Brynäs IF

715471 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1158057

Sv: Elitserien R.I.P. ?

micke:

Jag försöker inte alls applicera några premisser från KHL och allra minst NHL. Det sistnämnda handlar allra minst om europeisk hockey. Dock så är ju 9 av 24 lag i KHL från städer som är mindre än Göteborg och bland dom hittar du Magnitogorsk som varit det klart bästa ryska laget under 2000-talet.

Europa-divisioner är bara fantasifoster, det kommer aldrig bli någon verklighet eftersom det inte finns någon efterfrågan på detta. Svenska lag har heller ingen ambition att få spela i ryska KHL-divisioner. Ambitionen att utestänga svenska lag från ryska KHL-divisoner är nog ännu högre hos ryssarna själva.

Däremot kommer CHL att ha spelat ut sin roll 2015. Den kommer fömodligen då att vara intergrerad under säsong för vissa lag som kommer att möta lag från andra länder i sin "region". För svensk del lär säsongen avslutas med SM, vilket leder till en Nordisk final som förmodligen blir en semifinal om Europatiteln.

Iom detta kommer CHL att bli en TV-produkt som kan följas under en hel säsong. Sett till själva matchandet kommer ändå 70-80% av matcherna att handla om inhemska möten och något flackande Europa runt lär det inte bli eftersom ingen är intresserad av det.

Sedan lär det nog finnas en stor frihet i hur länderna väljer att utforma just sitt CHL-deltagande. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Elitserien R.I.P. ?
Et tu Brute: Du har en grym spåkula. Själv tycker jag att Kenta har en bra analys.
Kommentera

Sv: Elitserien R.I.P. ?
Et tu Brute:

Bra att böset bryter sig ur. In med riktiga lag i Elitserien istället för LdB och HV31 och andra fullkomligt ointressanta och urvattnade lag utan aura, kultur och drömmar. Bra att de tagit initiativet själva, så inte de riktiga hockeylagen behövde slänga ut dem. Elitserien lever igen efter mörkeråren!
Kommentera

Sv: Elitserien R.I.P. ?
Et tu Brute:
Dock...hur många av de resterande städerna är av storlek Karlstad eller Jönköping?
Hur många av dessa svenska städer har en oligark som äger ett oljefält som pumpar in pengar in i hans kassa som han sedan kan tvätta i ett hockeylag där man betalar 10% inkomstskatt och staten aldrig kontrollerar?

Jag hoppas att CHL utvecklas. Jag förstår bara inte varför 4+1 lag ska gå emot resten av Sverige och hota bryta sig ur elitserien. Elitserien kan väl ändå spelas paralellt med en utvecklad CHL?
Kommentera