens kan räknas som kris. Lev du i den lyckliga värld du lever och fortsätt knapra dom där lyckopillrerna, du kunde ju åtminstone berätta för oss andra vilket fabrikat det är så även vi kunde leva i ett konstant narkotiskt lycko-rus.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
micke: "Önsketänkande" beskriver dig och JanT helt och hållet i ett enda ord. :)"

Ja, det ligger väl i sakens natur att man hoppas på att de man värvar ska infria förväntningarna.
Hur är det med ditt eget önsketänkande för dagen?
Du har ju önskat en målspruta de senaste veckorna.
Trots att det inte verkar finnas några.
Och trots att Boorken vägrar leta annat än i AS.... :-)
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Huge: "Tipsen liknande omdömet om Jamie Ram kanske inte ska tas så allvarligt. Det är oftast ett inslag av både önsketänkande och en smula allvar som ligger bakom i de flesta fall."

"Önsketänkande" beskriver dig och JanT helt och hållet i ett enda ord. :)
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling: Tipsen liknande omdömet om Jamie Ram kanske inte ska tas så allvarligt. Det är oftast ett inslag av både önsketänkande och en smula allvar som ligger bakom i de flesta fall.
Och Jamie var faktiskt den som räddade oss ett otal gånger i KS.
Så lite rätt hade jag iaf.
Din okunnighet i detta fall talar för sig själv.
Miettinen har under tiden i Brynäs alltid spelat för laget och jobbat hårt trots att det tagit emot. Jag kan ta gift på att övriga spelare, ledare och det flesta fans kan intyga samma sak.
Att det i dagsläget kanske inte stämmer ändrar inte i sak det som har varit.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
70 Rodrigues: Boorken har väl sagt att det KAN bli problem med utländska spelare om man inte är vaksam. Klickbildningar o dyl.
Jag uppfattade din formulering som att att Boorken generellt sett har svårt att jobba med utländska spelare och därmed avsiktligt avstår att värva från utlandet.
Det anser jag inte stämma.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Äh, det är skit med allting. Kommer ju bara bli samma visa som dom senaste fem åren. Bara att supa sig full å vakna upp igen i maj, slå på text-tv och hoppas att BIF återigen klarat sig igenom ett kvalspel. Katter sägs ha nio liv, undrar just hur många BIF har...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Huge: du måste säga var okunnigheten i inlägget är?
Mr "Jamie Ram blir årets värvning, kom ihåg var ni läste det först"

Okunnig kallar jag någon som de tre senaste säsongerna tippat brynäs till slutspel!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
prosten: HELA laget kämpade o slet under dom matcher när Kimmonen och Bom-Bom fanns på isen!!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
GävleLasse: Det är iaf uppenbart att han inte kämpar och sliter så bra som han kan...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
prosten: Ja det var härligt att se... Uppenbart är det att han INTE trivs i nuläget.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Nån som kommer ihåg hur MIettinen kämpade och slet under dom matcher som Kimonen var här och hälsade på.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
70 Rodrigues: Det verkar som att allt Miettinen säger är sant men resten är förvanskat ;)
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Huge: Hänvisar bara till vad Boorken själv har sagt, men d är klart, det stod ju i en tidning så då är det nog inte sant!!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Huge: Ja att personkemin inte stämmer där behöver man ju inte vara beteendevetare att räkna ut. Men det kanske till och med är så att Miettinen har fått hoppa runt FÖR mycket och därför lackat ur? Miettinen spelade väl en hel del med Viitakiski som inte levererade. Och sett ur produktionen och en av de få måttstockar vi har, plusligan i Gävletidningarna så är ju inte Miettinen nån som har underlevererat. På det så har ju en hel del matcher (7 enligt JanT) tillbringats i 3:e och 4:e linan.
Där har aldrig t ex Lind varit som i mångas ögon verkar göra helt OK ifrån sig...10 poäng som 1:a PP center ÄR inte bra, långt ifrån...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling: "För mig har alltid Miettinen varit en hockey-turist. Kom till Sverige för att ha lite kul och spela hockey. Göra några snygga dragningar och något mål då och då. Ingen spelare som kämpar järnet och som ligger sömnlös på nätterna om laget sladdar i botten."

