Brynäs IF

713398 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1022647

Sv: IF Malmö Redhawks - Brynäs IF Tisdag den 1/4-08
70 Rodrigues: Jo, han verkade vara en driven entreprenör och jag tvivlar inte på att han känner för Brynäs.
Men sen kan man fråga om han hade koll på principerna för styrelsearbete. Vet av erfarenhet att diskussionens vågor mycket väl kan gå höga inom en styrelse men att det alltid är av yttersta vikt att inte besudla företaget och varumärket utåt som han nu gjorde, både före årsmötet och innan han avgick. Om Reander istället gått ut och sagt att "oenighet i styrelsen råder kring organisationens kompetens och han företräder en hårdare linje" så hade säkert många medlemmar tyckt att han var ett intressant alternativ men de uttalanden som gjordes och hans framtoning gav, tyvärr, ett oproffsigt och egocentriskt intryck. Jämför med f.d. styrelsemedlemmen Lennart Dahlgren (tror han hette så). Han hade också åsikter om Brynäs ekonomi och hur den sköttes men sparade den kritiken tills efter han hade avgått och höll inte på med offentliggörande av siffror.
I det avseendet så har Reander tyvärr diskvalificerat sig själv i min bok.
En styrelse är ingen enmansshow och även om du är kreativ och har nya idéer så måste du kunna sälja dem också. Det borde väl vara precis vad en f.d. bilhandlare skulle kunna kan man tycka.
Sen undrar jag fortfarande hur i h:e Gävlepressen kunde komma över siffror om Brynäs resultat innan bokslutet. Hade Brynäs varit bolagiserat, som verkar vara poppis hos många föreningar nu, hade det varit en dödssynd. Hoppas man inom organisationen sett till att täppa till det hålet.
Kommentera