Brynäs IF

711070 inlägg · 7953 ämnen

Sundlöv letar!

619019 · » Till forumet


Sv: Sundlöv letar!
svennis: Halmstad hade inte ens råd att låna Joakim Lundström. Det finns absolut ingen där som ens skulle bredda truppen åt Brynäs, de bästa junisarna i J20 är bättre...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Tänkte damma av ett gammalt ämne.Jag ville inte påbörja ett nytt.Men det är så om det behövs spelare så finns det en hel hop som blev lediga genom Halmstad Hammers konkurs.De är fria att gå till valfri klubb och de har dispens från transferfönstret.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Fråga: Varför skapa en ny tråd med samma namn som denna som handlar om exakt samma sak?
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
GävleLasse: Tack.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Simon Skoog
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
rafalski: SS?
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Sundlöf har fullt sjå med att dra ut SS tumme ur röven just nu.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Okej. Efter Viitakoskis avsked och Brynäs totala brist på målskyttar måste jag bara dra upp ytterligare ett namn.

Jaroslav Balastik, mer målskytt än så hittar jag inte som kan tänkas vara ledig på marknaden just nu. Så Sundlöv, dra tummen ur röven och erbjud karln ett Orzsagh-kontrakt med en gång. Det kan ju inte mer än misslyckas...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: "Sundlöf ändrade sig bara sådär ändå."

Undrar om man kan tala om "ändra sig"??
Hela agerandet är väl ganska logiskt om man antar att marknaden även i augusti var så gott som sopren på bra backar. Ett antagande som när man tittar på vilka förstäkningar andra lag lyckats med, inte verkar vara alltför orealistiskt. När Lavins dyker upp tar man även här chansen för man vet ju inte som du själv säger om marknaden blir bättre i framtiden.
Summa summarum: finns det ingen klass/toppback att tillgå så kan man ju inte trolla med knäna och vaska fram ngn...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: " Vad var själva poängen jag missade? I augusti gick Sundlöf ut och sa att man var ute efter en klassback och hade resurser att värva en sådan (2,5 mkr), istället värvade man Lavins. Sedan tog man Skoog när han inte platsade i HV och nu tittar man på forwards. Klart att man anpassar sin strategi efter vad laget är i behov av men när Lavins/Skoog/Samuelsson var aktuella hade ju serien knappt börjat och laget inte direkt visat några tendenser alls. Sundlöf ändrade sig bara sådär ändå."

Poängen var möjligen att det i augusti kanske inte fanns några klassbackar lediga.
Och att dom som ev var lediga kanske inte höll måttet.
Eller att de som vi var intresserade av även var av intresse för andra lag.
Det finns ju en uppsjö av tänkbara förklaringar som är fullt logiska och inte speciellt anmärkningsvärda.
Bara för att man deklarerat en önskan om en klassback så betyder ju inte det per automatik att man lyckas hitta ngn.
Du säger att "vad säger att den (marknaden) är bättre i nästa fönster?"
Exakt. Det var kanske så man resonerade i fallet Lavins. Här har vi en lettisk landslagsback som är ledig. Vi får chansen på en marknad som inte direkt dräller av hyfsade backar. Vi slår till innan nå´n annan gör det, och man vet inte hur marknaden kommer att se ut framöver.
Återstår Skoog och Samuelsson, där man helt riktigt nappade då chansen dök upp.
Att Luleå signar Orzagh visar ju bara på hur dålig marknaden är för tillfället.
Slovaken kan ju ställa villkor på att dra närsomhelst till NHL och ändå accepterar Luleå ett sådant kontrakt.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
96 Artisten: Det var väl i augusti innan BIF värvade Skoog/Lavins. Sundlöf uttalade sig i tidningarna att man var ute efter en klassback och klubben hade resurser till detta. Han nämnde väl ingen siffra men det är ju omkring där man hade hamnat om man värvat denna "klassback".

Det verkar väl inte helt orimligt med tanke på att efter Lavins/Skoog så fanns det ändå pengar kvar att visa intresse i Samuelsson. Om vi istället letar efter en utländsk spelare så är det såklart artistkontrakt som gäller idag...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke:
Var kommer siffran 2,5 Mkr ifrån? Låter ju helt otroligt att de skulle ha så mycket slantar över.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
GävleLasse: Vad var själva poängen jag missade? I augusti gick Sundlöf ut och sa att man var ute efter en klassback och hade resurser att värva en sådan (2,5 mkr), istället värvade man Lavins. Sedan tog man Skoog när han inte platsade i HV och nu tittar man på forwards. Klart att man anpassar sin strategi efter vad laget är i behov av men när Lavins/Skoog/Samuelsson var aktuella hade ju serien knappt börjat och laget inte direkt visat några tendenser alls. Sundlöf ändrade sig bara sådär ändå.

