Brynäs IF

717221 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1123746

Sv: A propósito de nada
Huge: Vad jag menade är att spelarna är handplockade för att de bevisligen besitter kompetens (eller?) i sitt yrke. Vad är det som säger att Sundlöv skulle sitta inne på någon kompetens över huvud taget?

Allt är relativt ja. 43000 i månaden är väldigt mkt pengar i lön när det inte finns någon tidigare dokumenterad kompetens i yrket (förutom en målvaktskarriär?). 1 miljon före skatt i månaden är ingen märkvärdigt hög lön för en direktör för ett stort företag, sett till hur mkt övriga företags diton tjänar. Skillnaden är att direktörerna har arbetat sig till positionen där de kan få sin höga lön. Vad har Sundlöv gjort för att bli "handplockad" till ett prestigefyllt och högavlönat yrke? Vilken särskild kompetens sitter han inne på? Det kan väl ändå inte vara målvaktskarriären? Skulle Brynäs gå ut med platsannonser på sportchefsyrket kan jag garantera dig att de skulle få ansökningar av folk med hög utbildning i ekonomi/juridik och säkerligen lång karriär i näringslivet. Sådana kompetenser kombinerade MED ett stort hockeyintresse vore väl kanske något att föredra. Men eftersom sådana faktorer tydligen inte spelar någon roll när man anställer en sportchef måste det ju vara Sundlövs excellenta öga för talang som gör just honom så lämpad för tjänsten. En sådan hockeykompetens måste ju vara ljusår större än vilken hobbytyckare som helst, så att den är tillräcklig för att kvalificera för ett sådant statusyrke!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: "Om sportchef kan definieras som personalchef för ca 40 personer skulle jag påstå att det är många här inne som är bättre lämpade för jobbet än Sundlöv"

Varför ska man definera Sundlöv som personalchef? För att han har personal under sig? Om vi ska mäta Bryunäs med ett näringslivet så är väll en sportchef snare produktionschef. I Sundlövs fall chef för en produktion som producerar en produkt med grova kvalitetsbrister.
Hur många produktionschefer i näringslivet hos företag som strävar efter att bli ledande i Sverige hade överlevt de flertaliga missöden som Sundlöv har?
Se varje spelare som en investering och vi ser snart hur mycket pengar som har kastats i sjön.

RocknRolf2: "Skulle Brynäs gå ut med platsannonser på sportchefsyrket kan jag garantera dig att de skulle få ansökningar av folk med hög utbildning i ekonomi/juridik och säkerligen lång karriär i näringslivet"

Var för behövs dessa meriter för att vara sportchef? Kontrakten är säkerligen mer standardiserade och vid avvikelser kan en specialiserad jurist kontaktas. Kunskaper i ekonomi är förstås en fördel men plus och minus i en redan fastställd budget kan i princip vilken vanlig vuxen person som helst. Det är snarare chefer över Sundlöv som ska halshuggas om budgeten överskrids. Det viktigaste måste ändå vara kontakter, förmågan att måla upp klubbens visoner som något spännande inför potentiella nyförvärv samt förmågan att bygga ett komplett lag som är det viktigaste.

Vi behöver en sportchef med ett stark namn, gärna internationellt. Conny Evensson hade varit önskvärd. Tror han skulle vara kanon som sportchef. En person med ett stark namn är annars Tomas Sandström, vad gör han nu för tiden? Han hade varit ett bra stark namn att få in, i dom övriga två kriterierna har jag i och för sig inte en aning om hur han står sig. Han har anknytning till klubben även om det var länge sedan han spelade här om det skulle ses som en viktig egenskap.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
RocknRolf2: "Vad jag menade är att spelarna är handplockade för att de bevisligen besitter kompetens (eller?) i sitt yrke."

Och jag menar att Sundlöv också är "handplockad" för att man ansett honom vara den för klubben bästa lösningen, i en valprocess där flera kandidater utöver Sundlöv har synats i sömmarna.

Vad är problemet?
Att Sundlöv har 43000 i månaden?

Vi vet ju inte om det är en oskälig eller en för låg lön, eftersom det inte finns nån lönetabell eller norm för hur mkt en Sportchef ska tjäna.
Det är upp till varje enskild klubb att själva bestämma sin resp Sportchefs lön.
Och jag utgår från att varje klubb också betalar det man anser vara rimligt.

"Skulle Brynäs gå ut med platsannonser på sportchefsyrket kan jag garantera dig att de skulle få ansökningar av folk med hög utbildning i ekonomi/juridik och säkerligen lång karriär i näringslivet. Sådana kompetenser kombinerade MED ett stort hockeyintresse vore väl kanske något att föredra"

Tror nog att man också fick in en mängd ansökningar vars avsändare hade dessa kvaliteter, men till syvende och sist så måste man ju ändå titta på helhetsbilden.
Du blir ju inte automatiskt en bra lagbyggare/personalchef/scout osv bara för att du har hög utbildning i juridik eller ekonomi.

Allt utmynnar ändå i en helhetsbedömning där många faktorer ska vägas in.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
RocknRolf2: Helt suveränt skrivet. Du har så rätt i allt.
Kommentera