Grattis.
Dagens mest okunniga inlägg.
Men du har ju lång träning bakom dig....
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling: Det är just detta som är problemet i brynäs. Spelarna som har eller har haft förmågan är nu på dekis eller känner sig omotiverade.
De nya, yngre spelarna har viljan men saknar tyvärr skickligheten. Brynäs grundstomme är helt enkelt för dålig för att man ska kunna slussa in nya spelare utan att spelet hackar.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
GävleLasse: "Jag hoppas att Miettinen stannar i Brynäs för de personliga intryck jag har fått av honom så är han en ödmjuk kille som hamnat i kläm."

Ja, där håller jag med dig till 100%.
Jag tror tyvärr att det kan ligga ngt mer bakom Tommis agerande än bara att han skulle vara sur för att ha blivit petad. Det stämmer inte in på den uppfattning man fått av hans uppträdande hittills i Brynäströjan.
Kan det ha ngt att göra med hans finska temperament?
Finnar är i regel raka personer som säger vad dom tycker.
Som Wikegård säger, så har Boorken säkert gjort det mesta för att lösa ett dilemma som han sett framtona under en tid före själva bänkningen.
Bl.a spel i olika femmor för att försöka få igång honom.
När detta inte gett ngt resultat återstår bänkning.
Tommi testade ju som center i den sista matchen innan bänkningen, men det kan ju knappast vara på detta enda framträdande i denna position som Boorken baserar sin bänkning.
Nä, nu snurrar det rejält i kolan och att få ngn rätsida på vad som egentligen ligger bakom verkar vara svårt.
Det kanske är så enkelt att Miettinen lessnat på Boorken och hans upplägg?
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling: Han var ju en av spelarna som var med och drog det tunga lasset under skadeperioden förra säsongen. Och var en av de mest tongivande spelarna då...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
GävleLasse: För mig har alltid Miettinen varit en hockey-turist. Kom till Sverige för att ha lite kul och spela hockey. Göra några snygga dragningar och något mål då och då. Ingen spelare som kämpar järnet och som ligger sömnlös på nätterna om laget sladdar i botten.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
claesw: För mig har Miettinen alltid varit en "teamplayer", så OM han nu skulle ha blivit nåt annat så är det allvarligt...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling:
Haha, ja kanske det. Jag har iofs, till skillnad mot dig, alltid GILLAT Miettinen..skit också, han var den ende som stod upp i Globen mot DIF härom året, när det var stor förnedring.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
claesw: snarare en sista match...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
lillovechkin:
Så enkelt är det nog inte tyvärr. "Sista chans" handlar det inte om.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Jag tycker då att vi ska ge Tommi en sista chans imorrn mot Luleå!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
70 Rodrigues: "Boorken har ju tydligen problem med utlänningar och deras sätt att acklimatisera sig när det gäller svensk hockey o även socialt."

Jaså?
Vad baserar du den svepande anklagelsen på?
Utveckla gärna resonemanget....
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling: Det som främst skiljer den här säsongen med tex förra är att man fick inse att Brynäs inte hade samma ekonomiska muskler som de flesta andra lag, Kalle Anka säsong som det var...och året innan var det ju Nokelainen som försökte köra den här hårda stilen, men den gången backade ledningen och föll spelarna till föga...

Så det finns lite skillnad ändå
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
GävleLasse: tyvärr tror jag att Boork vill se mer än bara tendenser...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Jompe: Som jag skrev i mitt inlägg innan din frågan.. Nej vi ska inte kicka Boork. Brynäs har "Committat" för mycket till Boorks strategi. Man får helt enkelt hoppas att det ger effekt alternativt att andra lag som är i liknande situation hamnar bakom oss i tabellen...att vi är minst dåliga så att säga.