Sant att marknaden verkar vara usel just nu men vad säger att den är bättre i nästa fönster? Nog kan man hitta guldkorn om man letar. Det ska t.ex bli spännande att se om Orszaghs knä håller och om Taavola inte sabbar Zalasek. Eller om ngn klubb signar Surovy eller ngt annat guldkorn som trots allt verkar finnas kvar därute. Såklart guldet kan bli till sand, men som med allting annat i livet så finns det inga säkra kort, eller värvningar...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Du missar en poäng. De var ned och visade intresse på Samuelsson, detta var inte planerat utan de ville vara med för att de ansåg att det är en bra spelare, svensk dessutom. Jag har en känsla av att de aktar sig för att värva in en forward i dagsläget. De vill ha en målskytt, precis som de flesta andra klubbar här i ES...

Å såna växer inte på träden.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
GävleLasse: Helt säker när det gäller mormor ska man väl ändå inte vara. Han har väl inte direkt varit konsekvent när det gäller värvningsstrategin. Från att ha gått från "en världsback" till Skoog/Lavins till att vara ute efter en forward. Skulle inte förvåna mig om han värvar ytterligare en förstamålvakt innan dagen är slut... :)
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Jag tror inte att Mormor har slängt ut några krokar alls. Han kommer att avvakta tills fönster längre fram, det är jag säker på.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Transferfönstret stänger idag och några lag håller sig framme. Inte direkt så man höjer på ögonbrynen direkt med Sloan till TIK eller Skalde till LIF. Orzsagh känns som en chansning med tanke på knäet, men håller det så är det nog en rejäl (dyr) förstärkning till lule.

Ett namn som jag nämnde tidigare i den här tråden är slovaken Tomas Surovy. MoDo har tydligen försökt knyta an sig honom, hoppas även att mormor slängt ut ngn krok där...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
En nordamerikansk forward i 25-30-årsåldern som går rakt på mål, sliter och spelar riktigt fysiskt tror jag skulle vara bra. Men det känns absolut inte som något måste i dagsläget.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Visst skulle det vara trevligt med ett nyförvärv som gick in å började ösa in mål. Frågan är till vilket pris. En sån kille kostar klinkers...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
WarhawK: Tänkte i dom banorna oxå. Men du tror inte en kille som Balej åtminstone kan tänka sig åka över? 23 bast, försökt tagit en plats i tre säsonger men inte lyckats och återigen blir nedskickad till farmen. Jag har ingen koll på trupperna där borta så jag vet inte vad deras chanser är att ta en plats i Rangers resp. Detroit. Det skulle dock inte vara helt fel att se en liknande kille i BIF.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Pavel Brendl tycker jag inte att ni skall tänka på.Han var mycket lovande men har stannat upp i utvecklingen och orsaken är att han är inte speciellt träningsvillig. Han vill inte göra alltför mycket. Vi hade han på prov i Malmö ifjol och efter en vecka så fick han gå.Han var i 5 olika klubbar förra säsongen.Och han spelade mellan 0 - 5 matcher i 3 av dem.Blev väldigt förvånad att han fick ett kontrakt med en NHL-klubb men tydligen så blev han skickad till farmarligan undrar varför?.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke:
Av alla namn du räknat upp vet jag 2 du kan stryka direkt i Jozef Balej och Jiri Hudler det är bra spelare men dom tänker inte sabba sina chanser att spela i NHL för åka till europa att spela .. särskilt inte när båda är på gränsen spela i NHL redan nu och kommer med största säkerhet bli uppkallade båda 2 så
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
RavenLord: Nej nej, det tog jag det inte som.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Ingen koll på de namn du skrev och menade inte att kritisera dem med mitt inlägg om du nu trodde det :)
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Det e ju inte så man blir knäsvag av att höra dom där namnen!
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
RavenLord: Självklart vill man inte se en 36-årig seg kanadick när det finns 25-åriga slovaker med 10 år hockey kvar i kroppen :)

Hittade några till namn, men som sagt, jag har ingen egentlig koll på vad det är för spelare. Bara att de under några säsonger försökt slå sig in i NHL men inte lyckats och att de ha hyffsad stat (och inga dalande karriärer RavenLord :))

Speciellt ryssen Suglobov verkar intressant, skulle vara roligt med en ryss i laget igen. Ryssen som f.ö även han blev invald i AHL All Star team 2004.

