Brynäs IF

713906 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1122548

Sv: Luleå HF-Brynäs IF 31/1-09
mattiaskarlgren: "Förstår inte varför så många är arga på CZ?"
Tror inte det är så många som är irriterade på NC med tanke på det spelarmaterial han har till sitt förfogande men det finns faktiskt åtminstone tre saker som han kan, och bör, kritiseras för.
1. Slaviskt hålla fast i sitt mantra om gruppdynamik. Han verkar nästan paniskt rädd för varje förändring av spelartruppen. Bänka spelare som spelar dåligt i en rad matcher verkar inte falla honom in.
2. Insikten om kvaliteten på spelartruppen och att han då inte ställer hårdare krav på ersättare mot Sundlöv när Vanwig och Svanberg släpps iväg.
3. Oförmågan att lotsa in juniorer (länkat till punkt 1). Om vi inte har råd med dyra förvärv och samtidigt är begåvade med några av Sveriges mest lovande juniorer, varför är vi då sämst i Sverige på att låta dessa pröva sina vingar? Tränarens fel utan tvekan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF-Brynäs IF 31/1-09
Huss: Håller med dig i stort men jag tror ändå inte att CZ är så pass dogmatisk i sin uppfattning att gruppdynamiktänket skulle stå över allt annat, dvs att den/de spelare som anses bäst för dagen ska spela?

Det hela är ju ett samspel mellan honom själv och ex juniortränarna, där man gemensamt försöker bedöma om ex en junior är mogen att släppas fram.
Men visst är det en svår sits man befinner sig i: gå på säkerhet eller halvchansa med en junior som man egentligen kanske bedömer som icke flygfärdig, sas?
Kommentera