En sak som han kanske skulle ha gett chansen lite mer hade varit att sära på Lindkedjan och kört Miettinen och nån till... Kanske Dackell eller Malmström. Man har sett tendenser till att just Lind och Miettinen hittar varandra väldigt bra...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Busen: det hotet har vi väl levt med i flera år, vad gör den här säsongen så annorlunda?
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
claesw: så om miettinen spelade lhc skulle han vara poängkung i elitserien och med i finska landslaget? Skulle inte tro det va!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Pelle Borås:
Grattis! En ny aspirant har fötts!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Pelle Borås: Skulle di ställa dig annorlunda om vi åker ner i allsvenskan i vår?
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Kräsna Brynässupportrar kommer att fortsätta gnälla på vilken tränare vi än har så länge vi inte spelar sm-final.
Som sagt, se det långsiktigt. De senaste åren har vi spelat för att undvika kval, tom för att hålla oss kvar.
Nu har vi i alla fall fortfarande en realistisk chans att nå slutspel. Boorken har konsekvent hållit sin linje vad beträffar spelidé och inställning. Okej att det inte är någon målfabrik, men det går inte heller att kräva med det utgångsläge som var.
Vi har trots allt en ganska begränsad trupp och ekonomi vilket gör att vi inte kan ha de spelare som HV, VF och andra topplag har.

I gengäld har Boorken givit talanger och andra hungriga spelare chansen. Alla dessa kommer inte att bli stjärnor, men bara några av dem blir rikitgt bra så finns det en hoppfull framtid för laget.
Tro det eller ej, men Salming, Mats Näslund, Tomas Sandström, Sjödda, osv har alla varit tunna, osäkra, ojämna talanger i Brynäs en gång i tiden. Men man måste ju börja någonstans.

Att Boork dessutom konsekvent har låtit många spelare vara med betalar sig ju längre serien går. Se på tex SSK som redan nu börjar tunnas ut på grund av skador. Även om vi får några spelare skadade så har vi i alla fall alltid 15-20 spelare som kan stå upp mot (nästan) vilket motstånd som helst. Det kommer som sagt att ge utdelning längre fram när andra lag har slitit ut sina nyckelspelare.

Det har varit mycket negativt i debatten på sistone.
Här kommer något positivt. Kolla tabellerna för J20 lagen där vi just nu ligger trea i landet sett över norra och södra serien.
Där finns den ljusnande framtid som är vår, även om det just nu ser ganska grått och trist ut.

Ny hall, Boork, tålamod och långsiktighet är fyra faktorer som får mig att tro på en ny storhetstid för kära Brynäs.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
en banderoll Älska Boork!!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
claesw:
Problemet är att även denna kedja skulle underprestera i Brynäströjor...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
claesw: OK, men när är ett bra läge? I ett winning streak under säsongen? Kanske inte så bra. Före säsongen? Mindre sannolikt--underprestationer komme rmest fram i skarpa matcher och inte försäsongsmatcher. I ett (eventuellt) slutspel? Definitivt inte rätt läge. Efter säsongen? Glöm det! Ingen effekt.

Alltså--när är ett bra läge?
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling:
De kan väl köpa LHCs 1:a line?
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
claesw: fast jag tycker inte att det krisar. som du läste i mitt gamla inlägg (som gävlelasse länkade fram) ser du ju att jag fått som jag vill.

Tycker dock att brynäs skulle sparkat lirarna innan säsongen coh då kanske kunnat ersätta dem på ett vettigt sätt. Fast å andra sidan fanns det väl inga spelare då heller...enligt sundlöf.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
GävleLasse:
Äh ge Boorken chansen fram till jul!
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Ove Myling:
Skönt att du vaknat till nu när det åter "krisar". ; )
Dyk gärna upp här när det går bra också!

I övrigt så håller jag med dig, bra av Boork, men lite fel läge...
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
GävleLasse: Tycker det är helt rätt att brynäs gör ett generationsskifte. som jag ser det är dagens gamlingar passé. och jag tror att boork är rätt man att leda detta skifte.
Tror att Boork vid ett tidigt stadium visste att några skulle vika ned sig. men att han ändå gav dem chansen att motbevisa honom.

Den dåliga tajmingen beror väl på att allt deta sker mitt i säsongen och inte innan eller före.

Ett bra beslut men vid fel tidpunkt.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
Här är iaf en kille som kunde presterar när det behövdes.
Kommentera

Sv: STANNA BOORK!
GävleLasse: Jag har svårt att se hur en tränare skulle kunna lägga ner mer energi på att få igång de etablerade spelarna än vad Boork gjort.

Tycker Du att vi ska sparka Boork?
Kommentera

623352 · »