Jozef Balej (SVK)
Pavel Brendl (CZE)
Travis Brigley (CAN)
Jim Campbell (USA)
Eric Healey (USA)
Joel Irving (CAN)
Peter Sejna (SVK)
Aleksandr Suglobov (RUS)
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Skulle då gärna se en värvning av en ung lovande spelare som skriver på för 2år och kanske blir kvar längre än så än att blir en snabb lösning för i år med någon äldre som är i slutet av sitt liv som hockeyspelare :)
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Hoppas Sundlöf håller korpgluggarna öppna och kan göra ett liknande kap som Tälje. Det finns säkert en hel del killar på andra sidan pölen som skickats ner i farmen och gärna skulle vilja spela i europa istället. Om man söker genom transferna på eurohockey.net dyker en del intressanta namn upp, speciellt spelare som:

Jason Krog (CAN)
Donald MacLean (CAN)
Peter Sarno (CAN)
Tomas Surovy (SVK)

andra förslag på namn kan vara:

Kent McDonell (CAN)
Garrett Bembridge (CAN)
Zdenek Blatny (CZE)
Jiri Hudler (CZE)
Justin Kelly (CAN)
Kamil Kreps (CZE)

Nu har jag ingen koll på dessa spelare men det är bara namnförslag. En kille som Jason Krog har väl öppet deklarerat att han vill till europa och honom lär väl varenda toppklubb slåss om (prislappen därefter). Det finns som sagt säkert spelare som får LHC:s värvning av Martin Samuelsson att hamna långt i skymundan...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Södertälje värvade förresten en kille idag som jag gärna skulle viljat sett i BIF. Så sent som i förrgår kollade in honom och dreglade över hans statistik.

Miroslav Zalesak som var med i AHL:s All Star lag 2004. Han kan nog vara ngt av årets värvning om han får det att stämma.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Jag hoppas och tror att han skriver på för oss.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Från GD, inget nytt egentligen. FBK eller Lule verkar dock vara ute ur racet:

"Boork var nöjd och glad förstås över poängen - och nu kan eventuellt också en spelare till vara på väg in i truppen.
Boorkens gamle Hammarbyforward Martin Samuelsson träffade nämligen före matchen representanter för Brynäs.
Och Gävleklubben tycks vara ett alternativ för NHL-hemvändaren.
- Brynäs verkar vara en seriöst satsande klubb och jag fick ett bra intryck av de ledare jag träffade, sa Martin, som dessutom känner Boork väl och gillar hans tränarstil.
- Jag skall dock träffa en annan elitklubb till också men vill inte säga vilken det är. Sedan bestämmer jag mej. Det handlar inte om pengar, utan att jag hemskt gärna vill prova på elitseriespel.

En inte allt för osannolik gissning är att han reser till Luleå under onsdagen för att se vad norrbottningarna har att komma med.
Men som sagt: Brynäs verkar vara med i racet också.
Och Sundlöv har därmed tydligen övergett tanken på att enbart ha 13 man på forwardssidan.
Onekligen intressant. Vi får se vad det leder till. "
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Jo, Eriksson vore lite överflödig nu när Skoog har kommit. Det vore spännande med Martin Samuelsson
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
JanT:
Det är bättre om föreningen har pengar över, än mormor...
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Paddan: Där ser man, han var uppsatt när jag kollade häromdan. Återstår att se var han hamnar. Knappast i BIF som verkar ha lagt slantarna på Simon Skoog. Hur som helst har nog Sundlöv pengar över.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Peja:
I och med värvningen av Skoog kan vi nog räkna bort Eriksson och jag ser hellre Skoog än Eriksson jag med så för han är yngre och kan utvecklas mer än Eriksson som är på dalande trend
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Eriksson vore ju inte helt fel att värva, men lite synd att han inte är rightare, då skulle en viss säkerhetsrisk kunna skeppas iväg...

Men det kanske skulle bli lite väl många backar isåfall. Morin skulle aldrig få chansen och Lavins skulle säkert oförtjänt få smaka bänk.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
WarhawK: Anders Eriksson finns inte med på rostern på Hartfords hemsida, så med andra ord bör han väl ha blivit avförd från truppen av en eller annan anledning.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke:
Den sista pressrealesen hittade på wolfpacks hemsida är från 29:e och då är han kvar .. men om han inte intresserad av spela i AHL skulle han ju inte åkt på campen tycker jag

sen har han ju chansen snacka lite svenska med ass coachen där ju
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
WarhawK: På eurohockey var det bekräftat att Anders lämnat träningslägret, det borde ju vara enkelt att kolla upp. Antingen platsade han inte eller så är han inte så sugen på farmen antar jag.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Måste va läge för dom att sälja av lite backar snart. De har ju så att det räcker för två lag. Inga vidare lag visserligen men ändå.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke:
Platsade inte Eriksson i wolfpack heller eller , har inte orkat kollat upp detta än .. vet dock att han var på deras camp med en av foppas gamla polare Worell .. obs det sista en ironi vet inte om dom polare men enligt kvällspressen är ju foppa polare med alla han spelat med så
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Anders Eriksson verkar förresten lämna AHL. Skulle inte förvåna mig om vi hittar honom i Leksand snart.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
En annan klasspelare som kanske är på gång tillbaka till europa är Atlantas Tommi Santala. Mumma för den klubb som signar honom. Almtorp mot Santala, jag vet vad jag skulle välja :)
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Tigger: Råd och råd. Vi har väl råd med så många spelare som lönebudgeten tillåter. Det är ju ingen mening att spara pengar som man avsatt till värvningar i budgeten. Hur många glädjs över ytterligare ett missat slutspel (men vi sparade åtminstone 2 mille när vi struntade i att värva den där sista killen!) när vi kan gå till slutspel tack vare förstärkningen och han väl där betalar sig själv (med råge). Speciellt inte en sådan här säsong när vi har en ny arena nästa höst, då kommer en spelarlön te sig ganska futtig med tanke på det kapitalinflöde en nya arena innebär.

Ja, offensiv back eller målskytt, det är frågan. Enbart jag tycker målskytt här verkar det som. Om inte Tomas Ros har gjort en blogg-anka så verkar ju oxå Sundlöf hålla den möjligheten öppen.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke:
Njaa, men hur många forwards har vi råd att ha då? Tycker ändå att dt är på backsidan det fattas en komplett spelare.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Jag tror Rosen har börjat sippa på helgbiran,trovärdigheten hos Ros har ju visat sej förut varit ganska tunn,men han måste väl lägga ut några rader varje dag!!Säger bara kamma dej,Ros!!
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
Tomas Ros skriver f.ö i sin blogg i dagens aftonblad att BIF är ute efter Martin Samuelsson. Nu vet jag inte hur mycket hr Ros har på fötterna men om det stämmer så blir iallafall jag nöjd med Sundlöfs taktikbyte, forward istf back. :)

Lika nöjd kanske jag inte blir av valet av forward. Visst, Martin var väldigt talangfull och utvecklades till en riktig målskytt. Men sedan beslöt han sig för att lägga på sig att antal kilo muskler och de senaste säsongerna har hans utvecklingsskurva varit nedåt. Föredrar en stabil, erfaren målskytt som man vet kan leverera. Martin är iofs ung och det kan ju lossna för honom igen.


Witehall till Frölunda... geez, jag trodde han hade lagt av med hockeyn.
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke:
Nä inte med tanke på att nu har vi en erfaren tränare .. har bytt ut en massa spelare och framför allt har motståndarna bytt ut massor dom med .. så därför går det inte dra några paraleller alls tycker jag på det som varit

kan räcka med att en spelare i vårt lag får förtroende så han kan dubbla sin poäng skörd i år , medans andra kan ju halvera sin .. allt sånt beror på nya förutsättningar
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
WarhawK: Tycker du verkligen ingen säsong den andra lik och det går inte att dra några paraleller mellan säsongerna? Vet inte vad andra tycker men personligen anser jag de tre senaste säsongerna har varit sig rätt så lika. Hoppas det inte blir en likadan igen :(
Kommentera

Sv: Sundlöv letar!
micke: Ja den kedjan blev jag lite småskeptisk till. Den kommer att tappa mycket tyngd. Men vi får se. Danielsson så grymt rapp ut på dagens träning. Jag skulle tippa på att han är med inom en mycket snar framtid.
Kommentera

619019 · »